Monday, April 18, 2011

DO RESPECT PEOPLE AROUND OF YOU, PLEASE!

you guys suka tak ,
 hidup you guys dipergunakan?
if you guys tak suka, so why you guys masih boleh bertahan?
you ada hak ok untuk fikir and say STOP!
orang sekarang ni, melampau lampau akal mereka.
semua tu nak kesenangan untuk mereka saja !

Datin bukan apa, kesian tau tak kalau dipergunakan.
orang kata, "macam lembu kene cucuk hidung"
sampai bila nak jadi keras? Biadap tu tak perlu cakap lah.
kita ni kakak, di per-adik adik kan !

Ada yang tak pernah baik baik dengan kita selama ni,
sebab nak kan SESUATU, baik baik dengan kita terus.
agak mendadak lah. kadang-kadang itu pon kita tak perasan lagi :) tapi, lama lama bila rasa tak bermakna pada dia, baru la nak sedar ! Ni datin bukak topic sebab datin terima macam macam dalam INBOX datin.

As a sister, i try my best to guide you to help yourself,
only you know who are you! Datin pon pernah kene jugak hal macam ni,cuba kita takda kereta, takda motor takda apa segalanya ,ada kita diajak minum se-meja? ada kita diletakkan nama untuk ke event?
ada kita di ajak huha huha ?! ada ?! FIKIR LAH ok !
Orang mcm tu, cepat naik and cepat la dia turun. jangan sebab begitu,perangai  serupa tupai ! tupai pon tau jaga makan minum dia .

Datin paling benci lah dijadikan orang tengah.
dijadikan orang tengah untuk perkara baik, tak mengapa.
ni jadi orang tengah untuk kesenangan hidup mereka.
oh sangat !@#$! . Marah ni marah ni !
"jangan bla bla bla. . .nanti tak dapat bla bla bla "
eh, sapa you and sapa i nak kejam sampai camtu ?
lantaq pi lah. buat apa nak kejarkan sangat semua tu.
you boleh kejar, tapi hasil usaha diri you sendiri. bukan selfish. bende ni kalau bukan selalu takpe, ni selalu !
boleh fikir ? pada datin,  selagi i blh tolong, i really want to tolong you guys!tapi jgn gunakan cara mcm tu.
jangan nak ampu ampu i ! 
dulu dulu, pkra ni blh buat i menangis  tapi bila rasa down, 
datin cepat2 cari parents and   FEL untuk selesaikan masalah ni. mujur ada bstfren sorang. 
alhamdulillah, i love my self now. blh fikir :))

You know better kan?!
datin boleh terima orang semua seadanya seriously.
datin ada la kawan, kalau nak something yang ada RELATED dengan datin,
kemain laju and pulun dia rapat dengan datin, tapi datin ada akal !
datin try uji dia, supaya usaha sendiri untuk dapatkan yang dia nak tu,
TAPI malangnya, tak dapat . so, lepas bbrapa weeks tu, tengok tengok
tergur datin pon tak, pergi pulak ke orang lain yang boleh membantu dia. so
datin yang dia mintak tolong ni, yg diampu ampukan ni dah dia let go.(lega hati) budak yang dia mintak tolong tu pon datin tgk boleh tahan skrg ikut saja apa dia cakap sampai kawan kawan banned pon, tak perasan. heh, datin malas je sbnrnya nak amek tau tapi teringat kan. BERUBAH la. apa la nak dirisaukan sangat hidup takda kawan?
boleh mati ke takda kawan? boleh ke? sorang kawan je sudah. yang kenal hati budi you dah lama. toksah nak lompat lompat cam kangaroo. cam langau, jap sini, jap ke sana. heh, mcm2. ketawa pon ada.

COMEL kan?! tapi malas nak bertekak. datin ni mmg tak suka orang nak menang je
kalau sah sah you yang salah. datin bukan baru lahir semalam, datin bukan takda org guide untuk berfikir,
datin still have brilliant thinking parents  . kawan yang membantu yang ikhlas berkawan, apa kurangnya.
BUT kita ni manusia, kita tak boleh nak dapatkan dua sekali gus. satu yang baru datang, yang lama pergi tanpa kita duga. mcm tu jugak kawan. boleh fikir?  This is based on my experienced la kan.

So, bila datin share ni, jangan la bodohkan diri nak ikut SEMUA telunjuk orang.
ada perasaan segan sikit pada diri. FIKIR dulu . diorang bagi kamu makan ke?
pernah bantu kamu sangat ke before ni . or take as for granted je?! sebab kamu ada kelebihan.
hey, dah dah la. STOP it. be urself ok.datin tak pernah nk post mcm ni kan, tapi datin nak bantu diri datin jugak dalam masa yang sama supaya tak senang senang orang nak pijak kepala. hey girl, you dah 22tahun ok! 

FIKIRAN matang, akan buat ORANG sekeliling RESPECT you !

byebye

11 comments:

Anonymous said...

deds truee datin!! go go ! btl.sye ada kwn cam2 gak skg xnk kwn dg sye dh..utang pon xbyr..xmalu!!! u motivates me kak datin comeyyy!!

Khumaera Ismail aka Habibi Hamid said...

dear..takyah la layan kawan camtu..tak ikhlas dalam berkawan..huhuhu~ manusia-manusia macam-macam ragam..

Datin Tuu said...

anynms: heehe comel :)) eayeep! i did it. ni utk share :) pglaman :D


khumaera : thanks sis. btw bkn taknak kawan, mmg automaticly rasa annoying. tp datin ni klu leh, taknak la bermusuh tapi cara dia tu akan buat dia ssh nnt. datin taknk cara dia btrsn camtu. datin nk dia brubah.

sayaezka said...

tu la skng,manusia macam-macam...

Datin Tuu said...

saya ezka: tula. pkra tak terjangka :)

cik EPAL said...

ko tak payah dah la kawan orang macam tu. ko kawan dengan aku je la wei. senang. muahahaha

Datin Tuu said...

haha hey si gile ni :)) haha yelaa kawan ng ko buat aku jadi sawan slalu!

wunny said...

hello datin. hehe.

manusia cmni mmg dh bersepah sgt dlm dunia nie. tp sebenarnyer xbyk pn tp sebab yg sorg nie dier dh pengaruh org len, so org len p jd cmtu gak. just kne ati2je bile berkawan. xgitu datin ?

Datin Tuu said...

yes i agree. itu sbb datin cakap, jgn jadi lembu kene cucuk hidung:)

Munirah Ismail said...

tau xpe datin! huhuh

アヌム ちゃん~~ said...

Salam.jalan2 bw sini..nice blog :)
Free2 jalan2 blog saya eh^^
http://frommetoyou85.blogspot.com/
Sudi2 jenguk ye (^____^)