Saturday, February 12, 2011

Datin sedang berang dengan siapa sekarang ?!

Datin paling tak suka ada sesetengah masyarakat zaman sekarang ni. .
Heh, permulaan da spoil mood kan ?
but sorry la ! Datin mmg protes sangat hal- hal pada datin agak besar lah. .

Semalam, datin dan abang nampak ada satu suami isteri and anak kecik(still baby)
naik motorsikal . .of fine ! naik motorsikal satu hal, mula mula datin dan abang, kesian sangat. .
Rasa mcm tersentuh la hati kami dua beradik bila nampak mereka di traffic light tu kan .
Lepas bbrapa saat lepas tu, datin ingat suami tu cari apa dalam poket, hp ke apa ke kan. .
Sekali yang keluar, kotak rokok !


Ok, traffic light tu lama. .sangat!
So, abang and datin cuba perhatikan dengan lama. .
apatah lagi kereta sebelah datin yang dah berkeluarga sekali tengok mereka. sebab
motorsikal mereka tu satu je depan tu and motor lain takda lagi datang. .
BOLEH dia pegi bakar rokok tu. .BOLEH?
dengan anak kecik dia kat tengah tengah tu. .
asap dia terus ke muka anak sebab angin belah depan
mmg totally kencang semalam. .

Abang datin sampai nak keluar kereta !
datin tahan ! datin risau jugak mula mula. .
kami dua beradik tengah rancak borak borak,
ada spoil pulak yang timbul time tu. .
baby tu terpaksa hidu asap rokok si bapak yang malang tu. .
Isteri dia pulak, boleh tak you pelok or tutup hidung anak kan mengadap dada you !
kalau dah tau angin, hisap la nanti nanti/stop time tu. .
tahan kan la nafsu nak hisap rokok ni kejap! FAILED!!

Si suami nampak dah asap tu ke arah anak, eh takpe!
hisap lagi ! hisap lagi weh !
abang datin da bukak tingkap nak jerit,
kereta sebelah pon mmg rasa mcm kami kot cuma
abang je garang time tu. .datin nak nangis sebab tgk keadaan baby tu kan. .
kecik2 lagi dah rosak dalaman. .TAK SEKOLAH rasanya suami dan isteri tu !

Nasib lampu dah hijau and abang pon terpaksa jalan .
eee datin mmg tak boleh la tgk perkara mcm ni yang melibatkan 
kesihatan budak kecik. .! Dulu pernah tgk, tapi tu berlaku kat stesen bus. .
tu pun nasib ada uncle tu tegur. .bagus la orang tu dengar kata. .

Abang ni kalau marah, kita kena reda kan. .
dia ni jarang marah so, semalam dia anta datin sebab kawan datin tunggu kat town
nak balik Puncak Alam. .

Haih, harini online je mmg betul betul nak share ngan you all .

Tegur lah sapa sapa disekeliling. .jauhkan lah asap rokok dari baby !
tolong lah. .anggap tu anak anak kita. .

rasa la tanggungjawab jugak :)

Insyaallah, datin harap takda perkara mcm ni berlaku lagi.
okie, take care semua !
thanks sebab dah buat datin reda sikit sekarang :)

bye, salam !

8 comments:

ReAnLuFVanILLa said...

isk3...kecian kat baby tu.....
tak pasal3 di ajar pulak bau rokok ni..kan kan....

y u y u Z u l a i k h a said...

eeee!!! teruk laki macam tu... jangan kawen ngan laki merokok

cik juja mafia said...

ace kalo tepelantaing rokok tu celah2 hubby ngn wife tu, baru berakai~

Amira Naddia said...

datin sgt peka...uwaaa...bgus nye!
mst laki tuh baran kn. xkesah psl family. eeee..nympahnye!

CWL wanie LovelA said...

XSUKA ROKOK WALPON BAU

Nasuha Salleh said...

xpatotnye...
hrp2 la si bapa tu sedar dikemudian hari..amiin

Datin Tuu said...

ei, hello :) hehe. lega sikit da lepaskan kat sini and hope tak nampak lagi dpan mata. ksian baby. ok smua, tqsm ya!

hamzah ian said...

gua hisap rokok gak.. tp tau la adap tata susila...

jgn jd bodo... mmg ramai tak suka org hisap rokok tapi kita sebagai org yg hidsap rokok harus la hormat org len ye dak..

panas gak kalo tgk org len hisap rokok depan budak2..

ayooo