Sunday, March 6, 2011

Makan Malam disambut kehadiran Seekor binatang BUAS ! OMG! :D

Salam. .
hey hey hey !
im so excited okey !
excited bukan sebab apa. .
sebab datin mmg dah berada di SEREMBAN!
BUT. .only for 2 and half days jee. .
Jumaat sampai seremban and tomorrow nak balik da Puncak Alam.

Oh, masa . .kau sangat tak romantic !
ok, my mum said , bersyukur la dapat balik
dari kawan kawan yang duduk Sarawak, Sabah, jauh jauh tu . .
lagi la susah nak balik rumah. .
insaf sekejap walaupun hanya dalam 5 minit !

Seperti biasa, kan datin dah pernah share about my rutine if balik sini kan. .
yeay, Saturday is a great day for me this week. .
setelah lepas raya cina tak balek :D
Datin dengan ibu tanpa nenek, pergi shopping !
full parking buat kitorang da give up nak shopping kat Jusco tu sebenarnya.
rasa nak balik semula ke rumah padahal gerak kesana dalam 4petang.
still FULL. ada apa pon datin tak tau la.

tapi bila fikir waras, takkan nak balik semula kan. .
jalan punya jalan, cari punya cari ada jumpa parking . .
sekali lagi, rezeki ! :)
so pergi la kami dua beranak masuk Jusco terus menuju kedai yang hendak
ditujui dari rumah . Datin menuju ke Primavera teman ibu beli kasut lagi.
kasut? ok still kasut tak habis habis but datin tinggalkan ibu sekejap and
masuk Hush Puppies beli sandal satu sebab sandal datin dah lost kemana tatau la.
Mcm biasa, letak je sandal tu atas kaunter and call ibu suruh datang kedai datin tu
sebab datin harini di sponser oleh ibu :) HEHE . .Terima kasih, ibu!

Anyway, jalan jalan tadi, masuk datin ke Watsons,
cari eyeliner and angelfit foundation, mula mula cemas!
tak jumpa dua dua ni. . da fikir bukan bukan rasa taknak keluar umah kalau
dua dua ni takda :) padahal boleh je terus spray moist .
and then request promoter, dia carikan. .tgk tgk mmg ada depan mata!
datin yang tak nampak ! aduh. .gelabah tak sudah!
Masa mencari tu, ibu pon cari jugak sikit sikit barang make up ibu
yela, tengah ada potongan harga, so better beli sekali kan..
boleh dapat banyak , orang kata. tapi tak da la banyak kami beli harini :)
Ibu keluar dari watsons, datin pon tak perasan ibu kemana. .
sekali ibu masuk around 10minutes tu,
datin dapat tau ibu belikan datin riben !
dua riben utk datin ! aahh sukanyaaaaa!
tercium ibu depan promoter . HAHA.
thats ok, she is my beloved mother . .:)
promoter tu pon cantik kemain. .
heh :) so sweet !
thanks again, ibu! so terkejut ! . .gitu !


Nak maghrib dah,
so ibu pon ajak balik. .
so balik lah kami. .
datin dapat tau yang nenek tak larat nak keluar makan malam sebab datin dah cakap datin nak belanja makan
so plan datin bertukar ke plan B. .which is, datin keluar
makan dengan kawan datin si Shafiq :)
Shafiq ni kawan tusyen datin. .
lama jugak kami berpisah. .ececei adalah around 3 years :)
last meet at Parkson tu pon
masa ada game kat bowling . .tu pon
time switch phone number each other :)

Jumpa dia balik pon secara kebetulan
melalui FB :)
ingat ada hp number je,
sekali ada jugak FB nyee!
ehe, byk connections sbnrnya kami ni,
mula mula adik dia yang bukak blog
kawan datin si fatin tu,
so time tu mcm kene plak kan adik dia nak tunjuk kat dia ni
fatin tu. .sekali dia nampak eh muka datin dalam tuu !
omaigod dia dari saat tu terus add datin! haha sweet gile :)
So kami lepak la kat OldTown coffee. .
thanks shafiq belanja sayaaa
Mee jawa ! best my faveret there :)
shafiq makan Curry mee :)


Leka sangat !
sampai babah ibu call pon tak perasan. .
abang msg baru perasan and so balik la lepas tu.

