Thursday, March 24, 2011

pasal KUNCI, datin CEMAS !

SUBHANALLAH~
Mengucap panjang datin harini !
ni dah bukan introduction da ni,
ini terus masuk klimaks !


Mana tak nya, ada pertistiwa pagi tadi !
Datin dah la kene present and my group present by today ,
Ada lah dalam half an hour before class nak start.
Gelabah ayam lah datin bila kunci dalam kereta !
mcm mana nak bukak pagar rumah, pintu rumah
except pagar ?!
CEMAS ok CEMAS tak payah nak explain !

Datin pon terus call housemate datin bilang pada dia yang
ada tak tinggal kunci spare dengan nada separuh nangis and panic .
Kawan datin pon cakap , TAKDA .(pon cemas sama)
After that, mmg lupa betul yang pakcik kat luar tu dah bukak kedai .
so, tak fikir malu tak fikir apa dah ni,
lantak pi lah orang ramai lalu lalang nak cakap apa,
HAHA asalkan dapat keluar ! sapa suruh lalu lalang :))
ececeei, marah orang pulak :D padahal salah sendiri .
So pakcik tu terkejut la dengan orang kat situ.
jauh lah jugak jerit tu, "PAKCIK! PAKCIKKKKKK!"
kemain kuat datin melaung !
ok, tak pandang, orang lain yang pandang ;)
lagi sekali, ni FINAL . . " PAKCIKKKKKKKKKKKKKKKKKKK!
tolong sayaaaaaaaaaaaaaaaaaa T___T wuwuw, menangis !
(HAHA takleh blah menangis)
SAYA TERKUNCI DARI DALAM!
kunci rumah dalam kereta !

Pakcik bawak makcik datang sama :)
comel kan ! Dah la baru kenal time tu :D
Kenal kenal terus mintak tolong :)
So, alarm dari dalam rumah, so mintak pakcik tu bukak kan kereta and
ambekkan kunci datin tepi pintu :)
IM SO HAPPY!
rasa nak pelok cium makcik !
kang kalau pelok cium pakcik, bukan kunci dia bagi,
silap silap, lebam muka datin
kene hempok dengan kunci oleh makcik :)
ecececei .

SO, Alhamdulillah ! thanks to them sebab tolong and
thanks pada yang tengah tengok aksi percuma datin pagi tadi.
MALU wey, siryes ! HAHA tu kalau takda pakcik tu, mau mintak tolong sapa weh? :))

OK LAH ! itu je nak share harini, kemain cemas :)
so pengajaran, kunci kene buat spare also, selalu lah bersama kunci :)
in case la kan :) so alhamdulillah, presentation datin dah selesai :)
tapi tak best sebab mdm da msuk dulu and mintak maaf to all friends sebab terlewat sikit
and intro dah bervibrate2 :D naik tangga ke tingkat 6 !
thanks semua :)

p/s: LOVE and thanks for those yang say hi to me here,
hi to u back :) really hargai kamu semua ! take care!

14 comments:

ekmal said...

kikikiki

Datin Tuu said...

jaaahat mal ! HAHA amek aqish lagi, terkunci lagi. .adoi :( cemas

pepol said...

lalalalla...

Datin Tuu said...

pepol ! ish ! nyanyi tmpt lain ! sama ngan mal eh :))

suriani sakura said...

cian datintp ok pe dpt kenal pakcik n mak cik tu hahah...

Datin Tuu said...

suriani. haha pakcik n makcik kan :) btl tuu :) btw malu sbb orang ramai tgh tgu bus dpn rumah tuu tu yg malu tuu :D HAHAHA

Akmal Ezzah Alias said...

kesian kamoo.. nsb baik ada org kan...

Datin Tuu said...

akmal: hehe tu la. selamat ada orang :) kalau tak ? :D

❤NazirahMoktar❤ said...

errkk, kes hilang kunci tertinggal kunci ni memg selalu jadi time kite tgh kelam kabut dah lmbat nak gi kelas.waktu tu sume brg pon nak hilang kan..huhu T______T

anyway, lawak la datin.heheh :) nasib baik ada pkcik tu boleh tolong..

Datin Tuu said...

kan nazirah kan . cemas kan haha. tau takpe. datin ni mmg la. kelam kabut tau ! heisk!

cik ratu said...

kelaka la gaye datin cerite.
cik ratu dh tekekeh2 gelak.
hihihi.

jadikan ni pengajaran.
jangan buat selalu.
kang dapat cop kunci.
hihi.

salm ikhlas,
cik ratu.

suri skaliskaLa said...

entah,cite sedih jadi cam lucu lau dtin cerita
btw,chill okeh
laen kali jgn cuai lagik :)

Zainab said...

hehehee...datin ni lucu..^_^

Syafiq Rosli said...

nasib baik lah kan..hehe