Thursday, August 18, 2011

Redha di hari RamadhanMu Ya Allah :)

Subhanallah . .




Hati wanita terlalu kecil . .
andai ia terluka. .sekelip mata ia terluka. .
seperti pisau. .terhiris di nadi rasanya.

Kekuatan perlu ada. .
Wanita tak perlu lemah !
Kalau lemah, INGAT ALLAH.
kalau sedih, tak perlu sangat sangat.
Ia layak untuk di hari bahagiamu sahaja.
semangat dari semua orang sekeliling perlu ada.
Datin kembali redha dengan apa dugaan yang hadir sebegini.

Demi melihat orang yg  kita sayang bahagia,
wlpun perit, kita sanggup lakukan apa sahaja. .
Allah akan tentukan juga, seperti yg datin
da post kan before :)

Yang penting, Tempatkanlah Allah sentiasa di dada. .
kerana pasti kamu akan rasa. .


Ibu selalu pesan, Allah hilangkan apa yg kita sayang
kerana Allah mahu berikan apa yang paling indah :)



berilah masa untuk datin pulih.
Ia mengambil masa krna apa yg terjalin, 
tidak terlalu singkat.


La Tahzan, 


Assalamualaikum.

6 comments:

Athirah Shahadat said...

Allah swt menguji hambanya dengan dugaan yang berbeza. Semakin kuat kita, semakin besar dugaan yg diberi dan allah swt menguji kita sbb allah swt rindukan suara rintihan kita berdoa kepadaNya, lalu Dia turunkan dugaan2 agar hambanya berdoa memohon dan mengingatiNya (:
Iya kuat! jangan jatuh ye sayang (:

Datin Tuu said...
This comment has been removed by the author.
Datin Tuu said...

Ety!! i miss u syg :'( ety, iya kuat. ety kenal iya kan, syg. iya janji, iya kuat demi kluarga dan kawan2 iya. iya perlu kuatkan smgt utk smua ni. tak mgpala, iya dah cuba sehabis baik, mngkin Allah nak gantikan ia dengan lebih terindah, ety. nasib iya spti ety dan ex bf ety sblm ni, now alhmdlh ety da mampu tsyum kan syg.

Athirah Shahadat said...

I MISS YOU MORE BBY!
Haah..macam orang ckp, setiap perkara yang terjadi ada hikmahnya. Mungkin dia bukan yg terbaik utk eti. Alhamdulillah, eti bahagia sekarang & anas sgt2 sayang eti (: dia serious dgn relationship ni. syukran. doakanlah jodoh kitaorang panjang. hehe.
iya jangan putus asa. gunakan pepatah ni "biar orang buat kita, jangan kita buat orang" heeee..

Anonymous said...

chill dten..u P.F u kne kwat.i tawu ssh u trime tpi i yakin u wil deserve better dten..keh?kekal'n ciri ciri wanita yg dten ade neh keh

wirda azurainie said...

datin, be strong.
setiap yang terjadi ada hikmah.
memang kita sedih, semua orang boleh ckp strong, tapi yang terasa dan berat untuk menangung adalah kita, tapi bila kita mengadu pada yang Maha Esa, beban kita itu lebih ringan seringan1xnya, kerana Allah Maha Mendengar :)
i know u are strong datin :)
jgn lemah tauu!!!
love ;)