Thursday, January 6, 2011

REVIEW: personality of Fatin liyana




Halmus Rihzan, datin curik: D hehe mashey!

Thehe. .


today cam rajin nak buat review ttg kawan baik sendiri :D

Uhyait. .its all about personality of Fatin liyana !

Ramai sangat da buat review Fatin Liyana

And yang paling comel, datin tgk mana mana blog. .

A fews, Msti ada about Fatin L. . kalau tak panjang pon,

Ada nama dia dua kerat tupon kira ok lah :D

Kali ni, dgn semangat. . and nak buat review ttg si comel



datin sorang ni.

Okei lah,

Fatin Liyana and Datin bkawan pon since belajar pegang



buku and

Since tahu nyanyi lagu sekolah ! mean kalau short term nya,



sejak dibangku sekolah la kan :D dari kecik-kecik gitu .

Fatin ni jenis periang . . Kalau you guys blh prasan dia ni,



dia ni totally happy person. .

She can handle all things Insyaallah :D dia tak gemar orang



cepat salah sangka ttg dia. . datin kenal dia ni. .

sorang yang blh masuk ngan sapa2 aje. .:D

let say, Mcm kita la . .cpt target sseorang tu scra cepat. .blm



knl, da cakap org tu horror la, cakap mulut kluar api mcm



naga la. .ha, dia bkn camtu. .dia mengenali orang tu, baik



buruk. .dia tetap berkawan ngan org tu. .and if ada



keburukan thdp org tu. .dia simpan dalam hati dan takkan



klua klua smpai bila bila :d mean, dia jaga aib orang la



kan :D comel !



Ha, datin ni yela sbgai kawan dia kan. .

Ada aje kene marah tapi tak serik serik.

Marah sbb berani tu melampau lampau sangat

Sampai bila terkena kat batang idung sdri, baru sedar. .

and she said, PADAN MUKA KAU!. tula..degil. .wuwuw,



banjir. :p



Tu pon datin amek masa nak share ngan dia tau tak ? :D

Sbb gugup punya pasal. Dia ni, merangkap semua la. .

Bestfriend pon ye, kakak pon ye, ibu pon ye :D

Sbb tu I love my BestF . .aiceh !



So apa apa yang datin rasa susah, fatin yang sngkan yg ssh



tu. . ok ayat dah berpusing disitu tapi cincai la kan da sng,



ssh plak :p

Fatin is seorang yang fashionable. .

suka MASAK ! lazaaat, nyah!



about fashion,

Anything can match bila dia pakai :D

the best word for us, ‘kene yakin dgn diri sdri’ .

biar la apa org dok kata. .

Nnti tgk lah. .yang mengata tu pon buat sama ! caneww ?



( ok, tu datin tambah tambah sdri :D )

Yela, dia pon kat Bandung kan. .

So Datin kat Malaysia (bajet Datin kat Europe la kan siap nk

mention)

So masing masing tgu CUTI !EXCITED smpai muka tkluar



urat ! sbb, bila cuti. .masing2 takkan ada kat rumah sangat!



Selama knl Fatin ni, banyak Datin dpt support dari dia .

We share laugh and smile gituu :D

Mcm dia bagi smgt kat you guys :D

Kadang2 pegi mana mana msti org akan cakap dia adik and



I kakak. .

Padahal dia lahir dulu :D haisy !

Ofcoz tanya tang mana, tang pipi sama . .PIPI? knp pipi?



Tak buku lali? :p

Dalam persahabatan. .perlu ada sifat kepercayaan. .

Jangan rasa bila ada kawan baik, semua nak share ngan



kawn baik. .

Eh, jgn camtu ye. .smua sama. .tapi datin dan fatin ni lama



dah kenal. .

Sng cerita, cerita pada yang you btl2 percaya akhirnya :D

Selesa story berdua. .and one more thing. .

Kalau dia balik dari bandung aje. .OLE OLE dari dia tak



penah Datin miss!

Dia kumpul ole ole dari satu tmpt ke tmpt lain dia pegi :D and,

Yang you patut tau . .kalau dia balik cuti, esk wajib jumpa Datin. .

And bila da jumpa standard la kan GOSSIP!

Ha tang gossip tu. .dia kemain excited. .eh, datin pon :D

Dia siap bersila dalam kereta. .punya beria dia luahkan !

Datin takleh la nk bersila kan. .sbb tgh drive. .kalau time dia drive,

Datin akan siap belakang kan sit. .nak rasa ruang yg selesa. .haa

Itu baru bdua tau bgosip ! HAHAHA you all tgkk. .!

Itu la kitorang yang you guys dok tye2 cam ne ttg kakak fatin



& Datin bila jumpa. .ok! HAHA. Msti keluar berhamonika berdua. .pegi shopping








bdua, pegi makan bdua, pegi photoshoot bdua. .pegi mana






mana la . .berdua. .kalau rasa nak fun and warna warna.