Hehe masa nak pergi kat kereta encik shafiq ni,
datin tgh borak2 ngan si shafiq ni tau. .
lepas tu, datin nampak anjing!
oh demn! anjing tu tak da apa apa,
just walkin by himself je
BUT! datin yang gelabah, datin yang lari!
OMAIGUESS! datin pon terkejut, anjing tu pon terkejut
ok fine. .dua dua lari ! anjing tu lari kejar comel comel,
datin pon lari mcm apa je! kawan datin si shafiq, maintain tak lari tapi
mulut kumat kamit suh datin dok diam! HAAHA tapi datin
LARI jugak !!
eleh,mntg2 tak kene kat dia. .cube kene kat dia,
mau dia tinggalkan datin kat situ HAHA!
anjing tu makin dekat ngan datin !
HAHA nasib la kawan datin ni ada depan. .
datin hold la kejap kan punya takut!
sekali, si kawan datin ni mekik, 'JANGAN LA LARI'
sekali lagi datin terkejut, datin pon lari ! HAHAHAHA :D
gelabah weh ! siryes. .datin malu ke apa ke
takda da time tu!
tak pduli orang! lantaq pi la orang kat OT tu nampak ke tak kejadian ni. .kan!
asalkan dapat selamatkan diri. .macho anjing ni
boleh tahan! kejar la shafiq, y must meee?!
datin btl2 lupe sangat. sebab mmg takut anjing, so datin pon lari.sptutnya, rilek saje
tapi datin LARI! gelabah ayam ! datin pon masuk terus sbb shafiq dah bukak kereta!

HAAA ni pada datin lucu. .
datin cuak. .kan!
datin nak masuk pintu depan, datin nampak anjing tu mmg pergi kat pintu datin tu !
datin pon lari lagi .. .eh eh main main lari manja ngan anjing time tu kan!
datin pon pusing satu kereta shafiq tu, datin amek keputusan masuk pintu belakang dia !
HAHAH tak pasal pasal Shafiq jadi driver sambil gelakkan datin ! OH NOOOOOOOOOO!
kejam ! HAHAH. so, shafiq pon terpaksa bawak datin dpan sikit sambil nampak anjing tu kejar kereta shafiq! Masa tu, mmg kaw kaw datin ngan shafiq ketawa dalam kereta. Sampai la satu jalan ,
shafiq stop kereta and datin switch duduk depan ;) HAHA comel gile keadaan ! heh korang korang. .adoi!
pengalaman betul :)


lama tak jumpa, cerita pon macam2 :)
Shafiq pon hantar datin balik
dan selamat sampai rumah. .
Babah pon sambut sampai cakap . .
'alhamdulillah, kawan ambil and hantar dengan selamat'
kalau tak tu kan you all,
sebelum keluar, kemain banyak babah siasat!
HAHA. .penat datin nak jawab
tapi biasa la, ibubapa kan :)
nak nak keluar malam, mmg di awasi :)
so, Saturday pon kalau balik, dah fully booking
acane tu ? :) so thats all for today, dear !
THANKS SO MUCH TO
MY BELOVED MUM and
MY FRIEND, SHAFIQ !

do keep in touch with me yaa!
love you all :)
take care!



6 comments:

Anonymous said...

kahkahkahkah!! elang nanto8 cira datin!! lawak ar pat anjing 2...!!ooooo datimmm err malam malam..???cute kowng!!

janna sapei said...

wah.jumpa kawan lama.mesti seronok. kakak comel :)

gigiAriEma said...

haha. anjing tuh nak amek sain datin kot tuh.. huhu

/Dayah/nurul/dayak said...

sweet nya crita dating eh skali ado anjin, i hate dog chasing, mmg akn gelabah ayam burung ar

cik nur said...

datin comel jaaa
hehehehe
nur ada pn ada pengalaman scary dgn anjing jgak tapi time tuh kecik2 jer la dah besar nie tak ada mintak dijauhkan lah yer.hehehe

Datin Tuu said...

ahahaha! ketawa baca komen sorang2
adoi! thanks syg!
tu la pgjrn kan nk buat camne. eee tak expect pon nk kejutkan anjing tu, tapi dua dua tkjut T__T. haha nsib ada handsome boy a.k.a kawan datin ni, klu tak, mau tak digonggong nye datin :D