Saturday, February 26, 2011

APA dah jadi ni DATIN????!

Salam semua !
Hehe. .
you all pernah rasa malu tak bila
umur you sekarang ni,
U terjatuh , terjelupuk depan orang awam and senang cite dpn orang ramai ?
Ada tak perasaan malu yang sangat mendalam ? rasa mcm you all nak tukar muka u all ngan muka
orang lain yang lalu lalang kat situ, nak tuka baju time tu kat situ. .penah tak?
Dulu dulu zaman kecik kecik, bukan soalan datin tapi datin sedang tanya u all dikala usia u all sekarang :)
OMG!! OH MENARIK GILERRRR
kalau ada yang senasib sama datin.
For those yang tertanya tanya kat datin punya FB post tadi, datin jawab kat sini je la ye.
Blh kan? HAHA.

Tadi datin seharian jugak la ada Modul Insan
dari 8pagi until 6ptg. .
ni ada gambar gambar datin and friends masa kat
modul tadi . .

balqish, bida and datin

Ain and datin

Afif, bida and Zila
Fahmi and Bieda

Aqish, Isz, Afif and Datin

My LDK

Penat tu takyah la datin cerita, nak nak mood. .kalau mood dah melayang kat
tilam, Britney Spears mengajar, bercakap kat depan pon,
Datin still tak blh blah ngantok and bosan kat situ! Ok fine, settle masalah kat situ !
So balik la datin and THE GENG !
Datin tergerak hati nak amek spec datin kat Plaza Masalam, Shah Alam.
Ingat nak tgu Bida, kawan datin tapi dia still tak habis lagi
So yang ikut datin, si Aqish, Afif and IzsYusof (nama nak mintak bau stoking) hikhik!
So, bergalak la kami masa odw nak pegi sana tu. Wah! Datin da blh hafal jalan ke Shah Alam
Sikit sikit ! pusing punya pusing, sampai! Cari punya cari, eh rezeki dapat parking. Alhamdulillah!

So, datin and the geng terus la bergegas naik jumpa Ahmed yang merupakan teman baik di kedai itu!
Ahmed ni orang nya baik,
berbudi bahasa yaa!
tapi mmg kacak luar, kacak dalam la! HAHA and thanks for the Spec !
Datin siap draw duit datin nak bayar spec tu, tapi dia HADIAHKAN datin !!!!!
Ahmed and Datin


Ouh, rezeki murah harini. Syukur!

Dalam borak-borak tu,
Ada la teringat yang kat luar tu tanda mcm nak hujan
So datin kene la balik awal sebab takut tak leh drive kan.
Dah la penat. Datin shah alam semata mata amek spec mata .
Dah selesai tu, Balqish nak topup, so datin pon pegi la teman ngan afif anf iz.
Haaa ni part HORROR!
Korang kene FOCUS !

Datin bergalak sangat ngan budak2 ni. .
Jalan menonong, gelak tak payah cakap lah !
Sekali ! depan tu, ESCULATOR !
Tak pulak datin perasan cam landai before turun tu. .
HAAAAAAAAAAA! Hambek!
Terjelupuk terjatuh. .tersadong datin kat tepi escalator tu!
Kepala terhantuk kat kaca esculator tu, tangan kene
tarik ngan pemegang bergerak esculator T__T. .
wuwuwuw!
Dengan riben, dengan apa segala kat diri. .semua terpelanting!
HAHAHAHAHA! Weh, kesian la kat datin! T____T.

Wuwuw. .datin lupe yang kat situ la datin penah terpelecok tapi
Tak jatuh la cam tadi kan!
Haaa. .korang ! mmmg superb gile ah kan !
Kawan datin, yang boleh harap Cuma sebut,
‘AAAAAAAAAAAAAA!’ tu je datin dengar,
nak selamatkan pon, tak sempat. .
memandangkan badan datin yang beratnya 12 kg ni kan. .
(heh, 12kg la sangattt! HAHA)
Yang lain. .tabik dada tanya meleka ! HAHAHA
Dorang gelakkan datinnnnnnnnnnnnn!
Datin time tu, ya allah. .merah muka, panas muka.
cemas didada. .
pastu rasa mcm nak buat buat pengsan pon ada !
Semua ada ! yela, mana tak nya, ramai kot kat situ!
Akk kat kedai emas tu, dah blh datin nampak la reaksi muka!
HAHAHAHA!

