Wednesday, April 20, 2011

KISAH DATIN & ABANG KANDUNG :)

Hyee semua !
hope semua OK sana !
all right ! uhh, penat jugak lah berhempas pulas
balik rumah sendiri ke rumah nenek dari rumah nenek
ke rumah sendiri . sebab apa? sebab air takda. .wuwuw,
sian nenek, rumah takda air . .satu taman takda air.

At least, sempat jugak lah gigih pergi mandi !kan :)
seksa jugak air takda. nak masak, basuh kain. .kene bajet.
takda signal, terus takda air. heh, susah jugak ni.
takpela, dah nak jadi, redha aje la :)
mengenangkan JBA sangat cekap dalam hal hal ni,
jadi bagi lah mereka masa :)

OK ! today datin excited nak share feeling dengan you guys!
Semua orang ada abang kan ? bukan abang sayang sayang ok,ni abanggg kandung yang dikandungkan oleh ibu !
HEHE. so sweet ! entry kali ni, bukan nak promote abang tapi nak bagitau datin hanya ada seorang abang sajaaa :D
takda adik, takda abang lain. .ini saja abang yang ada dalam hati :)

Ok cakap pasal dia, so kene kenalkan dia pada you guys !
abang ni senang orang panggil dia arel . tapi tak da lah bermasalah mcm arel peterpan tu :D HAHA. ok stop shut up , datin ! as his sister, my brother tak lah sekacak
fahrin ahmad ! kenapa pilih fahrin ahmad, sebab datin dapat tau malam tadi ura ura je la yang Ashraf Muslim nak kawin dengan doctor kat Al-shifa tu dah :) so frustrated. ok , shut up lagi sekali ok datin ! :)


Abang ni kemain panjang nama, NAZIRUL KHAIRIL MN. dulu masa sekola, "rul rul" datin dgr hujung2 je kawan dia panggil. masuk diploma, dah kemain KAKA pulak nama dia :) sampai orang tye, eh, u adik kaka ke? sampai tak knl siapa kaka rupanya abang sendiri , masuk je degree. .eh. .arieyl ! HAHA kemain ! . .mana satu la yang pastinya senang orang panggil dia aril :) stand for khairil :)

Abang datin ni standard je dengan semua abang abang you all.cuma abang datin ni jenis tak amek port sangat  kalau contoh datin cerita pasal tayar kereta tu hidup ke mati jenis getahnya abang? so that from there you guys akan tau bila dia jawab 'entah, tak pernah nak fikir. byk lagi bende abang nak pikir'. datin ni, terpaksa lah ternganga kalau dia jawab camtu :) HAHA . Datin pon senang dengan abang .abang pon terpaksa sabar ngan datin yela, sebab dia abang kan . .


Nak kata rapat, mmg sangat rapat kot sebab kami dua orang je kan . so mana mana nak pergi, mesti together . Abang banyak habiskan masa dengan family and friends . dia bukan focus on one je. abang pulak jenis yang senang bergaul dengan orang orang tua so easy to buat menantu la :) eh tak tak tak . add on, kawan kawan dia kemain merata jugak la. pergi jalan, eh tgk dia dah kat belakang, datin pernah la cakap sorang2 rupanya dia kat belakang borak ngan kawan dia. haa tang tu mmg tercabar. Datin kalau kat seremban, banyak kali dah dapat statement mcm ni , " datin, tadi nampak datin kat JJ, datin dengan boyfriend datin makan ice cream", " tadi aku nampak kau, kau dalam kereta lepastu boyfriend kau datang masuk kereta" . . mcm mcm lagi la, rasa mcm diperhatikan orang awam pon ada . tapi tak awam sangat la sebab kenal jugak mereka tu hikhikhik . ok , tu standard la tu, tu ABANG datin lah . .apo pulak buah hati den ? if buah hati, den dah poei eropah dah makan angin sano. .susah den nak berhoneymoon sini ha kalau asek muko ekau yo perhatikan den :) cano to cucito cucito .


Abang sangat baik. selalu belikan something and tak berkira lah . sangat ! contoh, kasut !
everytime lah nak kasut, dia just cakap camni je. ." rasa nak roboh dah rak kasut kau ngan ibu kat rumah, nak kasut apa lagi?!" tapi, abang belikan je . .ha, sayang tak sayang tak?! ada separuh abang,dia tak belikan kan dia biar kan kau melalak atas lantai tu. HAHA. abang ni, datin pernah termimpi dia jadi  model. tapi datin rasa mcm takkan terjadi je sebab dia ni mmg susah lah nak dijangka.  Dia suka makan, abang akan belanja makan. kadang kadang je dia mintak datin belanja. .:) tu pon kalau datin ada buat salah kat dia ;D lps dari tu, datin takut nk buat salah sbb dia akan ugut prkara2 camni lah. hem. .ok ! Abang sangat bertuah ada adik mcm datin ni sebab kalau dia ada problem, datin lah pendengar yang setia . So, kadang kadang tak blh simpan rahsia jgk datin ni , kalau dia cakap jangan cakap kat ibu ngan babah, eh kejap je bende tu. .cuba kalau bercekau ! haa, datin cito yo kat ibu ngan babah ! HAHAHAHAAHAH :D tapi skrg tak dah. .sebab abang dah treat me dengan membaling sudip duluuuuuuuuuuuu :D so sedar sendiri la kan masa pergaduhan besar masa kecik dulu. Ibu cakap jaga 2 orang ni, mcm jaga 20 orang :) penuh dengan kasih sayang yang kadang kadang tak dijangka comelnye ! abang suka main bola sepak/ futsal.




