Wednesday, May 4, 2011

its all about Yumee sayang :)

Anyway, Hai and have a good day for
today and after this to all of youu :)
Today datin would like to share and introduce
to all of you about Yumee !
ramai betul orang tanya pasal yumee dah macam manusia and public figure dah si Yumee ni :)
lebih update kisahnya dari datin dari sehari ke sehari .
bermula lah kisah si Yumee, wakil rakyat Sugar Glider (Tupai Terbang)


Sejak ada Yumee ni, datin rasa terpinggir . .boleh tak ?
mana tak nya, ok situation ye :

Seremban:
sampai rumah, mmg niat excited nak jumpa parents ! sekali, masuk rumah soalan pertama from babah :
"hello yumeeee". adik, dah bagi makan yumee belum ? dah besar dah dia .(babah sangat mengarut, sebab baru je seminggu tak balik rumah) muka agak bengis pandang si Yumee . ."oh tidakk ! babah sangat concern si Yumee dari anak nya ! HAHAHA. sabar je la :)) Ibu je la yang amek hati datin haa . ." alhamdulillah, dah sampai pon, risau ibu dengan babah kamu drive balik hujan lebat sekarang ni, laju tak kat highway tu? and blablabla and still dengar babah cakap dengan yumee and siap potongkan epal untuk si Yumee si mengada ngada + GEDIK tu :))
Yumee dalam porch bag lama iyee :) kuat makan, GEMOK lah cepat yumee ;)

Puncak Alam :
Bila kat seremban, housemate dok rindu yumee dari datin ! sangat tak blh jadi ! amek yumee, balingggg kat dinding ! (eh, tak ! nampak sangat menipunyaa ) tanya bila nak balik ingat rindu datin, rupanya rindu nak main dengan yumee. heh, comel betul si yumee ni ! :) and one more thing, baru je keluar kereta, nak say hello kat kawan2 la konon, ok fine. .tak dilayan nya ! "Heyy monny , mana Yumee ! nak pegang ! si abang eyman pulak tak hbs hbs nak tengok yumee a.k.a Chumeee !) memandai kau tukar nama dia abang eyman patot lah dia melampau lampau riak sekarang kemain banyak nau nama dia .  
kat rumah sewa datin ni, ada cage dia besar tu, so kat bilik datin tak bbrapa nak muat kalau nk letak cage dia so terpaksa letak kat area tangga yang luas tu so bila orang nk turun bawah, mesti jengok dia ;) tapi tu lah, bukan blh harap si yumee ni. .dia gulung badan dia . .dia tidur ! ye lah, time budak2 ni nak main belah petang, dia tidur. .malam budak2 ni tidur jelah dia main panjat2, main rolling2 tu. .gelongsor. .tu je lah time dia aktif :) tapi kadang2 datin paksa jugak si yumee ni bangun sbb nanti dia malas :( kadang2 kalau dia cam tgh marah ke apa, dia berak je, kencing je dengan tak bgtau kat tangan ni :) timee tu baru rasa nak picit dia ! comel kan yumee. sabar je la, nasib makhluk berbulu yang comel .



Semalam 4 May 2011, 
datin and fatin(FEL) pergi Melaka, datin bawak dia !
babah siap potongkan setangah dari epal sebesar dia tu letak dalam purple porch dia :) comel kan? :) babah risau kot dia lapar, tuan dia kenyang :) haha. sweet!
mula mula fikir, nak bawak ke taknak, tapi dia ni dah mcm kesayangan si fatin tu, so bawak la. bawak dia ni unik sangat :) lagipon fatin suka nak main main dengan dia sebab tak puas main dengan dia semalam kan :)
main dengan yumee masa makan kat kenny R.
comel ! puas fatin and datin kepong takut dia lari :)
comel betul kau yee :) suke sangat depan camera. but not good in camera flash ;)

dia ni si yumee ni mmg cepat serasi dengan orang. jenis peramah la jugak :) yelah, aunty fatin lah bagi nama si yumee ni so mungkin tu sebab dia serasi  . almost la jugak yumee bersama si aunty fatin  .manja sangat dengan si fatin. haa, yumee dah pergi melaka tau jalan jalan.
kawan2 datin yang blm pergi pon tak berpeluang lagik nak pergi. "Yumee yumee, kau kalau besar, tak kenang jasa kat mama, mama tak tau lah nak" LOL.
Mari, masa datin pergi rumah makngah, 
semua attention kat dia. peramah la katanyee ? :)

dengan uncle jujud :)

dengan aunty baby. dah baby , aunty pulak. gasak lah baby.
Hee, ada satu peristiwa yang buat datin sedih pasal dia.
dia nak makan epal dia. time tu, datin tengah tidur tau. letih sangat !mmg tak teringat sangat epal dia tak bertukar and dia kuat makan that time cepat habis . lepas tu, bangun pagi tgk tgk epal dia kene serang semut api :( sedih sangat, yumee tak makan. . dia tidur je. dia, kalau tak makan and lapar, dia duduk luar box dalam cage tu, tapi kalau dia kenyang, dia tidur dalam box putih tu. datin perasan la behavior dia tu kan .
so sedih. and pakcik datin pegi lambung dia ingat dia blh terbang la, selamat tak kene kipas and bertepek jatuh atas lantai ! wuwuwuw, pakcik mmg kene cubit time tu ngan datin HAHAHA mmg kaw kaw datin jerit oh yumeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee :'( . .sayang yumeeeeeeeeeeeee sayanggg ..
muke yumee comel giler time tu, terkebil kebil cam tatau apa apa berlaku. orang kata, toing kejap ! :D
kemain nak . tunjuk heroin la konon blh bukak bumbung . kesian. kesian sangat :) GAGAL.

