Wednesday, January 19, 2011

Keyakinan anda untuk SAYA juga :D

Harini adalah bukan semalam.
so datin nak bukak cerita semua cerita adalah
cerita pasal harini !


Hey, nak kata happy, hari hari rasa happy!
kalau tak happy tu maknanya ada la tu yang tak kena

rasa dada di ditikam tikam tikam tikam
banyak kali la ditikam tu. .
normal lah kan, kalau gembira sentiasa not have a problem
tu maknanya something the he/she will got a problem la kan !
OK nevermind, datin dah mula rasa tak faham.

Ok lah. .
HARINI je, mcm2 nak cerita tapi pilih satu saja lah. .
takpun kalau jadi dua tiga empat dan lima pon apa salahnya kan !
Kelas, eh kelas kelas kelas. .
hari hari blog mesti mula dgn kelas. .
tension lah tension lah! STRESS!
kalau stress, blh tekan pangkah and pegi tido sana !
tanak baca sudah ! EHHHHHHH jgn jgn jgn jgn !
stay here ok stay here ! thehehe datin gurau aje. .
BABAAAA CHAAAK! ala, gurau pon da tak blh ehh sekarang !
ok lah !(rasa dah brapa kali sebut OK dah ni takda pon nk start intro )
kejap ! idea still tak datang datang ni :D tu yang bermain main ngan you all sekejap :D
curik masa sikit ! THEHE.

FIRST! datin sangat lah rinser ! rinser sbb apa?
kelas pagi pukul 8:30am BATAL!
you guys tau tak, datin semangat bangun pagi lps subuh trs sarung baju nak tunggu pukul 8 pagi tu!
OK TIPU ! datin tunggu tunggu jugak lah kan and get ready org kata nak pegi kelas,
so datin wake up early morning ! AAH, mmg datin sorang je bangun pagi, orang lain bangun malam !
hikhikhik :D KAAAAAAAN! Blh kelas cancel, dalam hati gile excited ni kelas happy!
siap cakap THANK YOU MDM and blh siap send smiley :'( . mcm ni la nak korang paham :

" THANK YOU MDM. LAA, CANCEL KE :'( )
padahal, datin type tu dgn perasaan yang berbeza !
tapi disebabkan da mandi, da pakai baju da ready pegang shawl bagai nak rak la kan
so datin mmg taknak TUKAR baju and tido balik! tak reti langsung datin guna peluang yang ada kan!
saja amek pahala kejap, lps subuh ibu cakap jgn tido nnt rezeki tak masuk! thehehe ~ padahal, kat rumah masa cuti semester, kemain awal pulak kan datin bangun ! AWAL KE??! kalau makanan da siap terhidang kaaaan ! :D kekeke dah kene kejut, baru nak bangun ! KANNNNNNN :D

ok lah ok lah, kelas bukan cancel dua dua . .kelas cancel satu je. .yang kelas 11:30 am tu still ada !
so, sempat lah datin tgk youtube sambil tak tido tu and 10:45 gerak pegi UiTM. kene gerak awal sbb, DEKAT kan, rumah datin ngan kampus :D HEHE! Lepas settle kelas, datin pon makan kat cafe !

OH ye, harini datin pegi kelas tema nak pink + kuning !
you guys ingat tak datin ada publish masa datin kat Sista Gathering tu ?
if ingat, syukur sangat sbb masih ingat ! HA. .kan baju baju yang datin pakai tu. .
pink+yellow tu . .ingat kan ? Harini, datin only wear kuning aje . .blouse labuh bawak punggung :)
sopan kan anak mak ! kan !' yela, peha mcm Beyonce, so kene la updated sikit kalau nak pakai baju '
itu la ayat ibu kaaan :D tapi tak amek hati pon sebab dah sedar sendiri ;D HAHA tq ibu ! so datin kene la pakai inner pink and yellow match ngan outer tudung kaler hitam ! sebb inner baju pon hitam !
bunga bunga kat baju, ada pink-pink .HARUS LAAAAH nyah ! :D mak kan suka pink bulan ni ! aiceh !
ALAMAK! shawl pink pulak kat Seremban, tu yang pakai hitam tu ! anyway,datin tak nak top datin nampak kosong tau so datin sepitkan Hello Kitty pink :D gantikan riben watsoeva la nak letak. sebab baju dah bunga-bunga kecil, so atas pon, biasa biasa aje sudah lah :)

taraa !