mungkin dia ikut darah babah yang dulunya seorang bekas pemain bola sepak Negeri Sembilan :) and dua beranak ni, sangat sangat addicted dengan ARSENAL . kalau ada drama tv3, datin dan ibu terpaksa tengok tv dalam bilik :( haih.



Bercakap tentang jarak umur, datin dan abang datin ni beza hanya 11 bulan je :D


cano tu cano tu ? thehee . same year but diff month .
abang Jan 89 and datin Dec 89.
Tu sebab datin kalau kenal ngan orang baru, dorang mesti tanya abang umur brapa , nak jaga market dia satu hal, nak jaga market datin satu hal kan. .so cakap je la abang tua setahun! HAHAHA. sbb mls nk menterjemahkan tu. penat. blh kira lah brapa kali dok ulang .penat. Abang sangat particular person, bertuah lah sape gf dia. untung badan :) dengan datin pon dia jaga sangat sangat, ni kan pulak gf. oh aweSOMMMMMMMM!  Kami tadika sama sama, skola rendah pon sama sama, skola menengah lain-lain , and universiti sama sama but degree daerah sama tapi kampus lain :) HAHA.


Kalau exam, ibu ngan babah hanya kecut perot sekali je la kan,takda nak risau risau, kalau separuh orang, tahun ni abang amek pekso, tahun dopan adik pulak kan. .
hehee datin tak. .ibu datin skali yo dia gugup :D mcm upsr, pmr, spm :) pandai pandai la anak dia kan nak bertungkus lumus :) dah beli buku sekali dua . time diploma, amek buku lebih abang :) jimat sikit hehe sbb sama kos kan :)  abang skrg bachelor in Cooperate Admin di UiTM Shah Alam :)


uih, kalau time abang jadi abang yang garang, datin tak berani nak cakap apa pon. sebab jangan lah kau menjawab . .kau menjawab sikit, ha mula lah kau yang sakit hati!  time tu, bercaakap pon tak, salam pon tak pandang mata and kiss apatah lagi, mmg pause that time. AHAHA. datin la tu :p stubborn me abang cakap. .mmg degil pon. haa, so korang toksah nak kacau kacau adik dia ni. .
abang datin ada cuma tekan button HELP dan hantar kat dia, dia akan datang dengan pantas :D 
kalau gi Shah Alam, kene bagitau dia and lepak dengan dia, dia takkan lepaskan datin sorang sorang. .
ni smua eksiden balik skolah dulu punya pasal . lemas depan mata babah jugak. .tu buat satu family tak prcyakan datin smpai skrg . hikhikhik ! tapi mereka kene tau, DATIN ni KENTAL di HATI. abang dah suka bermain dengan si Yumee!
yumee ske kencing kat dia. kesian. .tanda kasih sayang :) hehe

Seronok cakap ngan abang sendiri kalau ada masalah dengan lelaki ke apa, abang la banyak support and yes, im a big girl now :) thanks abang !  datin tak cerita masalah kat orang lain melainkan babah, and abang je untuk hal ni. atok tak masuk korum sbb zaman atok berbeza hahaha. comel atok msk dalam entry ni :D
kalau datin cerita masalah datin,  abang datin takda nak menangkan datin dalam certain things, dia akan salahkan jugak datin, dia takkan percaya tindakan adik dia tu betul tapi dia bagi positive direction ! dia ni blh jadi pakar motivatasi pada datin kadang-kadang. eh, kalau dia perli datin, kau blh terbakar kat situ ok. :)
kalau salah orang tu, dia akan salahkan datin jgk. .so, from there he teach me supaya hidup ni jangan semua nak salahkan orang ! haa, gitu ! tgk diri sendiri dulu ! baru bertindak melainkan ia btl2 depan mata kasar. about berkawan, kawan yang ikhlas hanya di zaman TADIKA je, smua sama rata. takda pon nk dengki khianat watsoeva . .semua kawan tanpa memilih bulu. .semua tau nak main je tak da pon nk gunakan orang mcm dewasa ni. . .ha, hebat tak abang pesan ?! tu sbb adik dia kuat ! ececei.


okei lah, itu je dapat share pasal abang ni.
GOOD LUCK ABANG !
i love you so MUCH!
kami pon nk final exam ni, hope kami dapat buat yang terbaik lah insyaallah !
thanks semuaa ok ! :) byebye



Post a Comment