Monday, July 4, 2011

Kuda ;)

 Ya Allah, Engkau saja lah yang tahu bagaimana nya rasa perasaan ku bila aku sebagai hambaMu sebegini dapat naik Kuda yang hanya baru berumur 3 tahun ;)
HAHAHA ! Kuuu semangat. Datin rasa kalau kuda tu boleh berbicara, kok mau kuda tu lari dulu dan
takmahu sekali bawak datin naik kuda tu !

COMEL kan ! walaupun berusia 3tahun, tapi kuda tu dapat menampung datin yang seperti sediakala ini :p
Actually kelmarin datin excited naik kuda. Tu pon, datin jalan jalan and suruh supir kat sana STOP the car and tolong stop kat ladang tu sebab datin nampak kuda ! nak naik kuda. Perasaan berani dan cemas. 
Dah la balik tu penat, nampak kuda, hilang penat. Mentang mentang kat negara orang, datin pon tak pedulik lah kan , datin pon naik je la kuda tu . YAKIN !

At first, datin usap usap dulu kuda tu tau ! yela, orang tua tua kata amek hati ;)
So usap la, so atas tu dah mcm penyapu rumah dah yang berus tu . Lagi la datin usik belai semua !
Ohh nama itu kuda, Sophiee ! Ha, cute kan ! Jantan ke betina, lupa pulak nak tanya owner kuda :D
Ingat dia bawak datin keliling tu je, dia suruh datin pegang kuat kuat besi tu ! 'Sophiee, LARI' !
bila tang lari tu, datin TER rasa GIVE UP ! HAHA bukan give up sebab apa, takut jatuh . kalau jatuh terus bayangkan mcm yang kuda pijak orang tu :(

Parents datin pon bagi semangat, naik la ! boleh tu . .kuda tu boleh la bawak datin katanya ;)
hanya hati kuda saja yang tau boleh ke tak !  So owner kuda biarkan Sophie kejap lepas tu Datin tertinggi suara kat dia," JGNNNNNNNNNNN! pegang tali kuda ni :'( ! JGN lepaskan " dia pon redha !
Bukan apa lagi sekali, sebab datin takut kuda tu lari dah la naik puncak tau. First time naik kuda, tau la kan !Hehe anyway, tu je nak bgtau . .
SERONOK SANGAT dapat naik kuda !
Sini nak naik kuda, kene kuda besar tapi kuda besar tak jumpa. Takkan nak naik mcm kuda datin naik ni kan kalau kat sini, lepastu nak beli, MAHAL weh ~

Kuda, thanks la sebab tak percaya jugak rasanya yang si kuda boleh bawak datin :)
Anyway, datin tau perasaan kuda mungkin semput lepas bawak datin . .HEHE . poney !

SIAPA CAKAP KITA TAK BOLEH NAIK KUDA WAHAI GADIS YANG PLUS SIZE?
BOLEHHHHHHHHH ;) sebab datin BOLEH !
ini untuk anda ! :)

So, pergila carik kuda and NAIK lah !
 HEHE ~

byebye.



p/s: ok thanks for those yang bagi link untuk post before this kat datin.
excited datin ! OK, wait ya ! datin akan pilih ;)
thanks so much!
Post a Comment