Sunday, May 15, 2011

meyakinkan orang, bukan mudah kan :) tapi, CUBALAH .

Assalamualaikum . .
yeay ! its already 7 pm !
tapi still tak mandi mandi lagi sebab nak jugak update utk you guys !
Actually datin baru aje lah balik from Serdang !

Haaa apa buat kat Serdang ?  hee, ini sebab nak share apa datin buat kat sanee .
Datin baru je habis photoshoot di Edast ! Edast is the best boutique actually.
so ini bukan sebab datin ber photoshoot di situ or watsoeva tapi since i know about
Edast boutique, i fall in love with . So, no wonder la orang lain pon tau about this boutique kan .

Ia mmg sangat biasa je kalau utk orang yang belum pernah beli kat situ, TAPI bila you all beli kat situ,
kelebihan is, sangat baik process pembelian. Harga, toksah cakap lah. .AFFORDABLE for me and all la kan. Kalau cerita pasal butik, semua nak cakap alaa, utk standard size boleh la. untuk yang kurus je, boleh la. ok, kalini . .NO!
(nanti datin cerita about edast next entry ya!)
 okei ! here is:
sample of the questions:
i) kak datin, mana nak dpt baju mcm kak datin? i am plus size tapi tak jumpa pon yang lawa lawa.
ii) you look so confident but mana eh nak cari baju mcm u tu? i kecik sikit la dari u .( ok , ini comel HAHAA)
iii) datin , mcm mana boleh jadi model badan besar? pelik lah .
iv) datin, baju yang datin pakai blh sesuai ke utk plus size yang lain ?

p/s: ni la yang boleh datin share, based on that quest, datin blh nampak la yang mereka2 ni tak jumpa tempat2 nak beli, ada yang pelik knp datin jumpa mereka pulak tak jumpa. etc.


Datin is a plus size ! ok, yes ! sapa cakap plus size takda tempat best nak shopping !ada je. .kalau rasa nak cantik cantik, ADA sapa cakap takda ! cuma, nampak and tak nampak je .banyak orang tanya tapi tak larat lah kalau datin nak jawab sorang sorang punya soalan kan. tapi , datin dah cuba utk yakinkan and jawab :) utk you all semua, datin takkan buat you all rasa down ya ! chill axxxx :D

OK di Edast ni, datin as PS model so , owlrite ! datin accept for the second time for edast :) thanks to kak Ida and family for the layanan . Anyway, heyyy to all yang tengah cari baju yang plus size kan, better you search sini.you guys akan nampak pilihan yang best jugak ! Datin beli takda lah branded2, mana yang nampak cantik, datin beli terus. no brand pon thats ok la, sebab susah nak cari plus size kadang kadang tapi if you nak jugak brand, from my experiences blh je dapat di SODA, VOIR , NICOLE . ( KALAU ADA REZEKI LEBIH, DATIN BELI TIME SALE, blh dapat banyak HAHAHAHA) bukan nak mention about brand tapi IF lah you all nak, sini mmg banyak size yang datin rasa comfortable la. datin pon bukan kerap beli sebab kadang-kadang je nasib2 la kalau dia ada letak, rezeki datin, datin belilah kan. kalau tak letak, free size je la dia letak. so datin pon pergi la jalan jalan tempat lain yang murah. 

Anyway, sekarang datin tengok banyak je yang jual vintage kan. yang overseas so ada yang RM10 , BELI laa. sebat je. balik je pakai waa cantiknya ! so from me, sapa cakap takda size. malas dengan rajin je nak pergi beli. bila you guys ada semangat untuk ber fashion, i berani cakap la yang you all mmg rasa waaa AKU BOLEH ! cuma berani aku before tak buatkan aku menonjol depan orang mcm sekarang. Bila kita berani, semua orang akan respect kita tau ! Pada datin, datin nak pakai apa , datin redah je. sebab, you all tau tak. .kalau you all tak yakin dengan diri you all, you all hidup mcm bawah tempurung. tak tau apa  apa and always fikir negative ttg diri you all. padahal, orang lain nak sangat you all berubah :) 

Bila rasa berani, yakin lah ! you all akan lebih matang dalam apa juga . Datin nak you all berani and jadi diri you all sendiri. Mana yang berani bermain warna, datin respect lah ! itu la yang boleh buat dia lebih yakin !
lantak la pada yang nak gelak gelak tu kan, tapi you all jangan lah rasa berani terlebih sampai tak kena tempat kan, at least i mean mcm you guys pandai sesuaikan diri dengan orang awam dengan penampilan baru :) ok? 

