Monday, July 11, 2011

YOGURT oh YES !

Salam you guys !
Bercakap pasal desert ~ ha datin la orang yang excited nak share! mcm mcm makanan datin dah cuba tapi sejak dari dulu tak pernah berubah ada satu je desert yang tak berubah !
hee . .thats what we call YOGURT !

See, how the yogurt become loyal on me . Bagi je lah apa apa yogurt , mampu telan dengan rakus  cuma tolak yogurt expired je la . .how KAGUM nya saya pada yogurt?!
Actually datin nak cakap standard, mmg standard je la kan. .kite manusia normal yang kadang kadang yang tak suka tu la kita akan buat/makan.

Banyak kisah. . For example datin cakap pasal yogurt ni lah kan :) Datin share cerita  last 3 4 years before lah ye guys ! Camni, dulu datin betul betul IYEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEKKKERRK ~ to yogurt !
Sungguh mmg tak suka sangat dengan yogurt !
Mcm susu basi . .yela, mcm mana la kau nak telan kan kalau kepala da imagine eeee, whats that. .yekkeerk ! SUSU BASI. so how? kalau you guys pon kan . .MEE dikatakan cacing. .HAHAHA no la . .sorry2 ok ok !
now kita cakap pasal yogurt ~

Yogurt first datin rasa dulu mmg datin takda feel sebab masa dulu, yogurt takda perisa tau !
lain lah sekarang, you guys tgk la. .yogurt strawberry la, grape la, apa lagi. .mcm mcm kan ! so , SEE the tekak of me la kan ~ Oh ye, datin pernah rasa yogurt kat Jco, tu pon boleh tahan sedap tu :)  sebab banyak buah. kita boleh pilih dengan senang hati and fatin liyana yang tolong habiskan  sebab time tu, perot datin dah full tapi nak beli jugak. TAMAK NYE. sedeh~

Puas datin fikir kenapa la kat Malaysia ni takda perisa pisang ke, tebu ke . .dulu, masa kecik, apa kau tau. .
mintak mcm kilang yogurt tu ha,  kau lah empunya .HEHE ~ After that, rasa mcm Tuhan da kabulkan permintaan datin tau, so next 2 3 4 month mcm tu, kat TV ada keluarkan YOGURT BERPERISA ! hee, takda la TV tu cakap YOUGURT BERPERISA tapi dalam kepala ni boleh fikir la model tu makan mcm mcm perasa~ Tak ke kagum you guys kalau kat tempat datin. Rasa mcm sumpahan mulut, cakap je mintak je terus ada kat TV. HAHA rasa mcm angin mulut tu terbang terus pada pembikin yogurt ~ comel gila time tu !

So datin pon beli la kan, tapi masa tu kene bawak ibu la, beli tu pon takda duit, budak. .apa la tau. .janji 1 2 3 ringgit boleh la lepas dah kalau lebih  5 hengget tu , bawak la ibu pergi :) zaman sekarang ni tak mcm dlu, kot ada budak tak bawak mak dah. .PSP kat tangan, suruh cashier kira, ok GORES kad mak ayah kau ! tak terperajat? 
Ada pulak mcm tu? tipu je datin ni. .kot ada, haa lps ni angin internet mungkin tersebar mcm datin mintak yogurt berperisa sebentar tadi :) we can see. .teknologi da canggih ~ lappy , tv, radio, hp pon dah pandai merajuk tau kalau dia dengar you guys nak tukar baru. .tak ke kecik hati? :)

So , tadi datin pon nekad la untuk pergi Jusco . Harini jalan jalan pon pergi la fitness, nak beli dumbbell hajatnya ! tapi fikir dulu nak 3s ke 5s. .nak 10s, mau retak tangan datin ha berat dia . So nekad la kan nak excersice. Lepas jalan tu, tetiba nampak yogurt ! OH NOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO~
tolong la tolong la . .rumah tinggal satu je, kalau boleh. .satu freezer nak isi yogurt tapi yogurt sekarang da naik harga tau so kene la saving untuk yogurt ~ my faveret is STRAWBERRY ;) kalau you guys ada nak pujuk datin ke apa ke, bawak la yogurt strawberry, akan datin maafkan ! hehehehe ~ simple me is better. Tapi setakat ni, takda pulak la orang buat salah kat datin, insyaallah ~


ehy, thanks to my fren TORA. .so why nama TORA from RAHIMAH? hehe biar lah rahsia . .kenapa tora tu, biarlah dia bahagia dengan nama dia :)
so how , ni lah datin bersama yogurt sebab bukan main teliti tgk expired date :)
ENJOYYYYYYYYY ya !

ini my faveret brand ~ yummy !
byebye ~


7 comments:

cik hani said...

yogurt memang bestttt!!!..

elok untuk kesihatan

Anonymous said...

u lawa baju u..i plus size gak nape ek x jumpe cantik mcm sume baju u bagi tipz blh x gojez datin....

ekmal said...

ape lg..gi ar buat, yogurt DURIAN!!!! hahaha



ikhmalyusoff.blogspot.com

Cik.Tedy said...

wahh..besz ny yogurt!!!! =D

HAJAR AZMAN :| said...

datin, datin nmpk kurusla. kan? berat datin trun kan? sedapnyaa. sye nk trun 1kg pun susahh :(

husna said...

yogurt mmg sedap..yummy...
do come visit and follow my blog thanks

seeha said...

wah,seeha pon suka yougurt..dari kecik sampai besar mmng yougurt jadi fevret siha..

~salam kenal dari seeha,ada masa dtng la blog siha yer..ur blog nice sgt..suka2~