Wednesday, May 18, 2011

EDAST yang telah DATIN janjikan !

First of all, datin would like to say thanks to Kak ida !
Kak ida is the owner of Edast Boutique  !
yes i am ! kan datin dah janji kan nak buat entry pasal butik Edast ni kan !
HEHE. so , petang ni lah datin rasa free sangat. Ia datang ikhlas dari hati  .


Datin post entry ni pon ada dua je sebab . Sebab pertama, nak beritahu yang Plus Size pon boleh berfashion cantik and kedua pulak, Edast butik keluarkan baju baju cantik untuk Plus Size ! For this month, datin sendiri pergi try and sangat sangat lah suitable for all . Yela, buat apa nak show something kat orang yang kita belum cuba kan . Nanti just cakap tapi tak serasi pulak, dah jadi masalah. ye tokk ?


Bersama dua photoG from Edast yang sangat happy happy so boleh tgk hasil muka datin dalam photoshoot tu, tak da yang tak bukak mulut .wajib ternganga sampai ada mereka kat situ suruh datin nganga.  yes, my trade mark actually. semulajadi . taktau nak katup mcm mana. terlalu excited memanjang, bikin problem jugak :)  OK before datin kenalkan you all baju baju plus size from edast, datin nak mention you all yang datin memperagakan pakaian from top to buttom from edast except jam and jeans je datin punya . hehe . ok syg's ! jom !


ok lets proceed for the first !


blouse yang datin pakai ni, dia bergetah kat perut. Bila datin pakai first time, datin pulak rasa nak baju ni.
baju ni seriously tak panas. kain dia sangat selesa. btw, corak dia kat dada boleh je you all pakai tudung. takda masalah, nampak jugak design and tak kosong . Dia berbutang, sesuai jugak utk ibu yang nak susu kan anak :) semua size boleh pakai. tak silap datin L-XL . tak ketat . bicara tentang shawl, yes . .itu juga bukan milik datin :) itu adalah from edast jugak shawl bercorak cantik tu. 
p/s: dia ada tiga color . grey, pink and calm green . 




second:

yeay, ini adalah second baju yang datin peragakan :) you guys kalau yang taknak pakai cardigan pon boleh, nak pakai cardigan mcm datin pakai ni pon boleh. ok kita cerita blouse dalam ok. yang bergaris garis tu, seriously sopan ! dia labuh sampai lutut and yang free hair/ free santai duduk rumah pon boleh dia jenis labuh bawah pinggul . hee ~ yang pakai tudung, apa lagi mestilah semua suka kan sebab dia sopan. dia ikut shape badan. boleh jgk pakai belt . cardigan tu free size, mcm datin kan tak boleh nak rapatkan kan so belah ats tu terus bentuk A . so butang yang bulat tu pon nak boleh nampakkan cantik di dada :) shawl biru and inner ni sesuai dipakai utk baju ni . nampak suitable. pandai pandai you all la ye :)

third :



Hehe ini datin suka sebab boleh buat dua cara utk baju ni. boleh juga dipakai semua size. senang cerita dia Free size la ;) kain dia cotton selesa. kat pinggang ada tali so boleh adjust. tak ketat :) yang penting, sopan :) oh, inner biru datin pakai tu, made by edast juga ok . Corak dia cantik kalau nak tau. ok im so lucky sebab pakai baju ni, datin dapat bergambar dengan Fatin Ayu. ala, rancangan nasi lemak kopi 'o'  and Saffiya tu. TV9 tu. datin taktau kak fatin tu ada :) ok so mana yang nak pakai , boleh buat mcm kak fatin ayu ni ok :)




fourth  :

 OK ini nak kata selesa, cukup selesa sangat . Blouse dia suitable for ALL size ok! datin pon bukan nak cakap apa, tapi bila datin pakai depan ibu masa tu, ibu pon suka . kita cerita pasal seluar pulak. seluar purple ni, besar and stretchable . selalunya besar dia atas kecik di bawah kaki kan, ni tak. seluar ni, besar sampai kaki. kalau jalan, mcm pakai kain ! unikkan ?! anyway, my mum bought one warna hitam. sesuai utk preggy mummy and yang berkaki besar. kalau you guys pakai, sure ! cantik and selesa ! datin pakai pon dah tau selesa mcm mana. nak bersilat pon boleh :) ada poket tu comel tu :)  Inner shawl tu semua dari edast jugak :)


OKEY lah, utk blog datin, cukup ini je datin update yang lain boleh tgk dalam edast punya website.
tadi datin bukak pon kak ida tengah upgrade nanti you all rajin rajin boleh keep in touch la .
kak ida baik hati bagi datin jacket ber- lace kat jacket tu. i mean bukan nak jacket sgt jenis tu, ala ala cardigan panjang tapi unik and cantik! tak sabar nak pakai and show kat you all here :) nanti datin outing lah datin tunjuk. Masa datin pergi before ni, dapat jugak cardigan bunga bunga yang buat orang orang suka and minat, kali ni mesti ada yang minat jugak kat cardigan ni. datin tunggu kak ida email semua :) ok!

ok ini la kak ida . .hee !

lepas je habis, datin dengan ibu balik :) thanks ibu sebab
menemani saya bekerja seharian .
eyay!

ini lah si comel yang ada bersama saya :)
thanks spendtime bersama datin syg! nanti jumpa lagi !

  from left tinie yg pemalu ;) , kak umi comel cantik and kak ida yang sgt3 humble :) datang semata mata nak berjumpa yee kak umi, so lucky jumpa live you tawww ! luv u kak !
 ololo comel dua bradik ni. tapi sanggup tu, bus balik kampus, malam. siang sempat jumpa. thanks sis!

anyway, thanks ! keep it up ya ! datin  gembira sangat bila ada yangs setuju tentang entry before this :)keyakinan diri. you all buat datin lebih berani hadapi masalah insyaallah. to all my new followers, thanks so much ya ! and all my followers, wothout you datin tak kan berpeluang nak share dengan you guys ! ok thanks a lot ! take care ya !


Tomorrow datin convo di UiTM Shah Alam. jemputlah datang ;)
syukur banyak sokongan dari you guys ! loves! 

11 comments:

y u y u Z u l a i k h a said...

grrrr! jeles ngan datin!

normala_ali said...

nak jumpa datin ngnn yumee jugak.. :)

Datin Tuu said...

yuyu: haha. jeles napa la yuyu nye. sy jeles ngan awak ada la. da la femes :)


normala: eh, blhhhhhhhhh sgt2! :)

MuchuNadh said...

woo.mcm mane tinie bole jumpe n datin??
make me jeles nih.... hehehehe....

Datin Tuu said...

muchu: hehe tinie datang dengan kak umi :) awak katne time tu klu tak, leh jumpe

Anonymous said...

nie mmg btlbtl gebu comel ni datin

Najlaa 'Aqilah said...

macamana nak buat muka excited macam tu? sumpah tak reti -.-"


cunn!

Cik Embun said...

bila pakai baju yg grey tu, u nampak sweet laaa.. fresh look..

bila pakai bju yg pink pun sweet jugak.. nampak lembut, manis di pandang...

Zharif Azis said...

kemain datin posing . vogue ( ! )

eh SG tu x cakar ke kalao pegang ekor je ?

MuchuNadh said...

ala datin.. sy kat perak la time tuh....
pulun tuk exam.. hehehe..

hidayahjamal said...

femes datin :)