Friday, June 10, 2011

Wedding :')

 Assalamualaikum ,



Everything sekarang kene fikir dah. Fikir wedding, i mean. .
Dulu masa sekolah, gatal gatal bercinta nak fikir wedding nak umur 23 24 25 . .(taknak fikir nak belajar)
sumpah, tak waras gile pemikiran datin dulu ! hanyut dibuai angan angin :D fikiran dulu dulu mana lah nak matang kan . .( merujuk pada datin) ingat nak buat wedding tu, tak pakai duit agaknya. cakap je nak wedding umur brapa, 
terus tupp da siap khemah ! tupp dah siap baju wedding . .he, no la der no laa :D tak dapek do jepp ! sekarang, duit is everything ! takda duit, toksah nak melayang sangat angan angin tu :D walaupun umur baru 22 tapi zaman dulu dulu , umur 22 ni dah ada anak sorang :) Ibu datin pon 22 kawin :) masa tu, semua ibu ibu badan mcm kerengga ! wah, anak sulung lahir . . badan still maintain :). .hambekk ! anak kedua, ok . .secomel amat  ibuku kelihatan :D still jelita :)



Tapi alhamdulillah la, datin nak share perasaan la sebab kawan kawan datin dah naik pelamin :)
jodoh da sampai, datin pun tumpang gembira :') bila dia kata, ' iya! aku nak jemput ni, sabtu depan majlis aku' sampai tergamam sebab apa . .sebab tak tau yang dia tu dah nak kawin. . tapi rasa gembira la sebab bila kawan kawan dah melangkah ke alam rumahtangga, rasa feel utk jadi mcm tu, ada . .:) toksah nak tipu kalau korang cakap takdo yee ! potong jari ni potong ! konon cakap taknak, padahal . .eee bila laa turn aku ni . .ececececei. . .(datin la tu ) HAHA.  bila ibu cakap, kenapa gatal sangat ni . .terus takda MOOD. theee baru baru ni, datin balik kampung :) balik Pekan, Pahang ! lama nye tak balik . .bila balik je, jumpa la sanak saudara from there , ha tu SERONOK !  bila ada aje berjumpa . .mesti rasa haa , ni sapa eh, nenek belah mana eh? spupu ni, tak penah nmpk pon before . .anak yang mana satu eh. .eh knp knp knp etc(ok, datin mmg tak kuat daya ingatan T___T . . . ) itu sangat sedih :) So for the theme is RED. tu yang mcm nak menjerit tu bila lembu atok mula meradang !  melompat masuk balik dalam kereta babah, toksah cakap la. sebenarnya takda apa pon. .sebab lembu sekarang ni zaman moden. .datin je cemas.  teringat atok cakap " jangan la pakai baju merah depan lembu ! dia kejar nanti mati " tu dulu dulu la zaman 4 5 6 thn. .alasan sebab atok tak kasi dekat dengan lembu even masa tu main dengar je cakap . .belang belang warna merah kat baju pon tak boleh . .padahal lembu tu ok ok je :) takda hal and takda point pon nak kejar. .datin je cemas :) my emotion shuppid sangat that time :) baru kenal lembu . mcm tu la . THEHE ~


Wedding my aunty. 25y/o dah naik pelamin :) she is my aunty la sebab kira sepupu ibu la gitu . .tapi closed.
bila dengar kisah bercinta, alaa sweetnya la hai . .alhamdulillah, naik pelamin akhirnya :) tahniah SEMOGA HINGGA AKHIR HAYAT :) amin ! Yes, merah ! kuat warna tu :) cantik sweet sangat combine dengan warna cream :) 
my ibu, my makngah and me!

Bila dah belajar , baru terfikir tentang semua ni . So  semua kene la berusaha :) tanpa usaha cinta takkan hadir . Berdoa itu penting, dapatkan la jodoh ku yang beriman , yang memahami seta saling hormat menghormati :)  setiap habis solat, selitkan lah doa ttg jodoh. .Insyaallah cpt dan lambat, pasti akan ada jodoh untuk kita :) doa ni, atok yang pesan  lepas tu bila fikir. .betul. .itu sangat betul . .:)
Thanks Atok kesayangan ~



So bila sapa sapa yang telah berumahtangga, yang baru berumahtangga actually . .especially to my friends around. .TAHNIAH . .hee, doakan jodoh saya juga ya ! :)   


luvs all the moment masa kita sama sama . .before you get married . . yeayh, you are  mine. .but, now. .u are taken guys ! HEEE ~ comel ~
ceria ya !

menyesal aktif sangat, kaki berdarah kat tapak balik :D  merana !

ok thanks for singgah !

p/s: lama tak update, anyway thanks for all yang sudi singgah and tak putus2 bagi semangat ! :)
datin ada masuk contest AnnasEaskey Photography for PROJECT XL . just click LIKE untuk  SUDI :) THANKS FOR EVERYTHING ya !

3 comments:

NinaAz said...

Merah woowwhhh pengantin tu..hik3.. cantik! tahniah buat kawan2 datin.. semoga datin pun cepat naik pelamin..=D

Anonymous said...

datin lme x updte..y?siht?datin cantiklah merah..mak datin muda la brp umur dan cantik patutlah datin cantik

fikiranpemuda said...

Lembu buta warna la datin..semua die sebat je..janji boleh sondol..haha