Saturday, February 12, 2011

Datin sedang berang dengan siapa sekarang ?!

Datin paling tak suka ada sesetengah masyarakat zaman sekarang ni. .
Heh, permulaan da spoil mood kan ?
but sorry la ! Datin mmg protes sangat hal- hal pada datin agak besar lah. .

Semalam, datin dan abang nampak ada satu suami isteri and anak kecik(still baby)
naik motorsikal . .of fine ! naik motorsikal satu hal, mula mula datin dan abang, kesian sangat. .
Rasa mcm tersentuh la hati kami dua beradik bila nampak mereka di traffic light tu kan .
Lepas bbrapa saat lepas tu, datin ingat suami tu cari apa dalam poket, hp ke apa ke kan. .
Sekali yang keluar, kotak rokok !


Ok, traffic light tu lama. .sangat!
So, abang and datin cuba perhatikan dengan lama. .
apatah lagi kereta sebelah datin yang dah berkeluarga sekali tengok mereka. sebab
motorsikal mereka tu satu je depan tu and motor lain takda lagi datang. .
BOLEH dia pegi bakar rokok tu. .BOLEH?
dengan anak kecik dia kat tengah tengah tu. .
asap dia terus ke muka anak sebab angin belah depan
mmg totally kencang semalam. .

Abang datin sampai nak keluar kereta !
datin tahan ! datin risau jugak mula mula. .
kami dua beradik tengah rancak borak borak,
ada spoil pulak yang timbul time tu. .
baby tu terpaksa hidu asap rokok si bapak yang malang tu. .
Isteri dia pulak, boleh tak you pelok or tutup hidung anak kan mengadap dada you !
kalau dah tau angin, hisap la nanti nanti/stop time tu. .
tahan kan la nafsu nak hisap rokok ni kejap! FAILED!!

Si suami nampak dah asap tu ke arah anak, eh takpe!
hisap lagi ! hisap lagi weh !
abang datin da bukak tingkap nak jerit,
kereta sebelah pon mmg rasa mcm kami kot cuma
abang je garang time tu. .datin nak nangis sebab tgk keadaan baby tu kan. .
kecik2 lagi dah rosak dalaman. .TAK SEKOLAH rasanya suami dan isteri tu !

Nasib lampu dah hijau and abang pon terpaksa jalan .
eee datin mmg tak boleh la tgk perkara mcm ni yang melibatkan 
kesihatan budak kecik. .! Dulu pernah tgk, tapi tu berlaku kat stesen bus. .
tu pun nasib ada uncle tu tegur. .bagus la orang tu dengar kata. .

Abang ni kalau marah, kita kena reda kan. .
dia ni jarang marah so, semalam dia anta datin sebab kawan datin tunggu kat town
nak balik Puncak Alam. .

Haih, harini online je mmg betul betul nak share ngan you all .

Tegur lah sapa sapa disekeliling. .jauhkan lah asap rokok dari baby !
tolong lah. .anggap tu anak anak kita. .

rasa la tanggungjawab jugak :)

Insyaallah, datin harap takda perkara mcm ni berlaku lagi.
okie, take care semua !
thanks sebab dah buat datin reda sikit sekarang :)

bye, salam !
Post a Comment