Friday, February 11, 2011

Terima Kasih abang for the KASUT !

SEMUA orang sukakan penampilan kan . .
certain people kalau keluar mesti fikir
ee kasut apa nak pakai eh?
baju ni matching tak dengan kasut aku ni. .?
ee susahnya nak buat pilihan . .
Kalau orang terlalu low confident, akan pakai kasut yang
selalu dipakai also kalau nak senang akan cari warna hitam.
yela, orang dulu dulu kan selalu cakap ,
'pakai je hitam, beli je hitam boleh match dengan semua'
see. .sampai sekarang pun sebenarnya.
Datin more to kasut color color . .
belasah je sbnrnya asalkan selesa :)

kalau nak ikutkan fashion update sekarang ni,
mmg tertinggal banyak, yang simple saja yang reti erti sayangnya yang lama,
nanti dah rosak barulah beli baru . .tolong setuju sama saya please !
Kalau you guys da baca dari atas,
ofcoz datin nak share about kasut. .

Punca kasut je, tapi kasut ni penting tau.
Aset utk wanita yang betul betul admitted.
Mcm nenek kesayangan datin,
nenek jauh sekali perangai nya mcm anak dan cucu nya ni.
Dia akan beli satu kasut yang betul betul comfort,
dia akan pakai sampai bosan dan rasa ada pattern baru keluar
and nenek akan ajak ibu belikan baru. comel kan? kalau nak cari nenek punya pilihan,
mmg dari dulu is BATA.

Pada datin, bata? tukar lah lain mak. .cuba ikut ibu beli tempat lain. .
TANAK! MAK NAK BATA JE. IBU AWAK LAIN. .
ok nenek takda lah cakap suara marah, tapi dia mmg excited dengan bata. HAHA.
heh, nenek sekarang ni. . ok bata, terima kasih sebab buat nenek rasa comfortable dengan brand anda.
Harga tak mahal tak murah tapi affordable. Datin pernah belikan nenek kasut bata,
nenek punya happy, tak payah nak cakap. .
sampai sekarang nenek pakai . Dari kasut pergi jogging(berjalan atas track je),
pergi pasar dan pergi jalan. .boleh pergi serbu rumah tengok kasut beliau lebih ketara dari Atok datin.
HAHA.kemain kemain. .

ouh ya , hari ni mmg betul betul nak share pasal kasut sebab
hee ABANG datin belanja Datin dan Ibu KASUTTTTTT!
(Rezeki dari Allah utk abang, syukur)
ouh terharu. .Abang mmg tahu kami dua beranak addicted to handbag and kasut.
Mesti wajib beli kasut and handbag tapi kali ni entry taknak cerita pasal handbag,
nak cerita pasal kasut je. .

Mula mula mcm ni,Datin tengah gam tapak kasut minggu lepas,
you all tgk, betapa loyal nya datin terhadap satu kasut ni kan,
sampai nekad nak gam sendiri tu. .sebab dia selesa sangat.
Datang lah encik abang bertanya,

Abang: Kau buat apa ni Dik?
Datin: Heeh menjahit pulak adik kat sini. .tak nampak gam kan kasut T___T ?
Abang: laaa ok gam lah.
Datin: ek eleh, tanya mcm nak belanja kasut baru !
Abang: kau ulang sekali lagi dik? tak dengar.
Datin: ek ELEYYYYYYYYY tanya mcm nak belanja kasut BARUUUUUUUUU!
Abang dan Datin : (gelak depan rumah terbahak bahak)
Abang: Kasut kau ngan ibu pon dah concur almari kat luar tu.
Datin: tu kasut lama. .nak yang lain yang abang belanja punya!
Abang: dah lah, nak main bola ! bye.
Datin: baling kayu yang bergam kat baju dia. HAHAHA
Abang: #$%^&*! itu ayat dia dan ketawa terus blah.

Ok fine, abang mmg takkan amek port lah kalau datin nak itu nak ini kan.
Sebab dia tau datin akan beli dengan ibu . Dia banyak dengan babah.
Biasa lah lelaki ni kan. just bagi duit, pandai2 lah awak nak buat apa. Yang excited nya nak cerita ni, malam tadi lepas kami Yasin, abang termenung kejap agaknya dapat petunjuk dari Allah kot utk lakukan sesuatu pada kami dua beranak .HEHE. Ibu tgh lipat telekung terus stuck, dgn lajunya:

Ibu: heh termenung knp? Abang, belanja ibu handbag (nada gurau),
Datin: Abang, nak kasut ! (nada tak gurau gurau)
Abang: oh ibu nak ke ? ok jom lah keluar malam ni!
Ibu dan datin: yekeeeee? betul ni. .(datin pulak excited)
Abang: ehk eley, nak belanja ibu, kau tumpang semangkuk! HAHA.
Datin: biar lah. .wang atau nyawa?
Abang dan ibu: HAHA ugut nampak. .ok jom la pergi bertiga siap cepat.
Datin dan ibu: (siap dengan laju) babah takda, babah nak tgk berita :)

Sampai lah Jusco,
Orang tak ramai, bagus sangat !
Sales pon dah habis.
Ibu nak cari handbag, Ibu ada satu kasut yang takda warna match dengan kasut ,
so malam tu, pilihan abang, Alhamdulillah abang belikan :)
tapi tambah vaucher RM10 la Primavera tu kan.
Sapa sapa tanak vaucher RM10 Primavera, blh bagi saya ye !
So ibu dapatlah satu set primavera dia malam tu.
Ibu da settle, datin tak settle lagi !

