Tuesday, April 26, 2011

Tak Perlu Make-up, Ayuh bawak Yumee jalan jalan !

 Dalam membesarkan anak haiwan berbulu 
(merujuk kepada si Yumee)
adalah satu kesabaran dan pengorbanan sebagai seorang ibu yang berdedikasi (merujuk kpd datin).


Heh, datin tercegat bawak si yumee and now depan kedai cantik berbunga bunga ni , what happen with yumee ?! yo, I am ! korang nak tau tak  , si Yumee buat perangai kat sini. kalau boleh  dia nak melalak lagi kuat dia melalak tapi datin kan ibu yang concern, so dia dengar cakap ! dah dengar cakap satu hal dia pon senyap . .ditambah kan lagi porch dia datin terhempap dengan sudu garfu kat situ ! HAHAHA. Lagi kuat dia melalak guna intonasi suara kaum kaum dia . HEHE. punya lupa datin bawak dia makan semeja sekali ! heh, yela selama ni pergi mana mana bawak diri je, semenjak ada haiwan berbulu yang comel lagi cantik ni, 
buat buat lupa pulak orang sekeliling :) WAKAKAKA. cian dak yumee. Lepas je dia menjerit, datin risau sangat ! dia demam ke, dia tak selesa ke kan. Rupa rupanya dia ingat datin nak kidnap dia bawak dia and jual dia ! sebab, masa datin start open zip. .kemain LIGAT dia lari atas meja. Selalunya, kalau datin bukak zip porch dia, dia tak se aktif tu untuk lari :) haritu jugak dia moody. sampai epal dia pon ada 'Taheee' dia :D comel kan . takut punya pasal.

Datin tak planning pon nak jalan jalan bawak dia sebab time tu datin dari Seremban ingat nak terus balik rumah kat Puncak Alam. So, datin fikir datin nak jumpa kawan datin dengan keadaan mengejut :) ala, sebenarnya orang dah invite, so kita pergi la :D (berbisik kata hati) . Datin pon dengan keadaan tak ready, tak make - up semua so tak pedulik apa, jalan jalan lah bawak yumee . Seronok bawak yumee jalan tapi dia buat perangai tu kan, tu datin kene sabar sikit :) nasib ada nenek nenek sihir ( merujuk kepada kawan datin ) yang sudi jaga dia . .kenapa datin panggil nenek sihir? sebab dia pegi tekan badan yumee kuat kuat ! sebab yumee nak gerak pergi ke lengan dia HAHA. ini dia nenek sihir yang cantik dan comel :)


Okey, singgah di B'yyu cafe ! makan makan minum minum petang bersama kawan baik datin, yes ! AHMED ! nanti datin kenal kan Ahmed di hujung entry !  :)


comel je and nice place kalau nak dating dengan semua kekasih you all. tak kira la kekasih berkulit gelap ke, berkulit terang ke. .tempat ni best ! apa pulak yang tak best, tengok datin order apa :) 

Asam Boi Juice :)

Ohhh my favorite chocolate cake !(sangat sedap)

bread+ mushroom (panas dan sangat menyelerakan !)

HEHE, + spaghetti !

  
Lazat and cemburu lah tu ?! hee best tau sangat-sangat ! sampai ayat pon dah tunggang langgang sampai tak tau nak explain mcm mana. datin kebetulan time tu tengah lapar ;) HAHAHA. 

YES, nak dikatakan mmg makan je kat sana, sebab semua ni, Ahmed yang belanja !  :)
comel la ada kawan mcm ni, baik hati sangat ! bila kita baik dengan orang, ikhlas. .semua baik dengan kita.
ahmed and me nak dekat setahun dah kawan  :) hari hari buat kelakar seronok sangat kawan ngan dia ni !
nak nak belajar bahasa Philippines ! dia selalu cakap datin 'maganda' maganda kat sana is cantik !
kalau geram, dia cakap datin 'buang' buang mean, gila ! mmg cari pasal. nanti dia nak pindah KL susah nak jumpa datin lagi. tapi takpe, asalkan dia tak balik Philippines :)

candid picture ni ! sebab ahmed kalau muka cover dia terlalu comel so tak perlu lah kasi orang tgk :)
biar datin je yang tengok :)
 Thanks Ahmed belanja datin makan kat Byyu . bukan kat sini dah dia belanja ! kat mana mana la, kalau keluar dengan dia, tempat yang datin tak pernah pergi, dia bawak ! seronok kan :) anyway ! tak cukup makan kat situ, datin teringin Baskin Robbin ! HAHA.
hey serious, pucat lesi muka datin+excited dapat makan vanilla BR. yeay !


 dia pon bawak ! masa tu tak mintak dia belanja ok, tengok2 dia order kan ! ah, comel ! dapat jgk Vanilla ice cream :) thanks lagi sekali ! nasib yumee dengar cakap, dia tidur dalam porch  .

Ok lah dear. nak maghrib dah ni. karang leka pulak ! c u next entry dear !
to my bestie, welcome to MALAYSIA haha ! kemain dah sampai malaysia si Fatin Liyana kesukaan you all tu. ingat nk BBM tanya kat mana, dah sampai rumah da dia :) cian dia kene tunggu datin habis exam !
so kene ddk rumah diam diam la tu :) ok dear. c u ya ! i promised to balik Seremban this 30th April !
xoxo ~ byebye semua !

5 comments:

Anonymous said...

cmeyny kq datin!!yumee hi!!

arxar said...

akak! makin kurus la!! :)
bila nak bwk adik ni jalan lak?

Rtp Farra Arisha said...

alaah, bestnyaa dishes ituh! and bestnya dpt gi jenjalan. hehe.

Misz Muffin said...

sedapnya tgok mkanan2 tu.. terliur.. wuuu~~

MIRA :) said...

datin pinjam bju .cntek meyh !