Saturday, January 1, 2011

Gelagat dan kisah kami berdua 1minggu !

Assalamualaikum !
Before wedding :

Ololo comel nye siap ada before and after lagik !
Datin tgh tak mandi lagi time before ni tau. .
So will be update past tense nnt :p
Jap lagi datin mcm biasa, kan da bgtau yg datin nak pegi wedding kawan skola datin. .
And wedding kawan pye akk. .merangkap akk tu is my fren jugak. .
Canew la tu kan? Tapi apa apa pon, im so happy sbb
Datang wedding yang ditunggu-tunggu 1-1-11 .
Kan da cakap ! mmg superb tarikh. . thehe ~
oklah, nak amek si fatin kejap!

Ok will be update about after wedding ok!
-last update : 11:30 am (1-1-11)
*~*~*~*~*~




After wedding : 9:00 pm (1-1-11)
HEHE. .olorrh ! esk nak pegi Puncak Alam daa !
Ni nak hentak kaki ni laju laju ni . .hukhuk!
7days ni dah tau diri ni akan masuk ke saana,
Protes habis habisan utk enjoy sbb nanti ofcoz takda freedom nak
Enjoy-enjoy bagai ni . .kan kan ! (padahal, korang just wait and see aje la datin ni nnt)
HAHA. .takutnye ! ok. .
Hari hari keluar. .hari khamis aritu aje ddk rumah diam diam main laptop and update
Blog :p . .yela, mak ayah den kojo. .takdo maso la ha kan!
sampai ibu pon tatau nak cakap apa da asek kluaaaa aje la anak ppuan dia sorang ni. .
kalau kuwa cukup duit takpe, ni mak hulur duit ! den jadi sogan sikit kdg2. .
nak cakap ada duit, kang tipu sangat la kan, keje pon tak da. .mana dtg heh duit kan. .
stakat nak beli solution lekap mata, lepas la :p
Tapi kalau ibu nak cakap apa, cpt2 datin pegang pipi and jawab laju-laju . .
‘ ok ok ibu tapaya cakap pape pon adik dah tau, ok jgn balik lewat, jaga diri, solat jgn lupa benti mana mana, hp jgn dok off, jgn takda bunyik , da sampai kol ibu babah trs. .anto msg. .balik JANGAN MALAM! ‘
Ok . .arahan is accepted. .nasib ibu senyum and datin tau muka dia risau :p haha. .

Takpela, sampai umah pon tetap pukul 8mlm. Ingkar betul anak ppuan ibu ni kan :p
Tapi tak sgja. .eip, adik kan da bgtau nak btolak, don’t worrie mummy! (rasa janggal pgln ibu btuka jadi mummy) Hehe. .
Tapi biasa la, as mother. .repeat bende yang sama adalah pkra biasa :p
And mcm biasa, datin akan tenung mata ibu and kadang2 bergenang la sikit sikit. .(touching sungguh datin ni, sbb terharu ibu datin ni takdala jenis biarkan anak and sangat care nyawa anak dari nywa sdri!)
And cpt2 salam mintak maaf tapi cane la kalau esk terbuat lagik? :p sorry fr advance :p

Uhyait, for the whole day I spend my time with my friends.
Sangat la terisi. Mana ada datin, situ la ada?? Fatin. .
Mana ada dia, kdg kdg ada datin kdg2 ada jugak !
Tadi kan, kitorang pegi wedding kawan sekolah kitorang. .
Tahniah Farah Ain. . dah sah da jadi wife orang J
Lucu lucu lucu bila datin ni buta tadi kan, datin pegi selamber tanya
‘Farah, boifren ko mana? ‘ Time tu lupe sangat2 baru slsai sejam dia
Jadi wife. .msti la suami kan. .aww :p haha sorry syg! Anyway congrates !

Sonok lagi sekali sbb jumpa SEMUA kawan kawan kelas 5 cekal!
Makan sambil gelak gelak tak penah org buat kan?

After pegi wedding farah, pegi pulak wedding si Kakak Alip . .
Farah jugak nama namenya. .sangat sonok sbb dpt jumpa Alif.
Kitorang dating lmbt sikit. . footballer si zaquan n si zafuan
Da datang awal da . so agak tak jumpa la pulak kan :p

So, borak2 la ngan Alif. .datin pon sempat la bergambar kejap :p
Lps tu, we all shopping sakan kat Tesco !
Kan ada booth2 tu kan. .ha. .yang tu lah !
Mcm2 belinya. .! si fatin tayah cakap la. .
Bila sorang da beli, kene beli jugak J
Tapi best sangat !beli bende bfaedah :)

Anyway, fatin bagi datin present tau !
dah la bagi present bufday, dapat lagi present and fatin blnja makan!
hadiah apa ? ,
Hehe nak tau apa dia, nnt datin akan upload di FB
Sorry tau klu tak update plak. Ingatkan datin ok!
Kdg2 terlupa :)
ok you guys blh pegi blog fatin nnt :)
thanks so much honey bunny
love all our moment together !
sbb tadi is last day kitorang meet,
sbb masing2 esk nk balik belajar !
next entry will be upnext !
thanks

byebye !
tqsm to all my follower and my new friends.
take care!


5 comments:

masnurain said...

holiday yang penuh journey ye sayang..~
(:

Anonymous said...

k.iya!!!! tdung canteykkkk...k.iaa com3l...

DanieL AdiE said...

wah..bestnye holiday datin ya..


Latest Entry:
http://danieldeadie.blogspot.com/2011/01/salam-2011the-beginning.html

Najah.Iylia said...

masnuraian; alhamdulillah:) aktiviti berfaedah :) tqsm darl.

annymous : hee~ shawl berlace tu ye :) hehe feztime pake :) anyway tq.

daniel adie: iye best :) syukur :) dapat jgk puaskan hati sblm msuk blaja kan :p

Anonymous said...

awak lawanya shawl..
mana beli?
suke suke!