Tuesday, January 4, 2011

1day Datin di PUNCAK ALAM!

Hai hai !
kdg2 nk buat aksi comel mcm org lain, rasa diri ni da smkin tak layak tsk tsk :p
hikhik !
uhyaiit . cont.
Standard la kalau merantau ni, kene la cari rumah.
Apa org kata, bujang sikit la kan kalau da duduk ramai2 one roof
Ngan kawan2 ! yeay datin pon da pandai dok umah sewa skg :p
Blh share recipe, blh share knowledge, blh borak2 ksong
Smbil mkn cikediss :p cikedis ni mcm jajan la gitu .
As student, we must proud sbb dapat pon berdikari kan .
Ni da ddk rumah sewa ni, Datin risau jugak kot kot datin
Hya blh membadakkan diri dgn menghabiskan masa dgn makanan
Yg kdai makan nya hya bbrapa langkah aje blh nmpk. .TIPUUUU. .
Kene naik kereta jgk utk pegi kedai makan .wuwuwuw .
Ok for my frst day, datin stret dari Subang which Kg. Baru Subang (rumah aunty)
Then stret to my campus at Puncak Alam ni. .sorang sorang ok!
Cekap tak cekap sangat lah, risau pon ada sbb jalan blh tahan banyak kereta .
So bfre datin sampai, ye la. .datin kan excited nak pegi. .smpai lupa Isnin UiTM
Pakai baju kurung . .tak sedar diri, pakai casual. .nasib spupu tegur. .
Thanks epul! Kalau tak,gigih datin kesana sorang aje yang pelik hari ptma pon pakai casual. .
Kang tak pasal pasal di stamping mcm mcm .
So selongkar lah baju kurung yg tak payah nk iron and cari yg matching ngan shawl
So pakai and sarung ! after 10min gitu, datin trs gerak ! salaam cium abang tak sempat
So pegi camtu aje, kirim kan salam kat pakcik aje la time tu ! wuwuw agak frusted sbb ta dapat jumpa abang huhu ~ dia solat kat atas so takleh nk pegi sbb da LEWAT!
Rasa da lwat tapi kawan2 pon ada lagi lewat fuh gosok dada ! hikhik !
Pegi sana, tumpang kerata aqmal fatin sbb kerata pnuh barang and mmg totally tak hengat jalan .

Disebabkan telalu cemas dan kelam kabut, smua document ttinggal dalam kereta and trs blah camtu aje.
Gopohnyee! Marah pon tak guna sbb da nk smpai pagar UiTM da pon. And datin kalau ikutkan hati klu kereta sdri, datin da u turn balik, tapi naik tumpang kereta orang kan, so kene la paham and takleh buat apa2 la. Kawan sorang pon diam aje tkebil2. .rupanya dia pon tak bawak document. Ttgal kat umah. Lagi sonok datin dgr ! hikhik!

Tanak bgtau ibu, nnt ibu akan bukak channel . hehe !
Kata, bujang, sdri tanggung la kan ! takkan nak suruh smua ibu kan.
Padahal itu la yang dok sibuk uruskan seminggu bfre utk Register. .itu leh ttgal !
Mmg kacau mood la kan sbb datin ni jns tak ske tak lengkap !
Kalau k mana mana msti kne smua ada ! bkn jns ‘ ah, bia la. . nnt nnt la’
Nnt kalau datin camtu, datin tak dpt apa2 . and datin akan bengang sdri !
Cheyh!

So da smpi Puncak ! ada lift and tgamam kjp kene naik tingkat 16.
Huih, FPTP mmg tinggi la. Ingt stakat 5 tingkat. Yela kat kampus lama, paling tinggi blog, 3 or 4 tingkat.
Apa lagi, naik mood balik la tgh kecanggihan puncak alam.
Mmg pakcik nak kene la sbb pakcik jugak cakap tak lari cam Jengka !
Mse tu siyes down ! HAHA. Alaa cam jengka ke? Tapi u alss, if jengka camtu. .
Sumpah datin rindu gile suaasana diaaaaaaaa tau! Bila kat sini mmg teringat jengka.
Mean sini jengka modern la kampus nye blh bayangkan kan kan kan !

