Wednesday, February 9, 2011

Tak ternilai kasih sayangmu IBU dan BABAH .Terima kasih!

Assalamualaikum. .
apa khabar lah tuu . .
semoga sihat selaluu my dear blogger and my dear readers :D

misal kata lah, datin tak online online dalam sehari, itu tipu itu tipu !
wajib online walaupun 3 4 5 minit sekalipon.
standard lah kan kalau hati ni takleh kawal .
tehtehteh, ade ajee !

busy tak payah cakap. .ofcoz sangat !
ni pon reda sikit sebab datin baru je kerosakan lappy :)
tengah buat buat assignment, datin rasa kenapa lah battery (adopter) dia panas sangat.
dari jauh mmg dah peha datin rasa bahang pelik. and then, datin pon kebetulan pegang,
then bunyik PULPPPPP! then, mati lah encik boyfriend tersayang kat situ.

Lepas mati tu, berusaha keras lagi tu, cuba bukak balik tapi apa kan daya,
rezeki takda, screen pulak buat hal and mmg black out terus .
nak tak nak, kene lah ingat Allah supaya ada lah peluang utk back up balik semua yang telah dibuat .
tadah tangan lepas tu mohon agar Allah ampunkan segala dosa (masa tu fikir dah ke laut) mesti ada buat salah ni tu pasal la Allah uji datin kan :) and then dan dan ibu call tanya dah makan ke belum watsoeva .
suara masa tu mmg cap kaw kaw la lepas nangis kan so nak bohong ibu, tak boleh kalau soal hidup dan mati camni. .so direct jelah terus terang cakap lappy rosak . .then ibu mula mula nak marah. HAHA tapi datin ni jenis tak boleh org marah terus terus kalau tak cerita perkara sebenarnya sampai habis. So , lepas cerita kat ibu, ibu pon malas nak layan. .hati ni terus menjadi lebih sedih and solat dengan separuh tak khusyuk sebab nangis tak berenti , cakap ngan kawan, kawan just cakap . .ALAH! kesiannya kau. .T___T. Lagi banjir ! huhu.

emmm, malam tu babah pulak call pujuk anak gadisnya nan jauh di ala ala Switzerland ni . So babah cakap ibu tak marah, ibu cuma mintak kamu tenang. .(tenang ke benda kalau tanak layan, kan) HAHA! and then, lps bbrapa jam lps tu, ibu call balik and ingat nak cerita pasal lappy rupanya ibu bukak story pasal
camera. Ibu cakap esk ibu nak pergi sony center nak beli barang office ibu. ibu ingat nak beli camera la utk ibu. camera ibu pink tu awak dah kebas ! :D So, datin pon cakap dalam hati " ala, sedihnya ibu pentingkan camera office utk staff staff dari anaknya ingat nak bankin duit ke repair kan. .tapi. .ando belaka'. . Redha lagi sekali.

So esk nya tu , ibu call balik. .ibu dekat sony center ni . .
ibu dah jumpa camera utk ibu ! cantiknya. .! adik nak color apa ni?
so, dengan hati yang merajuk ala ala mengada, jawab la. .ibu ambek je lah warna apa apa , bu. .
ibu punya, adik punya jauh sekali ibu nak bagi :)

So ibu pon settle. .ibu terus msg kat hp datin,
and mms kat hp datin pasal lappy pink vaio. ibu cakap,
laptop ni ke adik minat dulu ? tapi datin cakap, aah tapi dulu la. .sekarang ni pakai jela apa yang ada, ibu. .
tengah kumpul duit la sikit2 nanti ibu tambahkan la :D haha nak apple :D pastu ibu malas layan lagi sekali !
ibu pon tanya soalan lain cepat cepat.
esk takda klas kan. .so datin diarahkan balik sebab ibu tak tau setting camera .
so, balik lah and ibu pon suruh bawak balik sekali laptop acer yang telah berbakti pada datin
dah 4tahun da. .now laptop yang punah ranap tu telah disisihkan !
Balik lah datin dan kawan datin dari puncak menuju ke Seremban.
Alhamdulillah sampai lah rumah datin :)

Datin balik rumah nenek dulu sebab takda kunci rumah kat Seremban 2 tu.
kene tunggu babah balik baru dapat balik.
And balik lah mereka datin tak diberi naik atas sebab ibu nak buat kejutan la gitu.
(dalam hati nak tunjukkan camera mahal ibu la tu) so, datin pon bergegas la naik sebab mmg tak tahan sejuk.
Datin pon tunggu la, mana camera ibu ?! cepat la. excited ni. Adik balik ni semata mata nak ajar ibu guna camera konon konon update tu :)

Ibu pon bersepakat dengan babah, ok masuk bilik awak.
ada kat atas katil camera tu. .
so datin pon naik la masuk bilik and
APAAAAAAAAAAAAAA YANG DATIN TGKKKKKKKKKKKKKK?!
oh NOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO~
bkn camera ok . .tapi. .

