Wednesday, August 17, 2011

Kasih Sayang yang Kekal Abadi, Bukan fizikal . .Terima lah seadanya mereka :)


Assalamualaikum. .
to all my dear readers, thanks a bunch for this :)
today, i would like to share with you guys.


I admit that i have a good guy in my life.
Yes, im yours. You know who you are. Hafizan.
Since You in my life, I never rasa kekok but i proud to be yours.


Bukan i sorok you dari orang lain, bukan i curang dengan you,tapi i simpan you dan akan show you when you will be my fiancee. I taknak you tak bebas dengan orang lain, sebab apa . .sebab i dah mula sayangkan you.
I takut bila i put you on people, nanti you tak bebas. .ke mana mana, you tak selesa.
Tapi dalam hati i, degupnya. .Allah saja yg tahu :)
Sebab apa, sebab i trust on Qada' Qadar.


Pagi, Petang dan Malam. .you always with me.
Now, tiba masa untuk i share with people that you are mine :)
i taknak orang salah anggap dan cukup lah .
I nak belajar setia, walau Allah takdirkan you dan i milik orang lain satu hari nanti at least, kita cuba.


Bukan niat i untuk selindung siapa i dari u, tapi i takut akan kehilangan pada mulanya.
tapi , i perlu terima hakikat yang i've taken with someone that really know me and
he is you, hafizan. Lamanya i simpan . .
And im so sorry sebab menyelindungkan identiti i dari u, buat you terluka.
Im nobody, i just want you to know im human like you. That's too simple.


Yes, mmg ini sebuah kejutan untuk you tapi you lagi bijak untuk berusaha cari siapa sebenarnya kekasih you, kan :) Allah Maha Besar, you usaha untuk cari siapa i sebab satu dari you,  you sayangkan i.
Even susah untuk i terima you jauh dari i, terasa dgn i. .tapi yakin lah. .ada hikmah semua ni.
Sakit bila rutin kebiasaan hilang begitu saja. .Text, call . .itu semua penguat rindu. .when hilang, sakit sangat. tapi as a girl and you are boy. .kene kuat . :)


Insyaallah, i harap kesilapan i, i cuba untuk perbaiki  . .mungkin bukan untuk you saja, 
tapi untuk masa depan juga, Insyaallah.
Thanks for accepting me as I am, dear. I tak pernah buat blog luah perasaan mcm ni,
tapi sebab you, i buat.Masing masing ada perasaan, sensitif atau tidak, sahaja.
Walau fizikal kita berbeza, itu bukan penghalang. Kecantikan, ketampanan,
akan tua juga . .tapi hati akan kekal selamanya ;) Matang berfikir bersama, Insyaallah ada penyelesaian :)
redha, andai itu membahagiakan, terima seadanya :)


heyyy! siryes mcm i tak percaya yg i ke yg luahkan ni tapi trust me,  we must try and Doa' always . .selainnya, kita cuba :) 


Happy for you, Hafizan Md. Arifin. lots' luv. -3th !
i buat cookies for you. Nanti raya, yummm yumm lah :)
hehe, comel kan i bagi you tabung  . .tabung untuk u buat future saving tau , Alhamdulillah u masuk sikit sikit dari takda langsung :) ~


happy for life. treat me as you treat people around, and trust me . .
only Allah know, that how much i love .
i will give all my love to Allah, my parents also my family and never change :) 


here i would like to say, Thank you for being here with.


Datin pon redha andai Allah tetapkan kami dgn jodoh yg lain but Syukur Alhamdulillah krna Allah memilih datin untuk belajar erti penghargaan duhai hati :)
Cinta ikhlas kerana Allah, Insyaallah akan kuatlah
cinta pd Allah lbh dri cinta manusia, itu paling utama. tapi siapa lah datin nk bohong sbg manusia, datin juga ada perasaan syg :)
tapi perlu jaga batas and adat la :)
ingat apa yg parents pesan . .
nak nak perempuan . .
'kemana mana kita pergi, kita membawa maruah keluarga'


so, berdoa agar kita smua mendapat keredhaan dah jodoh yg terbaik. .begitu juga datin :)
Tapi kami redha, andai kami tiada jodoh, 
anggap itu satu pengalaman untuk kami berdua
memperbaiki, mempelajari erti cinta untuk yg
benar benar sah masa akan datang :)


redha dengan pemberian. Mmg sakit kalau berpisah tapi lagi sakit kalau kita ingkar dengan ujian dari Allah. Allah susun smua ni ada hikmah :) seboleh boleh nya, perlu jaga dan memahami :)
So just take care ok!




thehee~ msti cute kan you guys if ini i.
no la, ni sample kebahagiaan. tak semestinya
fizikal penghalang :) but, ia ambil masa untuk fikir pada mula tapi bila hati ikhlas menerima, Insyaallah.




byebye ;)

12 comments:

Liyana Aziz said...

well said akak datin... hehehheeh

sweet and deep... untung encik boyfie...

yup, kita harus terima seadanya

Datin Tuu said...

Insyaallah liyana. hope so. da tiba masa, berserah saja la. redha.. i hargai. :)

Anonymous said...

good datin..u brani ngaku..yg x ngaku..lastlast lukakan hati org datin..u my idola i ske ur style and konfiden.stay happy k datin..

cik nur said...

haaa datin hehehe
moga bahagia slaloo yaa
nur doakan yang terbaik
:)

Anonymous said...

dont regret when datin putus ramai menanti datin hope kamu b'dua bahagia datin

tumitKAKIkuLUKA said...

betol datin..fizikal xkekal lama..all the best to both of u..moga smpai jinjang pelamin.wiii~ ;)

nabila azmi said...

betulla datin...bagusnye..pandai berkata2=)...

bebelanakucintamikrofon said...

datin terbaikk + sweet :D
hope perhubungan datin
berkekalan sampai ke
jinjang pelamin ;)

Datin Tuu said...
This comment has been removed by the author.
Datin Tuu said...

Terima kasih atas doa kalian. tapi hubungan kami telah pun berakhir. . datin dah cuba sehabis baik begitu juga dia tetapi kami tiada hak utk salahkan takdir. semoga kami bertemu dengan yg Allah tetapkan, Insyaallah. sbgai kawan, doakan datin utk cekal menerima hakikat ini, ya.

Anonymous said...

bace!

http://www.penulisan2u.my/2009/05/cerpen-cinta-si-gemuk-dan-si-kurus/

Aida Azryn said...

tabik spring sama datin! hehe. <3 :)