ouh, sekarang boleh la ada la sikit sikit berangan nak jadi ibu kpd anak nanti. sebab apa datin cakap mcm tu,sejak ada yumee. .lebih dari satu beg nak bawak. selalunya before ada yumee, datin bawak handbag and siap siap kan diri datin je, sejak ada yumee. .datin kene ada makanan dia, pastikan makan minum dia . .beg dia . .mcm baby manusia kan kene ada beg ada pampers, nepkin, botol susu. .kan? ha, mcm tu la jgk si yumee :) kalau pergi mana, kluarkan dia. .rasa ahh comel nye dia .tapi dia ni lasak ! skrg laju dah bergerak. tadi pergi mcd dengan abang, dia pergi lompat atas sos.tak sedar btl datin time tu. heh, datin cpt2 la basuh tgn and kaki dia ! nsb selamat and bernafas lagi. nak melompat sangat, haa parah la kan ! :) redha je la kan si yumeee ye ! mama dah pesan, bkn tak pesan :) heee  !

yumee and mama :)

ok lah, yumee pon nak masuk 3 bulan setengah :)
so, i hope yumee dengar cakap ye sayang !
i love you so much yumee !
you completed me as a student ! 
thanks for all yang concern about yumee ni.
nanti datin akan pastikan dia sweet dengan semua orang ;)
loves !
dengan aunty fatin :)  ok bye!

25 comments:

FARAH LIYANA said...

binatang comel tue tak gigit orang ke datin?

HaFizaH aYu said...

seyes yumee tu cute...rs nak sumbat je lam mulut..terus jd yummy hehe

Nana said...

comel gilaaaa! ahaha

Datin Tuu said...

farah L: hee dia kalau mula2 je ske gigit tapi gigit dia time baby tak sesakit cm dah bsr nnt :) tapi dia sgt baik ;) tak gigit. ske bebas je :)

hafizah: heh, jgn ! HAHA. sian yumee :) kekeke tq

nana: beli la satu. try bela, leka !

Anonymous said...

dattiinnn comle bangat si yumeee..psst psst baju yg datin pakai g melake tuh mn beli heh??:D

Fadhil said...

yumee tu tupai ke???

Ayien Zarina said...

yumee 2 ape ek? nk kata hamster pn tak kn? hehehe :p

comel sgt2.. :)

Datin Tuu said...

fadhil: hee dia nk kata tupai ye kot. spsis dia , tupai terbang malay name. but dia sgt2 jinak and dia muncung :)


ayien: bkn hamster yunk. kcik cam hamster tapi kalau jaga dia ngan elok, dia leh hidup lama :) insayallah. and sangat jinak and comel :)

NanA said...

hi..

sugar glider u jantan ke betina?i ade yg betina..name yumi gak..hahaha! tp mine cm susah sket nk jinak la..bele jantan dlu snang je..wuwuwu..sedih...

Najlaa 'Aqilah said...

ehh. bawak pegi mana2 je? tak takut hilang ke? kecik kott. susah nk jumpa

Fatin Liyana said...

benda ni siryes comel gila mengada gila omg mmg best gilaaaaaa ! xsia2 datin kau bela heeeeee comel comel comel aku rindu yumeeeee (rindu kau jg hehe)

shark said...

abis ler..
pasni misti yumee pn ada blog..
hehe

Datin Tuu said...

haha thnx all :) dia mmg comel sangat tp aah mule2 mmg agak ssh nk jaga lama2 klu kita treat dia, dia sng nk jaga :) goodgirl :) miss u too fel :)

ehh, yumee ada blog, haih. .respect la yumee hahaha!

Far8 budak baik said...

waaaaa...sugarglader ni mmg
comel..aku pun ade gakk..
hari2 makan betik..
hahaha =)

Imzainieyzulkipli said...

rupanya kalian g melaka....erhmm pesal x jumpa erk?? huhuh

Misz Muffin said...

comel nye yumee tu.. geram tgok.... mcm nk picit je kple die.. haha

Aqilah Nur said...

puncak alam?!! patot la i mcm penah nampak u kat fakulti. hello datin! :D
jom bawak Yumee jumpa my Cougar. Yumee female rite? Cougar male. jom lawannnn! dtg refflesia! teeheee~

Naemah Hamid said...

hi datin! hehe, comelllnya yumee, actually first time sampai blog ni. slalu tgk datin kat blog FL je. ni baru jumpa link. suka sgt tengok datin. datin comellll la,, dah la selalu happy happy je..saya pun jadi happy jugak je...hehe, teruskan happy happy ye datin~ nnti sy jenguk2 blog ni lagi.. hehe..

Anonymous said...

dtin ceria je orgny kan..ada tips x nk ceria mcm datin nd nk tye leyx npe x uat page like datin kan contoh pada org brbadan bsr mcm saye..i like u

Rtp Farra Arisha said...

serius, yumee sgt comel yoo! but i bet i'll be afraid to hold yumee and those furry pets like cat and yg sama spesies camtu .xxxx.

Adeela Oh Lala said...

woi, comel arr yumee tuh. pinjam bole tak ?

Datin Tuu said...

hehe :) abg datin skola sana. yup :)

shazika said...

wohaa...bestnyer cter si yummeee ni. kiut.. ^-^

Anonymous said...

What's up, I want to subscribe for this blog to obtain most recent updates, thus where can i do it please assist.
Also see my site - grumpy cat

Anonymous said...

aku juga punya satu dirumah, aku beli 5000 rupiah usia 3 bulan.