..
..
...

 

Ibu belikan lappy baru utk DATINNNNNNNNNNNNNNNNN!
OMG OMG tau tak perasaan datin mmmm mcam mana time tu. .
bkn stakat nak pelok ibu tapi rasa nak bagi ibu naywa ni tau tak .
dah lah ibu hadiahkan lappy, hadiahkan pulak kejutan and my dream lappy pulak tu !
HAHA tayah la nak excited kan tapi ni lah datin nak cerita datin mmg siryes bulat mata sangat !


ni la laptop datin hehe pandaikan ibu. .smart je taktik ibu. and datin happy sangat wlpn tak dapat apple, vaio ni pon da excited da :)

Datin dah agak tau mula mula bila ibu nak pergi sony center tu nak beli camera.
ibu ni tak addicted to camera sebab anak anak dia mmg ada camera and tangkap picture ibu je
and kalau ibu rasa nak bergambar sorang pon, ibu mesti guna hp ibu saja. .pelik la kan tang tuu.
tak berharap pon nak ibu hadiahkan lappy baru sbb ibu ni dah tau datin ni mmg tak reti jaga barang mcm
abang datin tu :) hehe. apa aje la yang tahan? cuba cakap? sedangkan jam baru beli tu pon dah rosak. .
abang pakai brapa tahun pon still tahan. cane tu. ceciter ceciter :D

So dapat lappy baru ni, kemain gian la nak online kan !
semangat nak online tu, tayah cite la. .hilang segala penat !
Alhamdulillah kerana ada ibu dan babah yang membuat kejutan pada datin.
datin tak minta tapi datin hargai sangat pemberian mereka.
KITA SBGAI ANAK. .PERLU INGAT. .KERANA SEORANG ANAK, IBU BAPA SANGGUP SEMUANYA UTK ANAK BERJAYA :)
pada datin, alhamdulillah. .teruskan la Ya Allah berikan kami kebahagiaan hidup
dan limpahkan rezeki yang halal hingga akhir hayat kami, amin :)

haa, aritu datin suruh tunggu kan utk next update kan?
datin nak update aritu tapi
lappy dah meletop, ranap. .so pending to update, sayang!
ok, you guys tunggu ok !
Insyaallah datin update :)

terima kasih kepada semua yang tak putus putus
support blog sudu garfu datin ni :) thx juga pada follower baru .
Syukur kerana anda, datin kuat dan bersemangat bersama.

teruskan persahabatan kita ya,
ikhlas dari, datin .

10 comments:

♥Atiqah♥ said...

wiwitt...cutenya lappy.. dah ada nickname ke for this pink gojes lappy??

janna sapei said...

seronoknye kakak! (tumpang gembira) :))

yaya ASHRAF said...

wahhhhh bestnyaaa!

enn chung said...

sangat cntik...n bez nyer.....hihih

liyanaziz said...

sayang ibu lebih lahhh! heeeeeeee.. pink my fav and kak datin jaga la lappy tu baik2 ye.. jangan bagi dia majuk.. hohoho

zatil said...

hohoho....datiiinn wooiii...jeles giler kot ko dpt vaio pink! meh tukar ngan aq nk?? ngeh3.. ;p

tatiana said...

so suweettt..my dream lappy tOoo..=) yup,sume ibu bapa of course akn wat yg tbaek buat kite wlpn kdg2 dluar kmampuan mereka... ;( jge lappy tu baek2 yeee..=)

lianalovekhairi said...

lappy baru..pink colour tu.. ;-)

cik nur said...

comel ler lappy baru dia..dah jgn sedih2 eh dah dapat yang baru kan hehehe

Datin Tuu said...

hehe tqsm all :) yeay datin da boleh update dengan baik lepas ni , dear. thanks. syukur alhamdulillah sbb taktik ibu tak kantoi :)

anyway, i really surprise. bangun pagi je, terus online. rakusnya la datin haha .take care