Tapi , pilihan datin di Vincci.
Tu je brand yang datin percaya dari dulu kat Jusco.
So, puas jugak la try kasut,
last last dari 4 kasut, ambil yang 1 tu je. .

orang kata, pilihan pertama always right kan.Sebab nak bawak pegi kelas. .selesa la jugak kalau naik tangga. dia wedges so, tak tinggi tak rendah. .sesuailah nak bawak badan datin ni kan :)
so, boleh la and abang bayarkan ! terima kasih! hehe !
Keluar shopping dengan si abang ni, ofcoz mcm boyfriend !
Mana kawan kawan yang tak kenal abang ni dulu,
semua ingat dia boyfriend datin. .tapi dia jahat. .
dia cakap kat orang/kwn2 baru dia yang
tanya pasal datin, dia adik datin! menyampah kadang kadang :)

So kami dah dapat kasut. .
masa abang bayarkan tu, abang nampak muka datin mcm nak lagi satu tapi
abang tak layan ! HAHAHA. Datin nak pergi beli roti and barang dapur ibu panggil tapi datin stop
kat BATA kegemaran nenek . .nampak satu sandal mmg comfortable sangat. .
Abang call sebab teman beli barang ngan ibu sama sama datin cakap dekat Bata. .

Dia datang. .ingat nak tarik keluar rupa rupanya !
ABANG SURUH AMEK KASUT TUUUUUUUUUUUUUUU!
abang bayar ! HO HO HO datin dapat dua kasut malam tu ! HAHAHA
happy nya lah. . ni pon blh pakai kelas/ jalan 3 4 5 jam ! selesa. .tgk tu, comfort. .student pakai sandal ni je la. paling best, ingat tak datin gam kasut tu, kasut tu pattern ala ala camni la. .tu yang abang belikan tuu :)

Terima kasih, kemain lebar senyum ! hik hik hik!

So settle, kami tiga beranak pon balik :)
bila balik, babah tunggu kat luar siram pokok and ibu ajak makan luar !
lagi sekali. .makan !
Babah on je ! and Datin belanja malam tu :)
yela, takkan la abang da belanja kasut, datin duduk diam kan !
ibu, babah also ibu order tanak kalah!
chicken chop! mmg terlebih disitu order nya di malam hari :)
but, nicela makanan kat situ,
kalau datang seremban, nak makanan terbaik and my family fav is Windmill restaurant . .
kedai tu sampai nak tutup dah kitorang tak keluar keluar leka bercerita !

So, story harini is kasut . .
You guys jangan merungut bila kasut you guys banyak tak pakai. .
jangan buang kalau boleh mana yang elok lagi tu,
you all tanak pakai time tu je, next time u akan cari balik kasut tuu. .
trust me ! Datin sayang kasut kasut datin and sekarang ni, kan remaja. .
so trend la kasut kasut ni :)

Biar lebih kasut. .:) nice kalau kumpul and jadi koleksi .
ok thanks to my friends here :)
enjoy ur day !
take care !

9 comments:

Haifaa Saberi said...

Babes,baiknya abg u..jeles ni -_-..anyway,nice la your shoes..em,klu kasut vncci and bata,you beli saiz brape ek?

Datin Tuu said...

Haifaa: thanks dear. he is my only one brother :) anyway, kalau vincci,
size kasut is 8/9 :) kalau hantaran , terlebih dulang laa heheh!

kalau bata yg i beli smlm size i,9 :)

liyanaziz said...

kak datin, yana suka the white one, nice!!! susah sekarang nak dapat kasut selesa.. hehehehe.. maklumlah kaki yana besaq! haaahahahah

CikKaikazie said...

abg datin ada nk amik adik angkat tak?hahahahah

best abg cenggitu..

momo_chan said...

besh yerrr~~ jelez momo... akak sungguh bruntung..besh2!! conok2!! heeeeee... (^-^) <3

mardhia yusof said...

kasut datin saiz 9???woww. sama la dgn sis.

anyway, BATA IS THE BEST kan?
;)
very comfy. berjalan jauh2 pun sedap.tak sakit kaki.

cik nur said...

saiz kasut kita sme la 8 or 9 ikut design kasut nue pn suka wadges sbb tak sakit kaki tak tinggi or rendah sgt kan hehehe :D

/Dayah/nurul/dayak said...

baru..nk jeles. erk

Datin Tuu said...

haha. thanks dear :) nak kasut? ok sapa nak kasut dari abang, kene amek hati abang :) blh ? :D thanks dear. my brother terkejut datin buat blog pasal dia :) and he send his regards to all of u here :) thanks