Sunday, August 21, 2011

Persiapan Raya dan HADIAH dari IBU ;)

 Alhamdulillah. Selesai jugak persiapan raya datin .
sibuk punya sibuk dengan kuih, kerja . .
Alhamdulillah harini selesai jugak .
Hadiah untuk diri sendiri di bulan Ramadhan , ye tak ? :D
itu pon, ibu yang willing nak hang out . Kalau tak, datin rasa simple as I am aje la kot :D

Actually, im so happy sebab tadi carik baju yang dah siap .
Baju yang datin hantar tempah tu satu je berjaya siap.
Sedih lagi bila tailor tu kata, dia tak reti buat design yang datin nak kan tu.

kalau nak, lepas raya baru boleh ambil yang lain tu.
Redha saja lah kalau itu yang terbaik , kan.
Hantar kat tailor cina, alhamdulillah,
siap lah walaupun satu.
Kalau tak , tak beraya la dengan baju baru.

Datin jalan jalan dengan ibu pun sebab ibu nak cari kan baju yang dah siap utk datin,
dengan harapan ada lah sebab datin selalu failed beli baju dah siap .kadang kadang, singkat, ketat,  kadang2 baju ok, lengan tak panjang  and yang paling penting,
sama corak dengan orang. 

Aduh, tang tu mmg datin agak kecil hati sikit sebab da 
ter- habit kan yang tak boleh sama dengan orang bab bab baju raya ni. but thats ok, i will try to change :)

Tadi pon pilih songket , sebab  dia tenun tu mcm batik lukis la kan , satu saja. Abg tu bukak booth di Jusco. i was like mcm pernah tengok abg ni, chill dulu la kan. . usha usha baju dulu ;) suddenly, datin terpegang ada satu baju ni. corak dia sangat memikat hati.

but, color yang ada just brown. Datin nak deep pink actually, tapi ibu ingatkan datin yang datin
kan dah ada deep pink. So, datin move on la pilih color classic. Cuma, baju tu dia kata warna nya takda, kalau nak, dia buatkan dalam bbrapa hari. .
Kalau siap cepat pon, esok.Abg tu bersungguh sungguh utk siapkan utk customer dia. mmg datin respect .
Datin fikir banyak kali, nak atau tak sebab kalau datang esok datin kene datang sana balik.  Demi pilihan hati yang baju tu limited, ibu pon okey je. .datin pon setuju lah pilih songket tu. Thanks to my ibu .

Tak sabar nak tunggu dia siap . Alhamdulillah ada berita baik untuk datin. .
before this saiz baju datin XL now datin dah boleh dan berjaya memakai L :)
Insyaallah, datin akan cuba lagi perlahan lahan untuk berjaya ;)
Datin perasan, baju yang datin tempah di aunty cina tu, ukuran dia sangat berbeza dan baju 
first day raya datin mmg sangat besar . Aunty tu pon cakap ukuran datin dah mengecil. I was like, HAPPY nya dalam hati . Wallahi, *terharu:')

Oleh sebab ibu kalau bawak datin keluar, wajib ada kejutan . Datin pusing pusing di Jusco tu nak tengok kasut pulak tapi stop for a while di  booth Kraf tu. Semua koleksi cantik cantik untuk Melayu Klasik.
Bertemakan Songket, ibu pon berkenan tgk datin gayakan pemberiannya di hari raya nanti ;)
Ibu happy sebab datin da boleh ketawa semula . Ibu hadiahkan something special for this raya .


Thank you so Much ibu for the gift and the baju raya . I just can pay it with my Doa', ibu. 

I will study hard and kerja baik baik untuk bawa ibu and babah to somewhere InsyaAllah :)

Okey, Ibu and datin pon dah penat berjalan dengan keadaan sana sesak sangat sangat.
So kami sekeluarga akan berbuka di Klana Resort and Terawikh di Masjid Negeri harini. 


Thanks for dropping by;



Datin.






7 comments:

Anonymous said...

chanteq k k.datennnn....jelezzz..ur mum baikk sgaat!!!

Nur Salsabilla said...

ehemmm! amboi..klasiknye datin ;)
nice :D

bella_bumbum said...

amboii kak datin pakai songket ye raye ni. hehehe. cantik kerongsang tuuu :) selamat menyambut hari raya yang bakal tiba kak datin :)

Athirah Shahadat said...

wah CANTIK! boleh geng dengan eti. hehe

Datin Tuu said...

anynms: thanks dear :) Alhamdulillah. rezeki from Allah :)


Salsabila: hehe, yeap :) klasik2 this year :) Insyaallah :) u??


bella: aah bella:) akk pakai traditional this year, syg :) tu hadiah dari ibu tadi :) hehe. tq sis

Athirah: etyyyyy! yeayy! ada member camni etyy! skenyeee! :D ety always cantik !

Anonymous said...

nice and good luking

cik nur said...

wahh cantik keronsang nie :)