Monday, January 17, 2011

Secret, Barney and ME ! Mondayy !

Hai !
Semua orang suka Isnin kan ?
suka sangat isnin. .
nak nak lagi kene pegi keje. .kelas !
eh semua lah ! kalau boleh . .hari hari nak Isnin !
eh, Datin sukaaaa!

hek, tau dok datin kene naik tingkat 8 guna tangga tadi ?!
Ha. .suka sangat kan Isnin ! suka sangat ! Lif pulak kalau tak FULL mmg bkn Lif nama nya.
tak dpt lah nak melaram satu hari, ada ajeee tak kene :)
tapi takpe bersyukur la, sbb masih hidup hari ini . Syukur, Alhamdulillah.

Pada datin, Isnin ni ibarat hari yang rasa rasa amatlah busy.
Mula lah hari dan ia adalah permulaan hari . .
datin kene wake up early morning, buat sarapan and watsoeva lah .
Jadi, tadi pagi datin breakfast pon kat rumah aunty datin kat Subang. .
Mcm biasalah, Pagi Isnin mesti dari sana. .Kereta kalau tak jem, mmg tak ahh kan :D

Oh ye, harini datin pagi pagi lagi da kene wake up and sampai sampai UiTM je,
Syukur Alhamdulillah (tadah tangan ke langit) sebab dapat parking, bajet lecturer lah nak parking dkt
fakulti tu kan . .nasib pak guard ini hari mood okey ! kalau tak ?! mmg tak ahh kan nak bagi duit free free kan . .baik datin buat belanja beli buku . .* euuuw KALAU lah ia terjadi berniat camtu. .ni tak , beli bukan bukan. .mana ibu tak membebel. .ala, rasanya ibu pon sama jgk so ibu takleh nak marah :D HAHA. syg ibu.


Tadi datin serba lah kuning ! tapi sebab tak bawak inner balik seremban and kat rumah aunty takda inner. .
so datin terpaksa lah buat style tudung ala ala Sudan :D mmg bulat. .sah mmg bulat !
tapi YAKIN! GIGIH, nyah datin pakai aje la letak lah setepek reben kat situ kan ! so tak nmpk kosong.
You guys ingat tak shawl yang aritu datin buat pakai utk Kad matrik, haa. .datin pakai balik :D
tak snonoh kan dgn tak cuci nya tapi datin rasa takda lah kotor. .anyway, datin terlupa sangat bawak balik shawl yg match ngan baju kurung utk isnin so lantak la, cincai kira. .kotak2 pon blh lah. .

Bak kata my senior masa kat lif, ' jom main dam haji kat datin ni' comel kan dorang?!
kak asya and kak mia la, sapa lagi. hari hari jumpa mereka. .kalau tak borak pon, terserempak ! happy sekejap :D Oh ye, datin harini kelas sangat la kan . .3 kelas one day.
1st class tu, after naik tangga tingkat lapan, tau tau la stamina mcm mana kan. . So, lecturer pon lambat masuk blh la ambik nafas sikit :D disebabkan lecturer cantik dan baik, maka segala ilmu yg disampaikan, masuk dan tersemat didada :) aiceh !

Then habis class tu, sambung subject lain plak. .minit ke 50, mmg datin tepu habis. .
overload information ! padahal mmg bdoa cpt la habis cpt la habis. .dah lapar. .!
mcm tau tau aje kan my lecturer tu isi hati ni so lecturer bagi rehat 5 minit. .
hilang la rasa lapar jap :D sbnrnya, hati ni nak rehat sbb da mmg takleh nak paham apa. .
so kene baca balik sorang kat umah and paham kan. takut nnt kene tanya. .spontan ! so kne get ready :)

anyway, lps lunch, ada kelas lagik. .lagik la suka sbb ada lagi satu kelas kan !
but then, kelas ni mmg datin suka sbb apa, sebab da kenyang satu hal, lecturer ni pon agak comel and paham apa yg dia sampaikan. .:D harap berkekalan la. .awal awal da kene buat projek :D so the way u learn, u kene buat task. .submit pon blh kira hari dia :) Klas ni la datin jadi Class Rap :D so apa apa semua MONNY. .haa, you guys. .datin dalam kelas, org call MONNY :)
Mana yang dalam class tu, baru add FB, kantoi lah org dok call Datin and Monny tu datang dari maana. .
sbnrnya nak lari dari FB . .tapi dunia ni kecik kan . .jadi la camni . haha!


Balik tu singgah econsave jap beli barang sikit. .

but then singgah la secret recipe makan cake and apa apa lah dgn kawan kawan . .aqmal, aqish, cheeta and hanim:D
Bila dah beli cake kegemaran ni,
so datin dapat la free tea or coffee but datin ofcoz la choose
white coffee :)

so, hari ni je dah ada cerita :)
Datin excited sangat nak online tapi ni je la sempat nk online and share. .
ok ni , masa datin tgh tunggu. .
lapar bkn main kepalang ! tak pdulik apa dah time ni,
pucat lesu. .lapar kan :)

anyway, thanks fr dropping by!
i love for those yg sudi support my blog , and thanks sebab bagi kita komen membina. . .
datin mmg type short form and ada yang tak paham tapi
datin terima. .datin tak pernah terlintas utk tak terima tapi datin ucap byk2 terima kasih
sebab ambil berat ttg ini . .at least, datin blh improvekan . .
thanks so much sweetie ! i love the way you are !

HEY !
ada berita baru tau !
you guys tau yang DATIN addicted dgn
BARNEY kan?!
OK. .DATIN DA BERJAYA BELI BARNEY tuuuuuu !
ah, Datin happy! dah la susah nak cari
toys tu sekarang. .
haih, siap call IBU lagik. .
IBU. .I've GOT barney sudaaa !
tapi, ibu jawab
' duit tu simpan, beli makanan ! patung tu nanti ada masuk store lama lama. .tgk aje la nanti, pastuh ibu gelak. sakit telinga. .'
eh, takpe2 datin takkan biarkan barney dalam store.akan saya simpan sampai kepam, ibu :)

ada datin letak dia daalam kereta !
kalau rasa rasa nak tekan perot dia, tekan lah. .
ada lagu comel!
nnt datin rajin, datin buat entry barny datin ok!

take care. .c u soon!
bye !

8 comments:

Fatin Nabihan said...

hahaha, suke barney coz color purple!

Anonymous said...

comey yer datin

♥ ~ Cik Ya~ ♥ said...

datin, cute ah entry ni !!!
suke2. kirim pelok ciyum sama barney yer :)

/Dayah/nurul/dayak said...

"duit tu simpan"...utk masa depan :) ye mmg barney hensem.

Anonymous said...

barney 2 datin bli maner yer..comel ar n entry best

Nailofarhazirah said...

kotak2 dam pun tak pe.. asalkan cute! nice to know u yup!

cik nur said...

suka gila dekat barney waktu kecil2 dlu hehehe

Datin Tuu said...

hehe thanks smua :D comel comel belaka! i love it so much! my barneeeey :D if beli, jgn lupa tag datin at fb ok :D hikhik ! iove his tummy ;d