Friday, January 28, 2011

jom blog blog kejap :D

Nak raya cina ni kan. .
tv pon kemain banyak iklan limau cina :D
so nak cuti ni kan. .
kemain sakan nak balik rumah !

eh, cam kene pulak kan ! HAHA.
semalam datin pink tau ! pink di kepala :)

eyh, semalam rasa sangat besar dugaan.
dugaan sebab apa. .dugaan sebab demam secara tiba tiba. .
datin tgh tido lepas zohor tu, so mmg tiba tiba nak hujan :)
so datin redha la hujan sambil nyenyak punya tidor kan.
sekali, bangun bangun, panas terus badan. .dgn kipas level 2 datin on kan. .
then, sekali demam. .dah parah . pergi kelas, ok ! balik kelas terus demam . .bayangkan boleh?

laptop sebelah badan pon datin rasa benci nak pandang
sampai camtu sekali.
datin bangun, datin pergi switch -off kan kipas tu.
datin sejuk lagi time tu. .heih, housemate semua tak da lagi.
belum balik dari kelas. Datin pon gigih la turun bawah cari penadol, and then
jumpa la and telan. .dah telan tu, muntah pulak !
habis la laptop cadar kene la cuci sikit . .

muntah bkn keluar makanan tapi keluar air. .
agaknya sejuk sangat semalam.
musim demam, kan.
So, datin pon malas nak manjakan demam ni,
datin pon online sekejap and datin pon dgn harapan ibu baca lah
wall datin yang datin bagitau datin demam sebab datin nampk ibu online semalam.
Syukur ibu call, konon bajet taknak lah susahkan ibu tapi saja je post kat FB. .
mengada kan?

Ibu suruh beli air kelapa, minum air suam. .
masalahnya, jalan pon tak larat ini kan pulak nak memandu kerendaan empat tayar tu.
datin tak tau macam mana pulak datin boleh tido lepas tu tersedar kawan datin
call sebab mintak tolong angkat barang dorang ke rumah baru.
datin pon fikir, ok lah . .datin pon pergilah sebab datin mmg malas sangat layan sakit ni.
so datin kebahkan badan. .kurang sikit la bila drive tu kan. .bukak yang warming air tu . .
then ok sikit la kan . Lps tu, datin pon settle hantar, pergi, hantar pergi . .
dorang suruh datin rehat and dorang nk drive tapi datin tak sedap pulak kan sbb itu kereta datin so
biar lah datin drive and dorang agkat ajelah barang2 :)

balik dari tu, datin pon takleh lama lama sebab kawan dah balik and kepala rasa tak stabil.
mlm tu pulak datin kene pergi rumah dorang balik sebab ada kenduri. .ouh, totally FLAT!
datin balik je, housemate datin da belikan nasi kerabu . Alhamdulillah makan la jugak tapi seleranya ada. .tu pelik tu ! datin pon tertidur and bangun2 pukul 8malam. .so maghrib laju laju and baru teringat rumah kawan tadi ada kenduri so datin siap siap and nak tumpang kawan datin si Bombet tapi bombet pon umah dia ada kenduri so kene la datin pergi awal and drive sorang2 . .punya lah berani drive malam2. dah la silau kan.


alhamdulillah sampai. dah sampai tu, ramai lah jugak ada kat situ . mcm buat kenduri kat rumah sendiri dah :) hehe ! LAUK tak payah cakap. .sambal udang, kari ayam. .sayur campur. .ahh mantap !


hehe. .hilang demam time tu jugak ! :D datin ni mmg maalas nak layan sakit .kang makin menjadi jadi ! balik dgn lauk pauk . .lagi la suka !



heh ok settle la pasal ari semalam ! so we proceed pasal harini puyak ! ok!
today datin ke kelas dgn semangat. .KEMBALI KE SEKOLAH!
datang je, kereta dah kemek, dah bercalar sebab langgar pagar kat kampus !
haih, tu lah padahnya bila tak tgk side mirror ! datin datin!
tapi pagar tu yg saalah!!!!!! nasib babah tak marah. .agaknya tanak
datin stress kot. .balik nnt babah anta ketok and spray. .
asyek babah aje la . .babah babah. .ksian babah :)
yeay watsupp ! mana tak nya, kawan kawan kelas. .mcm biasa. .mmg concern habis !
tak cukup di FB, kat hp pon ada yang take care and ada yang tengah baca blog ni kaan :D
comel la. tq teha, tq zam, tq helmi, qish, atin. .and tq smua !

