Wednesday, March 2, 2011

update akhirnya ! :) SERONOK!

Assalamualaikum !

HEHE. .bertemu kali ke sekian sekian ;)
so how are you?
yeeeeeeeeeeee! ofcoz you are fine !
mana yang ok  tu, ok lah
mana yang tak ok tu. .harap ok dulu la mintak tenang. .
bukan apa, datin takut dey' all baca dengan hati yang 
penuh kekesatan dengan erti kata lain, menyampah. .
eh, boleh kata gitu kan !

tehtehteh  . .
Harini rasa ringan di dada . .
rasa tepuk dada tanya apa nak makan hari ni. .
ofcoz today is Rabu so Datin pegi pasar la pegi pasar lah!
beli apa,
jom kita terjah bebas :

1. Jalan jalan nampak lepat pisang, BELI LEPAT PISANG!
2. Jalan jalan nampak ayam, BELI AYAM!
3. Jalan jalan nampak nasi minyak, OK FINE, BELI NASI MINYAK + AYAM!
4. Jalan jalan nampak pecal, yeay ! BELI PECAL!
5. Jalan jalan nampak air, beli AIR !
6. Jalan jalan nampak Popia basah, BELI POPIA!
6. Jalan jalan nampak duit dah susut, terpaksa STOP! 
(baru fikir sebentar, apa datin beli)

cuba you guys tanya diri you all sendiri,
datin yang nak makan atau Datin bela hantu raya ?!
kemain banyak datin beli kan?! melampau T___T.
Padahal lunch tadi dah kemain makan dah sebenarnya !
Bila ingat ibu kata " kalau dah nampak nak apa, beli je jangan tahan tahan nanti tak sedap bila fikir lagi"
Lurus pon ada had dia, tapi bab makan. .datin ikut dan jer !
HAHA

Datin claim 3 hari tak makan besar. .
tapi tak sangka melampau mcm ni. .
nasib Babah takda masa nak ambil berat baca blog
macam Ibu selalu stalker, kalau tak. .nanti
berderingggggg la hp datin babah pot pot petpot pat pot!
'CAKAP NAK DIET, TAPI MAKAN MCM TAK PERNAH MAKAN SEHARI'
makan dalam kalau first time dengar, tapi . .
life must go on! HAHAHAHA lek la babah comel babah ni . ., hari ni je. .
(esok akan usaha lagi utk tahan dan sekat seperti aktiviti harini)

Anyway, Datin rasa lega sangat dah habis Test. .
cuma tinggal one paper je. .
test dah macam exam final dah. .
kemain kerut dahi ni menghafal , memahami. .
satu kelemahan datin which is datin boleh membaca
tapi bila membaca lebih dari  1 or 2 chapter, datin akan cepat lupa !
T___T mcm mcm vitamin otak ibu belikan. .
tapi still begitu. .examo dari sekola rendah, Alhamdulillah,
blh la percaya sikit, yang lain pon. .tawakal ;)

Actually, datin nak share perasaan sikit ni :D
HEHE. .you guys penah tak pegi kelas,
and then you all ada something perasaan kat orang
yang you minat sangat ! i mean, your silent lover la. .
mcm datin, since minggu lepas. .datin perasan something. .
mungkin ni ke jodoh i dut know la kan. .
BUT, datin perasan. .bila datang saja kelas,
ofcourse datin akan terserempak one guy that i look more better la
dari 4 flat. .dut know why lagi sekali. Bila terserempak, dua dua orang
i mean datin and him akan pandang bawah !
Automatically datin gugup nya la jantung ni .

Seriously, masa gugup tu. .
tiba tiba gugup yang sangat kencang !
kawan kawan datin perasan hal ni,
but datin still cool. .bila je terserempak blh katakan, 
setiap hari. . I rasa dia orang Perak kot
sebab kereta dia start from A** . .HEHE.

harap bertenang untuk situasi ni, 
mula mula cemas. .
tapi bila nampak dia. .aduh. .gelabah datin menjadi jadi .
actually, bila masing masing terserempak . .
dua dua akan berpaling on the same time lepas selisih. .
and you know what?, KANTOI la !
kerap ok kerap but itu la SEMANGAT di pagi hari !