Adoi takleh blah! Heee bahaya la escalator tu!
Malu tau. .dari time tu, sampai turun bawah and nak naik balik tpaksa naik lif!
Tanak ngadap situation lepas !
Maluu T___T.
Korang nak tau tak. .time berlaku tu ada lah dalam
Pukul 6 lbh nak masuk kul 7!
Bila fikir. .apa la salah aku pada Allah arini . .
OH yeee! Datin tak solat ASAR!
Datin lupe betul!!!!!!!!!!!
Then, bila kol ibu cerita kan cerita ni,
Ibu ketawa and ada nada risau. .
Sebab ada bengkak kat lutut and benjol kat kepala.

Thanks jugak kat Ayunar inner, sebab dalam masa yang sama,
Tebal inner tu and buat kepala datin terselamat dari segala yang ada kat situ !
Datin pakai 3layer. .tebal la sikit kan. .so ada hikmahnya!
Syukur Ya Allah , takda apa yang teruk!
And btw, datin rasa cemas tgk lutut warna biru bengkak and mmg sakit T__T.
Solat pon kene guna kerusi T___T.

Tapi takpela, Cuma nak pesan. .
Escalator misteri tu bahaya! HAHA (takleh terima kenyataan diri ni cuai, salahkan escalator)
So kalau gi sana, tgk lantai bfre turun escalator ok!
Hehe rasa lega la crta ngan you all.
Tak da rasa malu dah sebab mmg prstiwa ni dialami sendiri.
Mls nk simpan, mana la tau kot you all ada ternampak ke kan time tu.
Bukan you all kot kot mak ayah ke cite kat you all,
‘tadi kan mak Nampak ada budak tu pakai riben, terjatuh kat esculator’
Kot la mak ayah u all cite camtu. .kan! HEHE.

Anyway, im so happy and ketawa sepanjang perjalanan
Even lutut cedera parah! HEHE :D
Sebagai tanda pujuk, iszYusof pon ajak pegi pasar malam!
sebab dia tau datin lapar HAHA. .
dapat pau se, nasi gore se ! :)

Ok sayang smua! Thanks for singgah. Tu je nak bgtau
Datin jatuh. .bkn jatuh cinta. .tapi jatuh escalator !

Salam!




11 comments:

munirah che aziz said...

my dear najahtul..please be extra careful ok..please my dear..don't let urself hurt...we all worry bout u my dear..

mayra aish♥ said...

aiiiyyooo!!
datin..hati2 lorh laen kali..
seb baek x tersepi kt escalator 2..
lau x ngeri2..hehehe
take care datin(>_^)
get well soon

*btw mayra pown bwu jatuh gak!jatuh tangga.hehehe (^_^)

Anonymous said...

uuuuuhhhh..ok x dear???

Farah Hannah said...

Salam datin yg kiut miut :)

Owww...kesiannye iya..mesti tgh struggle to bear with the pain kn
iskh3..beware taw lain kali, hope u get well soon ;)

p/s: Dear, thanks soo muchhy for the besday wish ! terharu la kte >_<

Anonymous said...

datin syira ni..cianye..hopefly smua smula..

Syafiq Rosli said...

huhu..hati2 ye len kali..:)

Faridatul Akmar said...

salam..
hye datin..
siannyer awk..len kali hati2 la..
selamat berkenalan~

Haifaa Saberi said...

Ya Allah!datin dah ok ke?take care tau lain kali..jgn careless sgt ye..anyway,sy doakan datin cepat sembuh :)

SHIMA EMMA said...

adehla datin....sadis tp nk terbahak sy bce ni datin oi,... hahah nextime u must careful taw!

Datin Tuu said...

all of you... big thanks fr the comments. datin tak prasan komen ni
anyawy, yaa lucu emangnyaa! but datin must be carefull after this, syg!
mwah! thanksss fr ur care :)

Simple Me♥ said...

abg afif tetap maintain cam dulu gak :p

datin next time kena lebih hati2 ok. *hugs* :)