baiklah. . sebabkan baju yg tak perlu gosok telah tersedia,
harini datin terpaksa gunakan warna terang utk ceriakan kesihatan :)
make up tak pakai cuma eyeliner aje. takda mud dan kekurangan masa sebenarnya tadi :)
Kelas 8:30 am. .so Mandarin kelas. .cepat, laju dan pantas. .sekali. . NO CLASS. .
apa perasaan mereka ye kalau terjadi mcm ni. .bangun awal, terkejar kejar !HAHA. takpe,
gantikan degan breakfast di cafe ! before ke kelas, syera my classmate mintak bergambar, so we proceed la amek picture ramai ramai !ramai tak ramai sangat la dalam picture kat datin ni, yang selebihnya kat camera they all :)

Inner datin pakai tu fatin liyana paksa beli masa shopping ritu ! dia kata kalau ok datin pakai, dia suka !
HAHA so ini la ada masa nak pakai :)-puas hati kamu syg? HIKHIK! so, tlg beli and pakai !
Sebab class takda, so datin merayau rayau la and bila merayau, datin nampak senior kesayangan datin . mula mula nampak abg ayman, pastu abg ayman bawak datin pegi kelas dia yg takda lecturer jugak. so datin nampak kakak senior yang selalu ada hari hari :D
comel kan ! kak mia and kak asya tapi yg tudung merah tu, datin tak knl nama :) hehe cowie sgt .

Ececei, abg ajim pon dalam gambar tau ! hehe tq, datin da upload kan da. .
rasa datin ni senior abg ajim plak !:D

okie, ini classmate datin jugak. .riena :) terengganu mari !
seronok! sekarang, kawan datin dah satu malaysia ! HAHA
i love you lah :D

sayang semua !
tq ye. datin nak bersiap !
nak bercuti dgn membawa segala assignment yang. .
ARGHHHHHHH!
Tuhan saja yg tau :)
byebye mwah! tq

17 comments:

y u y u Z u l a i k h a said...

datinnnnN! jangan malas dengan assignmentt! babap nanti!

Datin Tuu said...

haha kalau malas jgk ? mmg nak mintak babap dari yuyu laa :D

boodark kewchik said...

tett..gatin..mehla jalan.jalan kt blog mehhh..hehe..like ur site

cik_eyna said...

kt mana plak FL beli inner tuh cik datin??

cik nur said...

comel jaa datin bila pkai kaler pink :D

cik juja mafia said...

pic macam x demam je semalam ^_^

jaga kesihatan ek datin ek~

Datin Tuu said...

theheeh :) alhamdulillah. abit ok. bkn a bit tapi mmg da kurang. minum air badak tahan sikit :)

cik_eyna: bkn fatin bli. .datin suruh dia bli nnt. kat mlysia tak pon datin akan bli utk dia:)

kne la ceria cik juja. utk org ramai. takkan longlai dpn org , nnt org pon takda smgt tgk mke kite :) thnks smua!
tc tau!

/Dayah/nurul/dayak said...

lawa..................sume, ingtkn demam truk, stay good ok :) i wish i can be friends with you.

Datin Tuu said...

demam tak da la trk cuma badan ni sendi sakit sangat satu hari :) anyway, can. we can be fren :) insyaallah.tq

cik wanie LovelA said...

datin i suka iner 2..fatin liyana beli kad mana?

Datin Tuu said...

datin shopping ngan fatin ritu. kat sermban. rasanya merata da ada. tapi limited sbb dia ada lace.cbe cari slow2

wanty said...

i m here...

cik wanie LovelA said...

msty best dapat kawan ngn fatin liyana..datin kirim salam kad dia yea..datin wanie link blog datin yg meletop ni oke.

ateyn nanie said...

datinnn! nk tny u beli shawl yg fisrt pitcha (the grey one) tu kt mne?..edast eh?..tgk FL pn ade satu kaler choc kn?

Datin Tuu said...

wanty: hi dear :)

cik wanie : haa, insyaallah. if fia baca msti dia jawab da :D haha. .tq syg!


aateyn: ouh aah dear, edast. tp fatin bli bkn kt eadast :)

ateyn nanie said...

oo..yeke?..hehe..been looking for something like that..comel je..btw, datin u mmg brani! salute yu..hik3..i slaloo pkai kaler basic je..xde confident lgsg nk pkai kaler2..sedey2..kasik tips sket..hihi..;)

Datin Tuu said...

hehe takpe dear. nevermind. nnt leh pye. slow slow :) kita kene yakin and tau apa kesukaan kita iaitu color. .so, if u choose pink fr u. .suit fr u. .apakta u agp pink like another color. sure u can