Abaikan make up ! tak make up langsung harini . .sbb spray BS da habis T___T! nak pakai compact powder, pon takda. bgntung pakai foundations & concealer & eyeliner aje lah . .tapi tu semua bakal HABIS ! kene goncang goncang dulu baru nak keluar ! lagi kesian !:D
cepatlah scholar masuk weh ! dah nazak benar dah ni ! nak beli itu ini tergendala !
(harap ibu baca and ibu show kat babah ke. .watsoeva la and both of them segera bankin kan la serela hati)
HAHAHA :D duit melayang mcm air air air dan air :D yeay ! NUFFNANG! tlg la bekerjasama dgn datin . .do it for me please ! :D

Oh ye, after lunch . .datin balik Seremban !
Haa buat apa la datin balik seremban. kan ?!
buat seremban macam Shah Alam !
HEHE. .dah roger ibu and babah dah sbb nak gerak jauh kan. .
so ibu ngan babah izinkan tapi hati hati :D
ni pon sebab teman Aqmal nak amek kereta dia kat Seremban !
So pegi naik Isz, balik naik kereta Aqmal. .:D

Kat Seremban, lepak Jusco je lah !
then balik terus Puncak !
Before balik, pick up Bieda kat Kepayang :D
and datin selongkar bilik dia,
datin jumpa ni !

Ha. .jangan LARIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII!
ini lah datin :D
dah boleh get long ngan AMOK dah ! bandy tu :D
yeahhh yeayyyh ! hee, tak bernafas pakai mende alah ni !
tahan aje la. .sebab excited kan . .tu sarung je tu ! Siap kasi wink wink lagik kat you guys !
kawan kawan cakap datin dah mcm fei mong . .apa nama tu. .ala tak reti la nak nyebot !
yang kat kedai cina yang kucing kat kaunter tu tangan gerak gerak cam
kasi ONG la kat kedai tu. .apa org panggil tu . .
HAA camtu lah ! :D comel kan dorang ?! hee nak kene ni !
Ok lah. . datin pergi dgn gembira, pulang pon dgn gembiraaaa !


ouh ye. .rasa nya cukup kot utk today !
sebab, datin baru aje stalk page blogger yg buat review about datin !
thank you so much pretty !
nice blog that you have and anyway,
rasa tak percaya pon ada. .diri sendiri orang buat review. .
but bila baca, lebih kurang saja. .
ini semua tentang KEYAKINAN DIRI :)

anyway, im so happy baca blog you both sayang !
Insyaallah , ada rezeki kita blh jumpa lagi :D
i will link ur blog at sidebar soon!
and you guys nak baca and nak kenal blog mereka. .
mari ! Datin link blog both of them here!
and cpt cpt pegi masuk ok!

Thanks and big hug to :
Just click, you will know them :)

ok peeps. .
always hargai apa yang you all beri pada datin. .
terlebih, terkurang, maaf dari datin !
datin hargainya sangat sangat !

teruskan keyakinan diri you guys !
Yela, datin tau you all still baby on this
so, apa salahnya kalau kita mencuba kan !
cuba utk kenal diri kita sendiri !
ABAIKAN orang nak kata apa . .
tapi jgn abaikan semua !
ambil yang baik dan jgn ambil hati. .
jangan mudah kita ambil hati dgn teguran !
sebenarnya, teguran itu la MEMBINA.
sapa cakap datin tak pernah menangis, LIVE tau
orang cakap ..ee dah la gemok, nak pakai camtu !

ok fine, datin senyum je, tapi dalam hati datin,
Allah je yang tahu !
datin tak ingat dah muka dia. Ingatan tak kuat and ingatan suruh datin lupa agaknya
kot kalau datin ingat muka dia, mesti datin nak jumpa dia. .
datin nak jumpa bkn marah ok, datin nak jumpa sebab nak ucap terima kasih
sbb teguran and kritikan LIVE itu buat datin jadi diri datin sendiri !
and you will be the next and mungkin akan jadi idola datin pula ;D
camne ?! heehehe insyaallah! sama sama doa ok !

yang baik, ambil. .yang tak baik. .elakkan !
semoga jumpa lagik !
syg semua ! byebye








7 comments:

Azreen Zunairah said...

wah sangat-sangat suka baca setiap entry kak Datin ! update lah selalu ok !

thx for ur support kak Datin !. now i feel much better than before.

sayang kak Datin ! sangat..huhu

khairun nisaa' said...

nice entry ! wawah takot nyee tgk hantu putih comel tu . hehe ~~ lari !!

Anonymous said...

i like u girl

cik nur said...

yg penting kita enjoy and sentiasa comel k hehehe

Anonymous said...

hi datin.i like your blog lately.u are blogger who like to share a good and new experiences with us. I am older than you.i am 35. But you help me on fashion.simple and nice.t.q

Cik Aien said...

melihat org bahagia membuat kite jd bahagia..so,i bahagia tgok u bergaya!n i like!pe2 pun tq ye datin!nice 2 know u..=)

Anonymous said...

sayang awak datin <3 takecaree ya. be g matured byytch . yeahh ! haha