Thursday, January 13, 2011

Datin & HYSTERIA !

Hai. .Salam, semua !
first, entry without picture , today !

harini dalam sejarah, 
baru lepas balik dari rumah kawan
and tgk kawan kene Hysteria LIVE !
adoimak . .risau pon ada. .
ni, leher datin ni kene tiup . .tak payah cakap lah kan :D
gigih tu dok diam sambil perhatikan sekeliling. .
yela, first time kan ! 

btw, mlm tadi datin pergi rumah kawan datin
baca yassin and ada sikit tahlil antara kami. .
so masa baca yasin ni, 
kawan2 datin ada 8 orang . .ok 8 orang. .
proceed utk baca yassin . .
Alhamdulillah. .masa baca yassin, takda apa apa berlaku lagi 
cuma datin sorang rasa sejuk tiba tiba. .

selepas selesai Yassin, around 11:45pm
kami proceed baca surah Al-Mulk. .utk pagarkan rumah dari semua tu. .
And sangat terkejut pulak bila kawan sebelah datin, Aqmal Fatin da rebah tiba tiba and
cakap sorang sorang. .pulak ! datin yg risau sbb dia sebelah datin . .kan!
masa kami baca surah Al-Mulk, datin and sorang dua kawan datin dengar ada org berhambat kat floor atas. .
lari lari. .kumbah barang barang. .main2 pintu ! ok, diterima lagi lah. .(sbb mereka pon makhluk Allah )
masa nk sudah baca Al-Mulk, kawan datin lagi sorang, Lisz pulak yang tak blh bergerak tiba tiba . .
Aqmal fatin tgh berlawan satu sama lain . .dia sorang je nampak. .Kami semua dgr grill rumah mmg dihogah hogah. .alhamdulillah, waktu tu mmg kami da settle baca. .

datin ni takut , takut jugak tapi still baca apa yg patut dalam hati and kawan2
tenangkan dua orang kawan datin tadi !
datin tgh baca and tiba2 Aqmal suruh stop bca wlpn dalam hati. .
sbnrnya makhluk tu yang suruh tapi aqmal wkilkan. .tapi
Datin pcya, Allah maha besar even Aqmal kluarkan suara " BERHENTI! AKU CAKAP DAH DAH DAH!AKU TAKNAK DENGAR"
Lisz nak pergi ambil wudu', tapi Aqmal cakap "BERHENTI! KALAU TAK, KAU MATI !KAU MATI !"
Dalam keadaan panic, smua suruh Lisz stop and duduk balik sdgkan mmg dia tak blh nk berjalan. .
Mata Aqmal, tak payah cakap la, mmg merah habis and bulat ! adouh. .lagi datin panic  . .

Datin fikir panjang, trs call budak2 lelaki yang duduk btl2 blkng rumah kawan datin ni . .
datang la mereka. .tapi kawan datin dah call owner rumah and owner rumah datang dgn Pengubat ni. .
around 2hours jgk la mende ni settle . .datin ddk kat tangga pon, Aqmal tak kasi datin ke situ. .(bende tu ada kat tangga)
seram dibuatnya ! haih, pengalaman btl. budak2 laki azan setiap penjuru. .mmg semua kene teruskan baca. .
Si Lin, muntah tiba2 . .berjangkit plak si Datin pon muntah tiba tiba. .Lps dapat dikeluarkan, Aqmal pon ok alhamdulillah. Lisz pon. .Datin pon tak dibenarkan balik ke rumah datin sbb da pukul brapa time tu kan. !
gile, nyah datin nak balik sorang2 malam2 tu. .umah kalau sebelah takpe . .ni blh tahan jgk la kan :D HAHA


pengalaman la bersama smua ni. .
tapi kita ingat. .Allah uji kita . .Kita ada bersama Allah. .
bila berlaku camtu, teruskan Memuji Allah. .
ia akan kepanasan. .Syaitan disebelah kita. .
jangan gentar terima semua ni. .bersama dgn Al-Quran. .
Insyaallah. .kamu akan pulih. . :) ok!

p/s: nasib harini takda class, bangun pon blh tahan lewat. .
buat breakfast pon pukul 10am. .haha ni klu kat umah ni,
ibu da siap on radio da :D

take care semua !
tqsm !

4 comments:

akram mazlan™ said...

nak video tu..nak jugak..nak jugak..

khairun nisaa' said...

ouh . alhamdulillah dah abih semua tu . dlu kat sekolah nisa pon rajin histeria jugak . nasib baik ada abg2 n akak2 senior yang taw nak cure mcm mna . tapi semua tu jadik pengalaman kat kita . peringat kta yang bukan kita shj tggal kat bumi Allah ni . huhu :)

Datin Tuu said...

akram; on bluetooth kau :) HAHA


khairunnisaa: kan. .pengajaran utk smua, syg! thanks!

khairun nisaa' said...

ye ! huhu . betul2 . terima kasih kak sudi bls komen sya .