Monday, January 31, 2011

Zaq & Ayu Wedding (SEREMBAN) :D

It was raining outside.
Dari pagi non-stop :)
segar tumbuh tumbuhan di luar . .
bersih bumi . .
Alhamdulillah.
Hujan rahmat orang kata, kan.
So mari tadah tangan, mohon doa
Supaya semua yang kita niatkan, termakbul.AMIN!
Ececeicei :D padahal you guys kemain leka tido.
Tido pon blh leka. Tah! Datin pon tak paham sangat apa datin
maksudkan sebenarnya.

OKEI !

SELAMAT PENGANTIN BARU !
Anyway, yesterday. .i went to Zaquan and Ayu wedding.
Theme is turquoise . how sweet now ye ramai sangat turquoise theme.
Perasan tak? Padahal datin je yang perasan ;D
Oh, picture is everything kan orang cakap. .
So I would like to share you something la here kan.
Datin taktau berapa laju datin dah bawak kereta sampai satu jam je dari shah alam
Ke seremban. Datin rasa kalau ada saman nanti, mmg patut kot :) 

Datin from shah alam sebab datin mengangkut sepupu sepapan
Utk ke seremban dan wah ! excited nyah datin nak pergi wedding artis !
Haha! Dari shah alam da siap make up last last, kesudahnya lupa bawak baju kurung balik!
And one more thing, datin terpaksa pakai baju biru yang sepatutnya datin nak pakai hijau .
Wuwuw. .apa lah nasib kan. .asalkan berbaju :D karang, bukan org tgk wedding zaquan, orang tgk datin sebab. .tak berbaju. Canew?! Ok, tak berfaedah kalau bercerita, camni la jadi!

Oh, lagi satu. .datin sampai2 je seremban, tukar baju kat rumah lepas jumpa babah.
Ibu takda, ada kerja luar katanya so sempat jumpa babah aje la ;)
Da siap tu, pergi rumah nenek pulak. Ambik si abang. Heh! Mmg datin ni suka pusing pusing satu kota kan! Ambik tu ambik ni. .nama datin, tapi mcm kuli batak :D
Dorang kene belanja datin camni ni. .hidup mana boleh free free kan !
Kalau tak dapat bayar pon, bagi kasih sayang ke syurga ok!:D ok merepek lagi!
JOM! Ok bermulalah. .di Pusat Dakwah. .
Uhm, dengan selamber lagi . .parking ikut kata hati.  .
Padahal tu dah show yang itu utk rombongan belah AYU tapi takpe. .its ok!
Kata gigih kan dgn berpayung pink yang hidup segan mati tak mau time tu pulak
Payung takleh bukak . kau tau tak aku geram. Last last, byebye payung. .mmg sengaja tinggalkan kat meja makan. HAHA!
Misi mencari kak mas pon bermula. Haih, kalau kak mas takda, mmg datin akan patah balik and
Tak dapat la nak pergi kan. Datin ni kan PEMALU :D aiceh! Yang si sepupu and abang da buat hal sendiri. .ala, kata REMAJA. Self services lah kan ! hikhik !

Never mind, forget it ! Masa ambil lauk tu, Nampak kak mas. .
So we proceed together la kan ! masa kak mas and me ambik lauk,
Pengantin pon lalu . dalam hati datin cakap ‘ ahhh, cantiknyeeeeee! Aku ke ayu tu?’ :D
Ofcoz datin tipu kalau datin cakap ayu tu datin. .tgk badan pon da tau kan :D
Ok,let say lah kan datin ambik lauk tak bawak camera, how come la I can get the picture masa
Pengatin berarak masuk dewan kan. .so, kesimpulan. .takda gambar masa berarak ! *frust.

