Sunday, February 20, 2011

ouh. .ASAP !

Please imagine . .
ihsan dari encik GOOOOOOGLE!

you all basuh baju,
you all cuci guna tangan. .bukan guna machine . .
and then, neighbor you yang tak pernah kenal you
tetiba bakar sampah belakang rumah and
in the same time baju yang you and kawan kawan you
sidai and basuh bagai nak rak
wangi wangi tu. .habis kene asap !

Asap kalau setakat sikit mcm asap rokok boleh diterima lagi,
ni asap bakar rumput, sampah kat belakang rumah T____T.
Sedihnya, esk dah la kelas. . .
At least, if you nak bakar pon. .
bagi tau lah kami dalam rumah ni . .
jangan lah main bakar je . .
Baru je niat di hati nak tegur say hi. .
ye lah, jiran baru pindah tapi awal awal mcm ni jadinya . .
huhu sedih sikit. .
nak marah, tak sampai hati
cuma diam dalam hati and gossip dalam rumah je kami ni. .
yela, we all semua perempuan . .:)

Masa kami angkat baju baju tadi, kami tak pandang sebab
asap dia berkepul kepul kebetulan angin T____T.
Si suami boleh menyanyi tanda tak bersalah ? Lagu Search,
ehh! ini sudah lebih ! at least cakap la. .
adik, sorry adik ! sorry adik manis :) ke kan!
ni tidak ! T___T.
Bukan setakat baju kami yang berasap,
kebetulan tingkat atas kami bukak tingkap konon
memang nak hirup udara segar. .
sekali berkepul lah bilik datin penuh asap !
baju baju datin. .
OMG!! (OHH MENARIK GILEER!)
BAU ASAP!
sekali lagi, habis baju baju kami , cadar pon bau asap !
nasib ada rasa sabar lagi kan . .
ibu pon pesan, kat tempat orang atau kat mana mana,
behave urself. .jangan ikut perasaan !
jangan letakkan diri orang lain kat diri kita . .wuwuw!
nasib, muka ibu yang comel tu bercakap dengan nada yang serius . .
tu ingat pesanan tu .. huhu!


Datin mula mula tak perasan asap ,
mula mula bau hanget. .ingat kat dapur tapi
makin laju kawan lari naik atas ambil tudung nak angkat kain kat bawah. .
datin capai towel and angkat sama. .time tu la baru tau ada terjadinya perkara tak enak ni T___T.


Tapi takpe la, hikmahnya. . :)
sabar. .jgn terus melulu marah. .
diam saja lah :) tapi pengajaran utk mereka juga ,
at least , bagitau la kami dulu.
'adik, abang nak bakar sampah, baju tu boleh angkat?'
ofcourse budi bahasa tu blh di ambil :)
takda lah kami marah . .
kami ni perempuan, nak marah. .
takda la jauh sangat :)
jgn la ingat kami perempuan,
kami tak ada perasaan. .ye :)

takpe la, benda dah jadi .
kami maafkan . .
mlm ni datin letakkan link blog datin
dalam post box rumah kamu. .
(nak cakap tak berani) HAHA!
tak tak tak !
lain kali, jangan buat lagi. .
kalau buat lagi. . tanak cakap tanak pandang ! :D
eh tak tak tak :)
anggap takda apa apa jadi,
setakat lepaskan geram sini je :)

byebye


3 comments:

fittiariri said...

eee xske bau asappp!!

Haifaa Saberi said...

ish3..truk kot jiran datin tu..sepatutnya diaorg consider la psl jiran tetangga..ni tak..main bakar je..anyway,datin sabor je la..

momo_chan said...

iskh..iskh..cian yerrr!! sabo jerk r akak.. =)