Tips FOR plus size untuk YAKIN :

i) BILA KITA MENGELUARKAN KATA NEGATIVE PADA ORANG, PERCAYA LAH KITA AKAN 
   DAPAT NEGATIVE DARI ORANG AKAN DATANG :) 

ii) MMG MANUSIA NI MENULIS MMG MUDAH, TAPI TAKUT NAK BERHADAPAN 

iii) LATIH DEPAN CERMIN , YAKINKAN YOU ARE THE BEST !

iv) KITA PERLULAH MEMBERI SEGALA KEBAIKAN PADA ORANG BARULAH KEBAIKAN ITU    
     AKAN DATANG KEPADA KITA .

v) BILA KITA MINUM AIR, JANGAN CAKAP DEKAT AIR 
    " eee, taknaklah minum air, tak sedap and ee menyampah la and semua negative " sebab air itu akan    
     negativekan kita.

vii) TRY TO GOING OUT WITH FRIENDS ok ! :) always positive !


The right clothes can add much needed style to your wardrobe and more importantly, flatter your figure regardless of your size. Instead of attempting to stay within the fashion trends it may be more advantageous to stay with proven looks that provide you with a stylish palette while making you look and feel gorgeous.

add-on !
 ORANG YANG YAKIN DENGAN DIRI SENDIRI DIA LAH AKAN MENDAPAT KEREDHAAN TUHAN . TINGGALKAN APA YANG DILARANG. BUATLAH APA YANG DISURUH :)

datin will upload the next entry about EDAST with photo :)
and datin rasa happy sebab dapta jumpa orang yang sangat sangat cantik ! tunggu ya !
goodluck !
byebye!



19 comments:

cikinnaberry said...

terbaeklah la datin...
sayang datin

cik hani said...

datin mmg pandi bergaya...

suka tgk stiap dressing dia..

Cik Embun said...

yaa... my coursemate pun agak gila jugak shopping dekat butik EDAST.. May be dah sampai waktu sy pergi EDAST jugak.. kih3~

Najlaa 'Aqilah said...

seriously, datin nampak sangat selesa and confident w/ yourself! *inspired* :)

go datin go! :)

MIRA :) said...

verstyle lah datin <3

...:i'm ezza haniza:.... said...

terbaek laaaaaaaaaaaaaa

CikHaniBhulat said...

datin sgt cute... =)

akmal ariffin said...

jnji vogue~

Datin Tuu said...

cikinnaberry: sayang , thanks too !

cik hani: no la dear :) simple me syg !

Cik embun: yeay ! pegi pegi. best tau :) msti teruja ! :D

najlaa: thanks dear fr the support!

mira: mira, thanks MUCH!

ezza: tqsm.

cik hani: syukur alhmdlh. simple me dear.

akmal: yeay :) cuba ok!

Cik Ekin said...

Ha, kalau kasut pulak camna datin?
sy pun seorg PS jugak, teringin nak cuba pakai mcm2. tapi takde tempat nak cari. kalau ada pon lari budget sbb sy seorg student.
oleh itu sy selesa bermake-up (tak tebal ye) kalau keluar, sbb cara ni buat sy confident sikit.
apa2 pun tak sabar tggu update datin sal edast. n u r my fashion icon skg. hehe.
nice to meet u datin! =D

acu eka said...

cne la na jd cm datin n the geng ny
huhu
btw nice dear.
:)

Bo0lat's Heart said...

Thanks 4 d info tp Edast jauh lar huhu~

Raplah Pitstop!!! said...

assalamualaikum,i love ur entry datin.. membuatkan saya rasa lebih yakin nak berhadapan dengan masyarakat kt luar sana. thanks again . i will support u from behind eventho kita xpernah bersua muka. all the best :))

p/s : im also in plus size, n before baca entry ni asyik down je. but after je baca. seriusly jujur ckp. teros rasa semangat membuak2. ya walau kita plus size, x semestinya kita nk stay kt bawah tempurung ja kan? 100% sokong!! xD

Anonymous said...

good entry datin.. SETUJU! iam silent reader your blog ix ada blog tp suke blog datin fatin liyana maria uall kwn pandai bergaya naknak datin plus size susa nak jumpa org plus size pandai macamni

Miss Y and Her World said...

tak tau lah mata me rabun ke hape (but am sure not), tapi masa terserempak dgn Datin kat TGV S2 haritu, tengok Datin takdelah plus size sangat. nampak mcm average size person je. serius.

ke sebab terkejut tengok Datin maka pandangan mata pun terus menjadi kabur? hmmm.

suriani sakura said...

goog la datin

Datin Tuu said...

thank you so much dear readers :)
i love all ur kind of words ,
simple me , and humble me to say thanks so much !

insyaallah we meet on the next entry ya!

Anonymous said...

datin u r so hooot okhey!
i pernah nmpk you and i teruja cs i love your dressap

Fatin Liyana said...

tanteknye ie! aku ske yg grey tu hehe omey2 :) lepas ni mesti dpt offer dr butik lain jg!