Makan dengan sopan serta laju(bayangkan) utk masuk dewan nak tengok pengantin !
Ok FINE, punya lah payah nak masuk dalam dewan. .kemain ketat.penuh katanya, tapi datin dan kakmas and ibu kakmas, dari sisi ke sisi. .ok tipu lagi ! tunggu aje lah luar pintu and dapat la masuk akhirnyaa and tgk semuaaa sepi :D lupe, yang makan kat dalam semuaaa tgh makan :D hehe kami je yang terkial kial lambat and gelojoh telah makan kat luar. Kan da melepas lauk di dalam :D

Btw, masa masuk je, da jumpa NS footballer. Mcm mcm orang lah.
Dalam dewan tu je dah berapa jam stuck sebab nak bergambar ngan pengantin!
Awww! Akhirnya, sampai lah masa utk bergambar ngan mereka!
Tapi sayang sejuta kali sayang. .masa ramai ramai ngan pengantin,
Camera datin, datin terpegang and lupa bagi orang snap !
Dah terbiasa ngan dslr orang kan, so tu jadi mcm tu .LOL!
So, tunggu orang tag kat fb aje la . HOPE SO!
hey !

So , ini lah pictures yang sempat you all kira guna jari yang datin sempat snap.
Sebab battery camera buat hal ! benci. Sungguh benci situasi camni !
ok ni la HUZZ tu. .:)

Take turn utk masuk dewan :) 

see ! untung nyaa dapat tgk LIVE :D

Sekali lagi !

Ni kak huda. hehe, kalau akk tak tgur, datin tak prasan. .kak huda ni owner butik Mawaddah :)
baju and tudung tu, her own design ok!

Makan dan makan lagi!

You all mesti lah kenal. .syapiqqqqqq :)

pengantin nak naik potong cake time ni :)

Ayu's side. see, rozita at the second from ur right :) sorry blur * camera 78mpex ! :D

snap snap dgn coach pon jadi la, smpaikan salam utk babah :)

tv3 :)
Ok lah, nak mengamok pon tak guna. Nasib baik dapat bercakap , bersalam and etc Dengan si Ayu and Zaquan ;D eh, tetiba suka ! kemain semangat sampai tanak turun pelamin! HAHA padahal masa 2minit aje atas tu . .itu la, jangan suruh datin on stage, mmg ssh datin nak turun !
Ayu ni, soft je suara dia . . baik and so humble dua dua tu , kuat senyum and murah dgn senyuman.


Oh yee . .



Oh teruja kejap dgn kakak si ayu. Siapa lagi, Rozita Che Wan la. Ok fine! Mcm Barbie doll ok!

Mata mata mereka adik beradik ni, datin mmg adore sangat!
Cantik sangat ! dari kakak, hingga adik adik !

 actually, datin dapat la snap dengan ibu
Ayu and ibu kpd si Rozita Che Wan ni . How sweet muka mama mereka. .
c. .how muda are she ha?! Mula mula ingat kakak/cousin la kan. .rupanya mak !
hambek :D datin pon teruja sbb aish, cantik and nmpk muda ok!

Masa leka leka borak, tek tek tek datang la si Zafuan( abg Zaquan) kat meja kami. Borak2 and datin sempat la snap candid and betul betul takda tipu punya gambar dia .
kawan kak mas kitee ler :)


Datin duduk tepi, biar kakmas ddk tengah . tak risau dah sebab zafuan ni puan rita’s husband dah. Hehe!


Thanks jugak to my fb friends yg kbtulan disana.
comel2 belaka and thanks sb sudi ajak bergambar!:)




thanks fr tagging me.
kak datin ambik u punya picture ok :)

okei lah. .
apa apa pon. Alhamdulillah.
semua meriah !
and walaupun hujan, majlis tetap meriah .
tahniah and semoga berbahagia hingga akhir hayat ye :)

 ok dearie, byebye syg!
*tpksa update malam ni masa you tgh tido sebab esk datin start busy sikit , assignment banyak sangat T___T.
so, take care semua ! tqsm!





17 comments:

Syafiq Rosli said...

wah bergambar sakan datin..hehe

Fatin Najwa said...