HEHE ;)
Datin pon pagi pagi kalau kat kampus dalam 8:20am adalah kat Lift tu.
kadang kadang nampak dia naik tangga. .
pagi tadi, nampak dia lagi !
sama warna baju kami !
black black jugak la :)
datin pon pink black, asalkan ada black, boleh la.
Masa datin nampak dia, dia tengah  TEXT on phone la . .
dalam hati datin, alamak ! siapa tu dia text tu. .
kawan datin positive kan. .
' mak dia tu weh, dia nak bgtau dia da sampai kelas'
datin pon, HAPPY! haha !

padahal tatau la dia text sapa. .
tu je nak share today !
at least datin nak you all ada jgk prasaan camni kan :D
tipu la kalau takda :D
hehe! kalau minat artis tu. .
si Ashraf Muslim tu. .
datin rasa, bila la akan btl2 realiti nk jumpa dia.
minat pon diam diam je ;)
kalau dia baca ni pon,
datin malu nak bagitau
datin SUKA dia!
(tanak bgtau tapi da TERbagitau)
anything happen minggu ni, harap comel la selalu !
test HR pon da dapat tadi, Alhamdulillah keputusannya !
syukur. .congrates kat kawan kawan datin jugak . .
yang buat datin update ni sebab kawan kawan suruh update!
thanks to my classmates ye yang juga sudi singgah :)
goodluck for this FRIDAY ya !
Jumaat ni insyaallah selesai smua, 
datin will be there at Seremban. .
nak pelok cium my parents aa. .
RINDU wey!
ada kawan nak belanja Secret Recipe,
wah tempat tanak kalah ;)
tapi rezeki, orang nak belanja, kita kena terima :)
HEHE ! 

mwah ! thanks to all readers jugak . .kerana sudi singgah juga !
to new follower, thanks :)
just do take care ur self !
lots love!

-datin 


12 comments:

Fatin Farhana said...

nice datin..
fatin pun pernah rasa perasaan macam tuh..
OMG (dgn nada gedik), hanya tuhan je yg tahu bertape lajunya jantung nie..
tapi perasaan suke lama-lama bertukar rasa cinta kat someone nie..
bila always teringat kat die je..
tp die x suke fatin pun..
still tunggu die if ada jodoh...
ouchhh tacing jap..

:))

Datin Tuu said...

alaaa so sweet fatin ! hehe.
minat je tak salah kan dear :)
datin pon :D
at least ada jgk smngt kita kan nk pgi klas :) ecececei

Syafiq Rosli said...

wewitt..nk jmpa ashraf muslim tuh

Cik Nathrah said...

datin datin kite penah jumpa ahsraf muslim. time tu dia ade tournament basketball kat klcc and time tu lawan dengan team bf kite. time tu confuse nak sokong sape.hahahaha! ashraf muslim is way hotter in real life!

Datin Tuu said...

SR: yelaa :) tlg la . saaya nak sangat jumpa dia . .hehe dari dulu saya minat dia. dari mula2 dlu. skrg, still laagi. insyaallah.


CN: yeke nathrah! alamak! jgn la cakap camni. nak sangat jumpa dia. saya tengok dia pon pada saya, dia sangat baik insyaallah. harap smua nya ok.

Anonymous said...

mnyaknyee dtin makan..lapar la ploq!!stay cute..

cik nur said...

hope life datin hepi2 slaloo yer ^___^

enemylover said...

datin!hehee..ok da tahu..u da start falling in love ea?its ok la yunk..perasaan tu bukan kite yang nak. it will exist suddenly in our heart..betul tak?hehehe...so, ade jodoh tak kemane..trust me..;love u!

misz molecule said...

hahahha..
pe2 pun good luck yea datin..






rugi datin xblaja kat uitm dungun dulu..


lau x, leh tgk ashraf muslim lame2.ahahhhaa









http://thyyunxthiya.blogspot.com/

Datin Tuu said...

salam :) hehe thanks all!
comel je u all.
aah datin tatau knp ari ari teringat dia lately. dari dulu sbnrnya.
tapi takpe la. btl la tu, if ada jdh, ada la :)

/Dayah/nurul/dayak said...

crush la tu. kkdg normal la haha jg mknn elok2, take care :)

Datin Tuu said...

dayah , hehe thanks dearie :)