Wednesday, January 12, 2011

HAPPY BIRTHDAY, BABAH . .12 Jan !

Guys,
pagi pagi tadi datin da titiskan airmata ,
ni semua salah datin . .ujian ujian. .
babah buat satu miscall. .datin ingat urgent call watsoeva then datin call babah balik,
tye knp misscall ? then dgn lurusnya datin. .
tgk lah ,

babah : adik , harini hari apa yang?
datin: oh, harini hari rabu , babah ! knp. .?
babah : brapa hribulan hari rabu nya? bah lupe la, dik . .
datin: oh tak silap 12hbulan la bah. .knp ? (PENDING)
babah: ouh, babah tunggu adik wish sampai tidur pukul 3 pagi. .adik pegi mana?
datin : MENITIK airmata dgn laju tiba tiba, dalam hati cakap , ' YA ALLAH! ALLAHUAKBAR! HARINI HARI LAHIR BABAH!! KNP AKU BOLEH TERLUPA SEDANGKAN AKU TUNGGU TUNGGU TARIKH NI ?!
YE. .mmg menangis sambil babah still cakap camtu lagi datin sebak .
babah: takpe, busy ye, tdo awal ke malam tadi? takpa, nnt balik tak weekend ni? dinner family.
datin: Insyaallah , smbil tersedu, ucaplah bufday wish. .' happy birthday babah! happy birthday, smoga babah panjang umur dan kluarga kita dimurahkan rezeki dan semakin erat kasih sayang keluarga hingga akhir hayat. .

Datin dengar babah cam sebak, sbb dia dgr datin mngs. .tapi datin btl2 tak sgja :( datin tau babah tunggu datin. .
datin rasa datin 'tak cerdik' sangat sbb tak ingat hari lahir ayah sendiri !
orang lain , datin blh wish. .babah, datin terlupa! sedih la. .sedih sangat!
then, mlm tu smlm, datin tak tdo awal. .datin still online and datin tgh busy uruskan online uitm. .
busy sampai blh sempat wish bufday org lain kat FB & ayah sendiri, datin terlupa :'(
ya, mmg dari dalam klas, mngs dalam diam . .tapi still cool. .
balik rumah, baru luahkan perasaan. .

Datin tak tdo awal pon, tapi dalam fikiran babah, datin tidur and busy penat agaknya kelas siang agknya padahal klas satu saja smlm . .datin mmg rapat dan paling rapat ngan babah . .babah lain dari yg lain. .takda org lain yg datin percaya kecuali babah and whole my family. .ibu punya kasih sayang, lain. .ayah lain. .datin rasa bersalah sangat !
datin mati akal dan datin tak wajar buat camni lagi. .selalunya datin la orang pertama wish kat babah. .tak pernah miss. .tapi ni kali pertama datin terlupa . .babah, i really sorry, babah ! i need u rite now. .
datin tau babah maafkan tapi datin takkan rasa puas selagi tak dpt peluk cium babah :'(

bende lain datin blh ingat tapi hari istimewa babah. .Ya Allah.
babah blh raikan majlis utk datin di hari lahir datin setiap tahun tapi. .
now. .eee datin mmg frusted. .skrg, airmata mmg tak payah cakap la. .
still jatuh ke bumi. .mgkn perasaan ni rindunya masih hangat, tu jadi camni ni. .

huhu nasib datin ada blog. .blh datin share sikit sikit. .
anyway. .thanks tau . .
dah , lps ni taknak emo emo dah. .harap secepat mungkin jumpa babah!


p/s: smpi sekarang mmg muka babah dalam fikiran. .selamanyaaa . .babah, tgu adik balik!
i love you!!! IBU, ibu baca blog ni kan, so ibu tlg pelok cium utk adik ye. .minggu ni mcm x sempat nak balik, ada program Universiti so, takpe. .kerana babah,if da selesai, adik cuba utk balik ok! syg babah, ibu dan semua lah !

tq HAPPY BIRTHDAY BABAH! 54th !
I LOVE YOU, sayang babah !
hehe okla, puas cari pic babah, takda yang senyum sangat la. .
babah penah cakap, style camni la babah macho ! HAHA. .
babah ni jenis kurang on camera. so jgn cakap babah garang. .but dia suke pic dia candid & ketawa tapi dalam folder datin, takda la pic dia. .smua kat laptop abang. .
babah ni mmg camni klu dalam gambar. .tapi sbliknya, babah la penggamat suasana :) baabah ni pemalu sikit kdg2 dan tak mcm datin ni mmg tatau malu thehe :D
mwah ! :)

6 comments:

Melati said...

Happy Birthday to Datin's Babah =)))

Semoga panjang umur diberkati Allah selalu, InsyaAllah =)

/Dayah/nurul/dayak said...

hb babah datin. blanja besar kat babah datin kasih syg sampai akhir hayat ok ;)
hv a nice day

eDast said...

ololoo sedeynya baca entry datin ni :(

~kita manusia biasa terlupa & terlepas pandang mmg selalu terjadi~

Najah.Iylia said...

melati and dayah : thanks so much dear :) take care!

edast: hehe salah datin sbb leka. lps ni harap tak berlaku lagi. and tak leka utk yg tersayang

enemylover said...

datin, takmo sedeh2..babah mesti paham..hehehe..nti jumpe babah datin, datin hug die kuat2 k!! n to babah selamat ulang tahun!! :)

Datin Tuu said...

tqsm enemy :D baiklah ! hehehe excited sgt