Friday, June 17, 2011

beware to all of you. Picture dalam album limitkan lah :')

Assalamualaikum.


Semangat perlu ada untuk membimbing orang :)
bimbing orang bukan senang . Ia mesti kena dengan caranya. kalau salah, itu bukan membimbing tapi merosakkan pemikiran orang lain . Muak tau bila ada yang tak menghargai pengorbanan tapi nak buat mcm mana.


Datin pon lately kalau pegi office pakai tudung sarung je.
sauk, amek kunci kete no make-up terus pegi office.
nak melawa rasa makin hari makin sakit hati sebab fikir nak solat kene removed dah bazir masa tapi kalau berjalan tu, ofcoz la kene rasa yakin itu la yang wajib :')


Ok lah taknak cerita about make up watsoeva TAPI nak cerita pasal tudung.  orang bertudung ni kan, kalau you guys tengok mcm mcm fashion .lagi you rasa " ehh, cantik la dia pakai, seryes dia pakai semua kene " kan dah buat you rasa teruja and nak  jugak pakai cam mereka. I respect la pada sapa yang berani. i takda la cakap i berani at least i cuba untuk olah kan trend sekarang. Yelah, asek tudung zaman dulu je, bawal . .bawal 1 2 3 tah lah kalau ada lagi sekarang dah bawal dua angka da. So, as a student yang mcm datin, iron iron ni no time la, just belit lilit . kedut2 no hal .
sapa tak suka i, itu hak mereka and i tak pernah suruh and paksa org setuju dgn i . masing masing ada pendapat sendiri :)


nak cantik comel sikit, pakai and sepit la riben. taknak cantik, taknak comel. .pakai je lah apa yang ada.
TAPI kenapa mesti kutuk orang berfashion di kepala ? salah ke ? mmg ada pantang larang tapi kalau sepit sepit tu, fair la kan. pada i, apa la i nak buat ngan riben byk2 ni. i bkn free hair. .so pakai kat tudung la. biar nampak trendy sikit. bila pakai tu, wah ! rasa mcm semangat nak yakinkan diri tu ada. pada i, pendapat lain lain. i bukan diri u, u bukan diri i. thats y i TAK memaksa. TERPULANG. :)


Tapi my fren ada inbox me about this, i tot apehal la kan , tapi bila i klik. .wah muka i dah mcm karam singh . .







HAHA i was like. .so cute tapi tak patut owner blog yang ramai fan tu buat mcm ni :) i tak kenal pon actually tapi cara dia buat orang yang nak berfashion jadi hilang kykinan. sbb i baca komen dia mcm downkan org nak mencuba :) tapi takpela. hak masing2 kan. i pon dah terbuka hati utk maafkan, harap jangan DOWN kan orang lain lagi ye.cukup lah i jadi pilihan hati u :')



tapi i totally NOT agree . ni pendapat i about this picture . YAHUDI lagi suka kalau bergambar camni.
so beware la gambar2 di FB. better delete la kalau banyak as i did baru2 ni :) 


Itu satu hal, ni lagi satu hal . . tadi Heliza Helmi FULL fakers pulak cari pasal. i dah terkena. pada i, eh, heliza ni takda keje ke nak komen i. i pon mmg lah pernah berjumpa, berbual smua tapi takdalah rapat mcm yg btl2 closed dgn dia. .sekali, dah nak ending tu, i bukak la blog my fren si FEL and baca. OH NO ok i tertipu ! kalau fatin tak cakap pasal tu, naya ! :) ni pon sbb fatin byk tolong. thanks sgt weh . konfiden add i and gaya dia btl2 mcm dia tu heliza. 


so cheer up. BE URSELF. u will FIND ur PERSONALITY ok !
take care . . thanks !

8 comments:

Azreen Zunairah said...

sabar datin..Allah sentiasa dengan datin..sebenarnya reen pun ada jugak baca dulu..dah lama dah..tapi takut nak bgtahu datin..takut datin sedih..apa2 pun i'm really sorry datin sebab x bgtahu awal2..sori sgt2..

sayaezka said...

yes. be urself. :)

qiqi yukin said...

saba datin :)
datin hot sbb tu depa amek pic datin. cool ok :D

Naemah Hamid said...

saya pun dah baca entry dia, datin, bagi saya eloklah jangan dilayan orang yang macam tu. saya tengok pengisian blog dia penuh dengan maki2 dan mengata orang aje, langsung xade faedah. kalau nak menegur orang pun, ada caranya, bukan dengan perli2 camtu. dan gambar yang dibawah sekali yang dia letakkan, bagi saya sangat menghina dan merendahkan orang yang bertudung. mungkin dia anggap sebagai gurauan nak bagi pembaca rasa kelakar tapi kat situ kita boleh nampak kan tahap pemikiran dia kat mana. kononnya nak nasihat, tapi cara dia tu dah memperlekehkan agama. kalau niat dia betul, xperlu pun letak gmbr camtu. sorry datin, jadi panjang pulak. tapi saya geram betul asyik ada orang mengata dengan orang bertudung yang nak berfesyen. xsalah nak tegur. tapi kalau tulis blog penuh dengan caci maki dan perkataan perkataan tak elok, rasanya orang pun x minat nak ambik serius apa dia cakap.

Datin Tuu said...

to all commentors above.. THANKS ALOTTTTTTTTTTTTTT! i hargai komen anda sangat2 ya!! thnks sbb sudi support me on this. now im ok :)

Mr. Deen said...

Sabor je la... but, seryes, mmg macam uncle singh... ha ha ha ha...

cik hani said...

sabar datin...

i pun penah kena macam ni.. orang duk ejek2 kite..

FarahAqilah said...

datin nak tanye nie gambar macam mana yg kita kena watch out nak letak dekat fb?? and then yg psal yahudi tu ape pula ye? wooww takutnye