Tuesday, March 15, 2011

Have FUN dengan diri sendiri di waktu yang lapang !

Before this banyak kata kata semangat datin rasa
datin dah pun share dengan you guys di Facebook. .
tetapi kenapa baru datin terfikir, kenapa datin tak update je dekat Blog. .?
Itulah satu kelemahan datin yang
mana terlalu taksub pada satu tempat sahaja .


Lately, datin terlalu beremosi  sikit.
Adalah dalam dua minggu macam tu.
rasa benci , tak suka dan rasa nak buat palang besar besar
katakan TAKNAK pada perasaan macam tu datang !

Ia menganggu ok ! MENGANGGU konsentrasi datin.
Aduhai tak pasal pasal pedal minyak kereta ditekan bagai nak gila.
tak pasal pasal, makanan yang tak habis, dicincang cincang and terus dibuang .
(bila dah buang, baru fikir 'eee, boleh simpan ni,  makan lagi kalau lapar tiba tiba')
PMS, yes ! but, datin susah nak kawal diri kalau PMS ni hadir. datin jarang dapat PMS ni dulu. .mood tak pernah diganggu . .
Pernah jugak tengok blog kak Maria , tentang vblog dia tu,
pasal PMS ! superb ! lucu pun ada, kadang kadang, berkaitan pon ada.

Tapi bila dah sampai perenggan seterusnya ni,
baru datin dapat rasakan yang datin ni sekarang bukan di situasi PMS.
NO! NO! NO! datin akan cepat rasa mcm ni,
contohnya :


  • cepat rasa bersalah pada orang padahal takda lah besar mana kesalahan
  • cepat terasa bila orang cakap 'eh! kau boleh diam tak?' padahal dorang bergurau je + senyum !
  • cepat teringat ibu, babah dan nenda. bila teringat ofcoz teringat bilik kat rumah T___T !
  • kalau kereta kotor, mula salahkan asap asap lori semua tu lah ! (no point kan?)
  • pandang semua orang tanpa bagi senyuman and semua orang akan cakap datin 'mcm bagus' !
  • akan stick pada sorang je satu hari tu, takisah la makcik cleaner watsoeva untuk rasa disayangi sekejap
  • hp sampai weak battery sebab main game tak ingat sekeliling !
  • mp3 penah jahanam sebab baling dari atas sampai bawah (HAHA, dont try this ok!)
  • akan kutuk diri sendiri kalau mmg betul2 tak jadi fashionista on that day tapi DISASTER !
  • lebih banyak menyebut perkataan 'HOI!' dari menyebut ' Subhanallah, Allahuakbar dan Ya Allah' !
  • cepat panik bila orang tipu and rasa diri diperbodohkan and cepat cepat rasa 'ee, TAKNAK KAWAN! BENCIIIIIIIIIIII' pastu, ok balik :)
dan yang lain lain, datin rasa you all pon boleh fikir .
Datin ni tak stick with one plan !
mcm mcm datin buat .
kadang kadang kalau rasa diri dipergunakan,
lama lama akan rasa benci kat orang tu slowly and 
yela, kena la tenang !
takkan nak show yang kita benci orang tu
depan depan kan . .
tak baik :) itu semua cara mereka masing masing :)

tapi itu hanyalah bila mood NO ENTRY ni datang !
eh, cukup tak minat yeh !
kalau datin rasa mood mcm ni datang,
tu sebab datin akan habiskan masa
dengan adik adik yang jauh lebih kecil
dari datin :)
contohnya makan ice cream
mcD ni yang datin beli dua percuma lagi dua!
ia sungguh jimat :)


Ok lah, minggu ni dan seterusnya,
if ada masa datin untuk update,
secara tak dirancang, datin akan update :)
dengan ceria nya akan update ! :)
sebab gugup nak exam tak lama lagi ni.
harap tenang .

jangan lupa ya, do keep in touch !
thanks to all my new follower and my follower before.
terkejut sangat sebenarnya tiba tiba perkara ni berlaku. .
maaf tak dapat nak wish sorang sorang di shoutbox,
HYE BACK! mana yang sempat inbox di FB je dapat datin reply :) ni pon lately FB jarang bukak. tgk certain2 je
and off terus tak da mcm dulu,
yeay! BERJAYA mengurangkan online !
anyway, thanks so much fr dropping me ur some comments

InsyaAllah, ada masa, we can meet up
again here and there !
take care .
Assalamualaikum !




10 comments:

Fyka said...

datin...
lately fyka pon jd mcm datin..
pms pon yea,perasaan pon yea..
kdg2 fyka lebih suka berkurung ngadap lappy..
takot klu kuar then terlepas kat kwn2..T__T

ape2 pon still nk bg semangat kat datin syg...
ape2 pon,camnepon kita rasa..
tenangkan diri,dok sorang2 then muhasabah diri k..
igt allah,kawal suma tu..
yg tu fyka slalu amalkan..
:)...
sayang datin..
nk jmpa datin lg..

Datin Tuu said...

fyka. .thanks so much, darling. aah kdg2 datin lbih slsa sorang2.
n agak2 da ok, datin baru blh mcm biasa :)
tapi tak amek masa lama. cuma kdg2 sunyi je.

anywy, thanks sgt support me fyka. datin pn nk jmp fyka lagi :)
blh knl ngan fyka and sonok sgt bila ramai kawan, kan :)

thanks darling :) i will reduce my emotional :D hehe

shark said...

saya adalah pengikut baru datin:)
harap2 leh jd datuk lak pasni kn:)

permaisuri debab said...

waalaikumuasalam datin wowhhh!
hahahahaha!
jaga diri tau! good luck for ur exam! insyaAllah! :)
sumpah, nak sgt jumpa datin! klau dtang trganu, habaq lah! :)
hahahah! TC comels! :)

suhaily said...

haha...read this entry seolah-olah membaca diri sendiri. seriously saya pun macam tu.. selalu nau nak sentap2x even diorang just gurau2x je...cepat sangat rasa bersalah padahal tak buat kesalahan besar mana pun...wuwuwuwu

cik nur said...

DATIN
gud luck untuk exam..
kalo perempuan mmg tak salah nak rasa sume benda tuh yang pentig kena kawal diri dan berfikiran positif senyum2 slaloo oke dear ^___^

Datin Tuu said...

shark: hehe comel je tuu nak jadi datuk :D kekeke. tqsm :)

permaisuri Debab: waah! tganu mari eh. wah! sonoknye. yeay! insyaaallah sis. .blh je fb, twitter datin :) we can communicate if u want :)

suhaili: hhehe kan! tu aaa :) btw, thanks!

cik nur <3 : hehe yeay! thanks sis . insyaallah :) tu la. kadang2 tak sdr :) tapi ni ok da :D

permaisuri debab said...

ye comel! Terengganu mari! hahahha! klau nak mai habaQ!
sumpah!mau ketemu! hhahahah!
:)

miss sue said...

biase la tu emosi x tentu..=)

cik ratu said...

datin stress nak exam kot datin.
datin kene lebih relax jangan pk masalah.
datin pk yg sume org ada masalah, bukan datin sorang je.
jangan putus asa ok datin.
go datin go!
:)