Monday, July 4, 2011

Kuda ;)

 Ya Allah, Engkau saja lah yang tahu bagaimana nya rasa perasaan ku bila aku sebagai hambaMu sebegini dapat naik Kuda yang hanya baru berumur 3 tahun ;)
HAHAHA ! Kuuu semangat. Datin rasa kalau kuda tu boleh berbicara, kok mau kuda tu lari dulu dan
takmahu sekali bawak datin naik kuda tu !

COMEL kan ! walaupun berusia 3tahun, tapi kuda tu dapat menampung datin yang seperti sediakala ini :p
Actually kelmarin datin excited naik kuda. Tu pon, datin jalan jalan and suruh supir kat sana STOP the car and tolong stop kat ladang tu sebab datin nampak kuda ! nak naik kuda. Perasaan berani dan cemas. 
Dah la balik tu penat, nampak kuda, hilang penat. Mentang mentang kat negara orang, datin pon tak pedulik lah kan , datin pon naik je la kuda tu . YAKIN !

At first, datin usap usap dulu kuda tu tau ! yela, orang tua tua kata amek hati ;)
So usap la, so atas tu dah mcm penyapu rumah dah yang berus tu . Lagi la datin usik belai semua !
Ohh nama itu kuda, Sophiee ! Ha, cute kan ! Jantan ke betina, lupa pulak nak tanya owner kuda :D
Ingat dia bawak datin keliling tu je, dia suruh datin pegang kuat kuat besi tu ! 'Sophiee, LARI' !
bila tang lari tu, datin TER rasa GIVE UP ! HAHA bukan give up sebab apa, takut jatuh . kalau jatuh terus bayangkan mcm yang kuda pijak orang tu :(

Parents datin pon bagi semangat, naik la ! boleh tu . .kuda tu boleh la bawak datin katanya ;)
hanya hati kuda saja yang tau boleh ke tak !  So owner kuda biarkan Sophie kejap lepas tu Datin tertinggi suara kat dia," JGNNNNNNNNNNN! pegang tali kuda ni :'( ! JGN lepaskan " dia pon redha !
Bukan apa lagi sekali, sebab datin takut kuda tu lari dah la naik puncak tau. First time naik kuda, tau la kan !Hehe anyway, tu je nak bgtau . .
SERONOK SANGAT dapat naik kuda !
Sini nak naik kuda, kene kuda besar tapi kuda besar tak jumpa. Takkan nak naik mcm kuda datin naik ni kan kalau kat sini, lepastu nak beli, MAHAL weh ~

Kuda, thanks la sebab tak percaya jugak rasanya yang si kuda boleh bawak datin :)
Anyway, datin tau perasaan kuda mungkin semput lepas bawak datin . .HEHE . poney !

SIAPA CAKAP KITA TAK BOLEH NAIK KUDA WAHAI GADIS YANG PLUS SIZE?
BOLEHHHHHHHHH ;) sebab datin BOLEH !
ini untuk anda ! :)

So, pergila carik kuda and NAIK lah !
 HEHE ~

byebye.



p/s: ok thanks for those yang bagi link untuk post before this kat datin.
excited datin ! OK, wait ya ! datin akan pilih ;)
thanks so much!

6 comments:

IEQAH said...

Alaaa Nak Naik Jugakk.kena cari kuda la..chomella kuda yg datin naik uhh

CikHaniBhulat said...

comel la kuda tu..nama pon shomel je...

Juliana said...

nak jugak ler,. t nak cari kat ttwgsa,. kuda2!

hidayahjamal said...

hati2 naik kuda, tgk kuda ok, sbb sy takut bila ada berita kat penang kuda tendang budak..masuk hospital

syak said...

bju itu cantik.bl kt mane

badly said...

good fashion and style goo forward