.cpt2 roger kawan2 lain. .baru rasa ha. .bkn berdua da time






tu. .mcm satu dewan gamatnya !



But its too real . .she’s too soft speaking and

Too kind person. tak hipokrit .tak mudah membenci orang

Malah menerima org baru utk berkawan :D

Fatin ni kalau kemana mana, blh la bawak diri. .

Parents pon masing2 da tau and faham kalau kemana mana. .

Solat tu jaga . insyaallah . .kang sebok huha huha tak ingat tuhan. .

Ssh jugak kan :D



Oh ada jugak yg try nak jatuhkan dia. .

tapi datin slalu bagi smgt mcm dia bagi smgt kat datin. .

alhamdulillah. .fatin mmg sorang yang penyabar dan kuat



hadapi smua ni. .



my dear fatin:



Sifat manusia memang gituuu..kita buat apa smua dikata, diumpat, mcm kisah seorang ayah,ank dan seekor keldai.kalu ayah naik keldai anaknya berjalan org kata anak durhaka, kalau anak naik keldai ayah plak berjalan org kta, ank kurang ajar biarkan ayah yg tua brjalan,kalau ayah n ank naik kaldai org kta 'eh eh kejamnya buat binatang mcmtu..kalu ayah n ank brjalan org kta, eh eh dh ada kaldai x nk naik..abis mcam mana nk buat..dh sifat org gituu .kan? betulkan I if I salah . .ok .





So the moral of this story is,

As her best friend . .

I wish all the best. .

Lama da sbnrnya nak post tapi hold punya hold. .

Harini baru rajin buat review pasal kau FL!

Ok dearie. .keep smart ok!

Do ur best in ur exam soon

Balik Malaysia cepat cepat ok!

Jgn noty noty tahu kat Bandung tuu!



p/s: kalau rajin, i will update about Datin and Fatin plak



nnt :)



Mwah !







22 comments:

Anonymous said...

evtoth u xl.i like u nyr stylish...brni jek...layak jd kwn baik..22 comel...-peminathijautapibukanHULK

Ummi Rohlailatul Akmal said...

sweetnya lah =) suka !

...miSS fAi... said...

huhuhuhu, touching la baca entry nie datin...!!!! tapi memang tak dinafikan, bila kita dah jumpa kawan sejati kita, kia sendiri tak akan lepaskan dia kan..?? hopefully, persahabatan datin and FL nie akan berkekalan forever n ever even korang dah bertukar status nanti.. (mean kahwin ke..) hehehehhe...

Anonymous said...

cutee story datin+fatin

misshoho said...

sis,sweet gylee entry ni..saye yg trase ke-tpuching-an nye..hehe..btw,best gyle dpt kwan mcm sis due org..huhu..;)

aion said...

aww so sweet! i wish i ade true friend and bff macam nih. haihs.

Anonymous said...

itu fatin liyana kan...kawan rapat akk datin yer..comelnyahh kowang

Liya Laa said...

datin, sweet kan friendship korang.

chill out :)

Najah.Iylia said...

hi smua <3 alhamdulillah. .
thanks fr all the wishes.
FL sorang kawan yang baik :)
so, do keep in touch slalu ye.
thanks smua ! hargai *

Nur Amanina said...

sama mcm sy ! ade bestfren rapat giler2. selalu bagi smgt each other. hehe, best kan :)

/Dayah//Nurul/ said...

untungnya ada bestfriend ;) hepp, i like this entry ;) tq for sharing. friendship forever you girls go

aisya Nur ilham said...

alolorhh sweet nyer korg!
nice frenship!

jemput singgah;
http://aisyanurilham.blogspot

myra thaqif said...
This comment has been removed by the author.
My MiRa said...

hehehe baik nye kawan die yang sorang ni...mesti fatin nangis2 bace ni..yela bestfren sendiri yang tulis touching dia mesti lain macam ciket..ape pon both of you sweet okay..;)

roxybelleiyramethyst said...

hahahahahha...sweetnyerrrr korunk...huhuhu

Zulkefli Yaakob said...

woww..... sahabat karib nih..hehehe.

abe Celoteh said...

wah.. bestnya ada kawan gitu.. :)

AiNa said...

bestnye!saling memahami n support each other..=)

syaza hazwanie md shah said...

dia sgt comel dan cantik

edayuateh said...

ateh pun pernah jumpe FL masa FL dtg medan..she is so happy-go-lucky..sonok dapat lepak ngan dia.. :)

art with azrasophie said...

suke entry nih...

dyaromantika said...

FL mmg baik hati first time jumpa teruja xberkedip tengok dia sgt spcl lg2 dgn org tua... wahh hilman muda sgt niee~