Sunday, January 23, 2011

Bersama Family Tersayang :D

Rasa mcm semacam je
bila semalam tak update blog !
yela, duduk rumah aunty, so rasa segan tu ada nak pinjam barang. .
i mean, lappy ! Lappy datin tertinggal di rumah sewa kat Puncak Alam tuu.

yela, beradab la jugak kan ddk rumah orang. .
even makcik cakap 'ei, pinjam la. .pakai lah Lia. .takpee!'
tapi, rasa segan tu melangit ! tatau nak express mcm mana. .
dalam hati nak tapi pendamkan aje lah ! tihtihtih. .

Now datin dari Khamis aritu tak balik Puncak Alam sebab Jumaat kelas CANCEL kan!
So aunty suruh duduk je rumah aunty di Subang ni. Yela, duduk sana pon, fikir macam macam. .
fikir HANTU A datang cekik la, balik sorang sorang, HANTU A ikut balik la. .sini keras sikit. .orang la cakap. .datin bgtau aje :D tapi u all jgn la percaya sangat ok!hikhik. sebab datin nak you all belajar sini jugak !
HAHA. .fikir mcm mcm datin ni. .terpengaruh cerita hantu sungguh !
Tu sebab balik Pagi Isnin tu tak berani balik Malam . .!

Malam semalam datin baru je balik dari kenduri rumah sedara mara 
di Seksyen 7 ! Datin rasa kan, jap lagi kalau datin upload picture mesti rasa . .
ee datin asyik pakai shawl kotak kotak dam haji ni ajee minggu ni!
yela, mana tak nya, rasa faveret pulak pakai shawl ni sebab dia match ngan apa apa je baju yang kebetulan
datin bawak balik rumah aunty ni :D (cheh, alasan ! padahal tak bawak balik shawl lain ada bawk balik 3 je tapi semua tu tak CANTIK!) takkan baju kuning stripe purple nak pakai shawl biru  kan. .takkan baju hijau nak pakai shawl color . .haih. .takyah nak terangkan . .yang penting mmg tak sesuai ! (eh, mengamok! tihtihtih:D ) sebenarnya, pakai ajela apa apa yg you guys rasa selesa. .tamau la ikut datin ni sangat. .cerewet pulak lately ni . .(marah diri sendiri!)


ok lah. .
nak cakap pasal kenduri semalam pulak sekarang ni ! :D


 Ada 10 tables , so we all makan kat laman .
Rumah Tok Alang, kalau tgk by helikopter . .
U-Shape. .
so, center tu la kitorang makan :D
hee datin makan kambing !


 

Okei, ini pulak my aunty. .sebelah datin tu,
maktam datin yang datin ddk di Subang ni. .closed sangat 
dgn maktam and family :D ibu si dini. .tgk baju maktam and dini. .always sama !:D comel kan . .
then tu Maktok Sister & aunty Yati :)
 

Ok. .ni lah candid :) si Dini bawak mana camera time ni. .tgk tgk da capture. .
ada jugak muka Aunty fara. .Zini pulak tak nmpk nmpk baju oren je. .hehe comel!
Aunty Fara is lecturer at UiTM  fakulti seni bina :)


Ala sayang sayang datin ni  . .
eee yang ni baby yang datin tak pernah miss utk dukung!
mmg totally comel sangat !
geram!
BUT dia demam la smlm :)
so tak active sgt :) tapi datin takisah. .demam ke apa ke. .
datin tetap dukung :D kekeke !
happy Zorif :)

oh ye, sebut pasal kenduri family semalam. .
datin baru aje sebut nak makan kambing minggu lepas. .
Alhamdulillah rumah Tok Alang dapat lah makan kambing & makanan tak payah cakap lah. .
mmg SUPERB! ni kenduri kesyukuran and alhamdulillah. .dapat jumpa semua side Mak Tam. .
and and and and ONE MORE THING! you all mesti ada kot yang kenal ..one blogger named:


ARNI. .:) ha. .im related with her. .baru aje langsungkan perkahwinannya and now we are family la. .:)
kecik dunia ni, Syukur ! Fatin, now i know, who is Arni. .comel siryes bile LIVE :D


ini pulak Mak yang :D
ibu zoref , ibu jgk pada Lala :)


Ekekeke. .
ini dia sepupu cenonet datin !
i love them so much! sebab comel sangat !
Apa orang kata, PIPI datin mcm PIPI mereka. .
ala ala alaa si Datin tuu ! :D
HAHA.
 ha, kiri tu piya, dini and lala !

  Ini puyak si Iman :D tgk pipi dia. .mana datin tak geram ! hee gebu! da boleh buat pau dah!
 ske main bola dalam rumah !


Ni ofcoz la si Piya . .
comel. .lasak tak payah cakap lah!
tgk. .ada iras sikit kan ?! :)
sayang smua cenonet ni!

dorang ni mmg sweet !
pegi mana mana mesti seret datin merata !
ala comel. .mmg teringin betul nak jadi ibu. .
penyanyang tu dah ada kan kat budak budak !
dari azali dah datin ni suka budak :D
ala comel nyee rasa. .nak kawin cepat cepat rasanya !

betul cakap fatin dalam entry dia yang baru. .
bila tgk Zaquan and Ayu kawin. .ahh rasa nak kawin !
tunggu la den habis belajar ye. .:)
ouh sangat indah that moment. .
anyway, CONGRATES for both of you !

Insyaallah jumpa 30hb ni yee !
nak jugak capture picture ngan pengantin ni kan !hope so hope so !
sekeping pon jadik la :D


Oh tak boleh nak seronok sangat la sayang. .
sebab Rabu ni ada Quiz. .tapi Quiz ni datin buat dia mcm Test. .
kene jugak anggap dia TEST kalau tak, datin main main !
tak belajar. .so agak susah lah kan. .datin ni kuat main !tu geram tu !
eh, marah lagi kat diri sendiri :D


yela, you guys tgk la. .
tak konsisten sungguh kan kalau tengok.
study dgn mp3, study dgn hp!
tu ibu bising tu. .tapi nasib ibu da faham. .
and diri sendiri ni tak boleh kita nak compare kan dgn orang lain.
be ur self kalau rasa nak berjaya !

cara datin belajar mmg tak sama dgn orang. .
tapi nak kata pelik tu ofcoz pelik. .
ikut mood actually nak belajar ni. .
datin lebih tumpu kalau study group. .
bnila group, dorang tegas sikit !
so sama sama faham :D
hey, suka !

ok lah. .
uncle nak ajak pegi main bowling kejap !
c u next entry ! byebye 
tqsm , dear ! thanks fr dropping by!

-datin

5 comments:

y u y u Z u l a i k h a said...

hamboii datinnn~ meriah sungguh ngan family ^^

Amira Naddia said...

datin!! saye suke mam kamben gak! heee,,dapnye!!

ra|nbOw said...

oh yarrr. sis arnie. i know her since few years back, basically dr blog & fatin suhana. hehe. both of u r cute! nice fmly gathering. ske! chill bbe! :)

ekyn ashikin said...

besh nya dpt kumpul dgn family-family kan

Datin Tuu said...

tq smua :) hhehe. family buat kenduri :) alhamdulillah langkah kanan, jumpa kambing panggang haa sedap :D nak lagi !