So mana mana tmpt bljar, itu smua sonok !
Takisah la mana2 pon, itu tpulang diri masing2 nak blaja :P hehe
Ramai jgk budak2 FB datin jumpa tapi datin mintak maaf bkn tanak tegor tapi time tu busy kesana kemari and dgn kawan2 nye borak takkan nak tinggal . .(alahai bajet howt lah kau ni datin pdhal dorang pndg pon sekilas aje) HAHAHAHA! Tp datin da syum balikkkkk kan :p
And then, masa reg tu isi la apa yg ada, so bfre 2weeks kene la submit smua tu kat fakulti. Then settle.
Esk hari rabu so hari rabu ada taklimat time tu la datin tau klas apa datin masuk, kawan mana yg datin dapat and watsoevala :p
Baiklah . .batch datin tak pts2 bawak datin kmana2 smpai kemalam.
Thanks bombet sbb bawak kakmon pegi tesco. Sbb taktau jalan la, suh dia bawak
And datin bayau duit minyak tau ! bkn naik gitu aje. .yela, kenang la budi sikit, ibu pesan!
Kamu naik kereta orang, bayar duit minyak . .biar dia tak mintak, tp ingt ptlgan dia. .smpai skrg
Ingat pesan ibu . skrg ni mana2 pon pakai duit kann. Hehe

Orait, mlm tu kat tesco RM200 jugak la duit terbang kea wan
Bli barang2. .and time tu plak katil smpai kat umah.
Kawan2 datin yang manage,
Oh datin tak ddk ngan dak batch sbb umah lain2.
Datin dok ngan senior yang totally smua peramah. .!
Si ika, mmg pandai masak!
Ni baru 1st day ni. .hehe.
Katil datin mcm katil kat umah u all tu.
Size queen tu. Hikhik ! thnks makcik sbb uruskan ! thanks sgt!

Then tatau camne leh terlepas ke Shah Alam Sek. 7. (padahal mmg bombet bawak pegi)
HAHAHA :p so kat sana la kita jumpa abang kita and wafa !
Ha kat situ la situ la kita jumpa kawan2 EC kat Jengka dlu, kat situ la smuaaaa!
Haih sonok la. Dpt mkn ngan abang. Rasa puas la skit sbb tak dpt jumpa pagi tadi kan dak abang tuu :p
Yahoo! So nak balik la time tu sbb lewat sgt la kan pukul brapa plak, one more thing, thanks to ika sbb da buatkan kunci masa dia dating ngan matpop! . hehe.
Alhamdulillah, da smpai umah !
Skrg hati sangat gembira dan tiba masa utk kemas barang yg dibeli smlm !
C u next entry about my life (kot ada la yg baca! Hehe )
Mwah ! thanks all readers !
Happy book;s day!

9 comments:

/Dayah//Nurul/ said...

slmt kembali ke sekolah ^_^

Najah.Iylia said...

heheh maceyhh. iyee pong :p

athirahMedan said...

Bestnye kak datin kat puncak alam sebab dekat dengan rumah kite. Kite tercampak kt melaka. wuwuu ;p
Good luck :D

Najah.Iylia said...

athirah medan: umah katneeee. nk singgah makan haha . alor :( campak sana ke. takpe. kwn kak datin ramai sne, tu

aion said...

datinnn! subang, kg melayu subang area mane? hehe
bila datin dtg umah aunty leh g serbu mintak autograph hihi :)

My MiRa said...

hye datin...its me mira...datang melawt dating ya...salam kenal

Najah.Iylia said...

aion : yeay :) umah uncle nama dia Dr. Sani. .knl tak? hihi :) kat situ aje. meh jumpe :p

my mira : salaam knl juga , dear! thanks

n u r u l f a r h a n a said...

eyhhhh.
saya kat uitm puncak alam jugak !
heee.
dah try naik "tangga kejayaan" takk ? huhu.

Anonymous said...

hi. haha masih blm dear. if terjumpa, tgor kita tau. kdg2 kite tak prasan. .pndng bawah more than atas :D HAHA-datin