Woaah untung gilaa dapat pergi. Datin memang baik ey dengan zafuan tu?

chEntA said...

fuhyoo..dpt peluang tgk sndri diaorg khwin..syok2..=)

Anonymous said...

wowowowo..xpaham ar...ko nie mmg datin ke..?

ceotgilalensa said...

nih kan pusat dakwah ye datin??
:)

cik wanie LovelA said...

datin wat flying kiss x kad zaquan yg wani suruh 2 ..hehe?

Datin Tuu said...

SYAFIQ: haha aah.baru prasan. bergmbar je lebih kan :D HEHE. tq

Fatin N: oh, dlu dia skola kat depan skola datin. dari dia my team n dia da kawin ni ha . and knl camtu camtu je la, fatin :)

chenta: cantik tau :)

anynmous: ye ttu skli tak :) hee.

ceogilalensa: aah dear :) pusat dakwah :D

cik wanie: wanie nak datin kene hambat ngan ayu bagi flying kiss kat beliau? HAHAH

shu said...

salam..hye dik datin..
awk comel dgn tudung biru itu!

ceotgilalensa said...

yeah!!! i knew it!! nama je seremban, tapi tak penah jumpa datin ngan FL..huhuhu.. kalo lah dapat jumpe.. wink..wink.. *_____*

aishah said...

bestnye Datin dpt p wedding zaquan n ayu...sepadan mereka..=)

Fatin Liyana said...

ok aku rindu shapiqqqqqqqqqqqqqq ;)
lawa kan ayu? ms aku men bowling ngan ayu n zaquan dlu, mmg ak tgk ayu ni lawa, tp sume org kate die xlawa. kate mekap la hape la. pdhal mmg die lawa!

p/s: sukenye tgk mak ayu. cntik sgt2 hehe
p/s/s: zaquan mcm biasa, hotness forever. tp ijam jgk plg hotness in the world kahkah

cik wanie LovelA said...

kad atas 2 mcm kenal jer...akak faten ea...huhu fatin hai3!
igt kembar hehe..
datin >hehe flying kick kad ayu hehe..bole...huhu mengis tgk dia kawen ngn pkwa kami hehee(T_T)...

Datin Tuu said...

shu: thanks dear. kelam kabut, akk capai biru aje la sempat , sis . hehe

cegilalensa; hehe kami ada je tapi masa tak kebetulan utk kita bersua kan kan ! HAHA. thanks sis.insyaallah we will meet nnt ok :) i hope so :)

aishah: aah, sis :) comel sgt mereka tu. .happy jek on stage!

FL:ouh, shafiq time tu tgh amek buah. .pastu aku trgt ko, aku amekkan ko satu pic dia. :) sorang2 je time tu, u miss him but he miss u too jgk tu. nnt balik, jumpe la tau! smua rindu kau :)

raudhah mmg cantik live. masa ko main boling tu, aku kan takda so ni fst time aku jumpe dia. mmg cantik doh ! soft gile muke !*ei, i ada gosip tau! haha tgu u balik! tp tatau la u da tau ke blm :D

haa ijam? lps pkra mlm tu, aku tak berbalas ptyaan dia knp aku call HAHAHAHAHA :D ok. thanks dear. tk cr sana!

cik wanie: hehe tu la fatin :)

HaNa HoNeY said...

pergh...adek bradek cantek
mak diorg pown channtek gak
ahaha
^_^

liyanaziz said...

omg kak datin!! kelasss gitu bergambar dengan huzz! heeeeeeeeeee.. hukhukhuk.. sentap kejap tengok gambar kak datin dengan zafuan,,, selamat bukan dengan zaquan.. heeeeeeeeeee

Datin Tuu said...

hana: cantik kan dia :) thx syg:) hehe *tumpang perasan ;d


liyana: hehe jgn u. .da kwein kan :D hehehe ! thanks syg

FIFIEY LYCHEE MARATION said...

untung datin dpt tengok live... mata mereka mmg cun2 kan? menggodaa...hikhik