Thursday, August 25, 2011

Yumee is already Gone. .


Harini hari terakhir datin bersama yumee .
Dia mati pon bukan depan mata datin.
Datin last bersama dia masa sahur .
Datin sempat main dengan dia.
walupun dia sekor, tapi dia takkan sunyi kalau
kita selalu main dengan dia 
and  sahur tadi baru lepas bagi dia antibiotic.

Datin nak tutup cage dia, 
suddenly dia macam taknak masuk .
Yumee still on my shoulder . 
Turun naik turun naik perlahan lahan
ke peha. 
Im feel so touched to tell 
to you now but i can't control my tears
falling down.

Yumee, everytime you dengan i .
I dah sayang you sangat sangat 
sampai you jadi peneman i all the time.
bila i rindu orang, i lepaskan pada yumee .
bila airmata jatuh, dia pandang i lama sangat. 
dia faham ! di faham ! :')
kesiannya you terima semua ni yumee but now, 
you're gone , baby yumee.

The name of Yumee was created 
by my friend Fatin.
Puas fikir nama apa nak diberi. 
Kisah dia ada saja di blog blog sebelum ni.
then, you can know how much i love her. 
6 bulan dengan dia, lately 
tak tahu kenapa dia jadi mcm tu. 

Doctor kata, ada virus . So, i tatau mana datang
sebab tempat dia everytime dicuci. digantikan baru. .
Datin tergerak nak balik rumah, so datin balik . .
call yumee but no respond . tgk tgk yumee dah terbaring keras tepi mangkuk kegemaran dia .

I terus rebah ke lantai terkejut sangat . 
Yumee left me  .
Allah lebih sayangkan dia .
 Not only me yang jaga dia tapi all my family dah
sebati dengan dia . .nak nak dengan babah.
Tak tahu nak luahkan dekat siapa masa yumee mati. .
Yumee faham bahasa datin . .faham sangat. 

Bila teringat telatah dia main main waktu malam,
im so happy . . masih ingat tak yang datin belikan dia baju?
baju tu tak sempat utk dia pakai :'( menangis sekali lagi.
Now datin masih di rumah nenek. tak sanggup nak balik
nak tgk cage dia kat rumah. .baju dia kat kepala katil .
thanks guys for supporting me .

ok guys, bulan yg mulia ni ,
bulan Ramadhan. .datin perasan
mcm mcm dugaan datin terima . .Datin redha  .
hanya doa juga doa dari family juga kawan kawan
dapat pulihkan semangat datin . .semoga datin tabah harungi semua ni walaupun ia mengambil masa .

Babah dah tanam yumee, datin
 tengok dari jauh sbb babah tak bagi datang .
anyway, thanks for ur care about my yumee. 
where i go before, yumee always with me .
now, i perlu terima hakikat yang dia dah pergi. .

thank you for dropping by, dear.

datin.

14 comments:

SunDreamcatcher said...

sorry for what happened to Yumee, liya..

Fatin Liyana said...

i can feel your great lost sister. Im so sorry i wasnt beside you when all of this things happened. sabar ye syg..

wanie said...

omg datin, i know how u feel now. coz im used to be on ur shoe before.

i lost Mumu (my sg) after 10 months i bela dia.
and same goes like u, dia tak mati dpn mata i.
i perasan dia mati pon lps dh balik dari class. sedih, sedih sgt. and masa Mumu di tanam pon i tak tgk. tak sanggup.


Allah lebih sayangkan mereka, kan.
all we need to is, sabar ja.
they pray for us ! :)

Anonymous said...

sad:'( saba er kq.

Datin Tuu said...

Sun: she left me, sun. sakit.

FEL: kak, im weak kak. tadi tatau nk call sapa kak . terduduk mngs .terkejut sgt kak. im totally lost when im thinking i takda sapa masa tu. mcm2 dugaan kak bulan ni, Ya Allah. tabahkan la aku . aku harap aku kuat spti biasa, kak . doakan aku kak. thanks . ak tak sbr ko balik. byk nk cite. byk sgt :'(

wanie: u pnh rasa. thats how i feel, dear. sebak. skrg waktu dia main. :'( but now she died. yes, dia doakan saya, insyaallah. skluarga


anynms: yes, sedih. huhu ~ takpela, Allah sygkan dia.

♥ LULU ♥ said...

lulu tau mcm mana datin rasa...sbb lulu pon ade bela sg jugak. sg mmg peneman kita yg paling baik.dia faham kita..kalau kita sdih, dia mesti akan sedih jugak..dia sgt2 faham tuan dia..hope datin tabah k....

efa nur said...

sayang and sedihnyeww...
sabar ye datin..

Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ოﻪร Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ said...

sabar ye datin.. insyaallah, yg lebih baik akan datang.. :)

Aida Azryn said...

huhu.. sedihnya. :( sabar je la u. i tahu pe perasaan u.. dulu kucing kesayangan i mati pun,siyes i sedih giler. apa boleh buat kan?

nyra aziz said...

iya..be strong k..ktorg ade ngn iya..jgn sedih2 k =)

_________________________
I have added cool emoticons to this message.
To see them go to http://x.exps.me?b7b34355551366dcdb9dc6ba0c517ea9

Tara Asrar said...

be strong sis.. take care .

ekmal said...

there's always sunshine after the rain, can apply for everything..so smile :)

darkrose~ said...

huuuuuuuuuuuu..sedih lak, teringat kat hamster kiter..:'( sabar eyh datinnn!

DaYaH JeLitA said...

sedihnya :'( be strong ya~