Saturday, December 11, 2010

PART 2: zaman Datin berSEKOLAH RENDAH!

Mereka mmg suka buli aku masa skola rendah.
OH itu sangat menjadi rutin dalam kelas.
Memang muka kerap dibuli sbb semua orang rasa
mereka adalah ORANG BESAR! Datin pule orang KERDIL yang ketika itu berketinggian
tidak lebih 161cm spti sekarang. .oh no! riaknya rasa sekrang dah tinggi ! HAHA.

Masa skola rendah, mcm lah you all tak pernah sekolah kan. .
tapi sbb ni page datin, so datin story mory kisah datin lah kali ni
masa sekolah rendah berbaju kurung putih dan berkain biru navvy!
HEHE, comel aje rasa bila Datin habis hisap botol susu
masa umur darjah 2! WEYH, GUA BANGGA GUA HABIS HISAP NYONYOT
ITU BOTOL SUSU DARJAH 2. .LU ADA??LU ADA?? GUA ADAAAA! :))
mmg dasar menyampah rasanya kawan2 time tu, babah hantar botol susu habis aje waktu rehat
around 11 am mesti babah sampai! ITU LA PUNCA si ABANG TAKNAK MENGAKU DATIN ADIK DIA MASA SEKOLA RENDAH SAMA :) HAHA. .OHH sungguh tidak segan silu ! Nama pon susu, tapi susu+milo . .kadang2 ibu buatkan susu+sirap so jadi bandung. .kadang2 babah buat sunquick :)) HAHA.


Tapi masa darjah 1, datin mmg tak miss langsung susu botol. .mmg wajib ada !
kalau darjah 2 keadaan semakin reda sebab tgk kawan2 asyik cakap,
AIYOYO...cukup lah. .TARAK MALUU KAA?!
ouh, sangat sentap tapi bila balik. .
ibu pon cakap perkara yang sama lalu DATIN MENANGIS
KUAT KUAT dalam bilik ibu sambil campak beg sekolah dan habis pecah semua
yg berkaca ! nak nak pasu pasu kecil tu tepi2 katil tu. .aduh ! cedera parah bilik time tu!
tak lama lps tu, berhenti sikit2 atas nasihat doktor ibu. .so alhamdulillah. .berjaya !
akhir lah kisah susu botol ..

Abang datin dan datin almaklumlah sama umur,
so kami mula2 dapat kelas darjah satu yang sama
iaitu 1MELOR. .ingat lagi. .then babah mintak ceraikan kelas
kene asing2. .sebab kami kuat bergaduh. .bercekau !
So abang masuk kelas ujung. .1 Anggerik! HAHA . .
dulu masuk2 je, takda lah number 1 tu kelas pandai. .kelas hjung kelas bodoh. .
tapi 1st year kan darjah 1, so kene campak la mana2. .darjah 2 baru msuk kelas special. .
hambek, dulu skola rendah nak tanak. .darjah 2 kami dua dua sama kelas ! iaitu kelas MELOR :)
suke sangat mula2 tapi yelah. .dah besar. .belaajar la sikit sikit tapi Datin kuat bermain. .
dalam kelas, bawak toys. .dalam kelas, bawak la apa apa . .sampai datin tertekan kawan datin indian. .
dia terciri berry . .(cirit birit) then weuuuwww . .geli nyah ! pastuh terus panggil abang . .
then itu la hari dimana. .semua orang tahu la tembelang kami adik bradik . .sblm ni orang tatau sangat !:))
punya la takleh harap utk simpan rahsia datin ni time tuu !


balik sekolah. .babah mesti cekak pinggang kat pagar sbb ngadu call guna public ngadu kat babah,
ada budak2 ejek2 . .pantang diusik and watsoeva ! thehe ! datin time tu. .wee mmg mengada ngada. .tu takleh ni takleh. .cam skola tu INTERNATIONAL SCHOOL. .mean PRIVATE SCHOOL la kan ;) haha!
tapi kat skola rendah best. .dulu main surat2 ajee bagi2 kat kawan2. .
then masa bercinta aje. .ingat lagi nama dia FENDI. .comel2 baadan cam datin. tapi cinta ditolak sbb
dia nak ppuan kurus. .(MCM LA DIA TU KURUS SANGAT) HAHA. .takpe2 . .tapi skrg dah jadi kawan ;)
ala comel ! HAHAAHA kcik2 da gatal. ibu kasi duit blnja, kat kantin. .beli la mknn kan tapi tak! datin tak beli mknn tapi datin simpan, beli mainan, ayam goreng smua tu la kat 7e kat dpn skolah ! yeay !heee suke !
kcik2 dah main ngelat !

tu semua detik comel datin. .
tapi, detik yang sedih bila darjah 5. .
datin EKSIDEN . .huu tu paling ngeri dalam hidup lah . .
datin kene gilis kereta tau. .
masa tu. .satu bus turun ! degil tanak dgr cakap ibu ngan babah. .
naik kereta tapi degil naik bus !
so. .pengajaran. .so jgn degil. .
smpi skrg ni, klu nk gi mana2 kene bgtau . .
datin da fobia kalau gi mana2 tak bgtau!
takut terpejam mata, tak sempat nak beritahu apa2 kat mak dgr2 . .kita. .wee tak sanggup!
hehe . .masa eksiden tu. .waaa spec doreaemon tercampak jauh sangat. .
ibu ngan babah rasa langit atas kepala btl2 da. .
jiran2 tpksa tenangkan ibu nyatakan kami dua beradik di hosptal. .


tahun dpn tu UPSR. .karangan. .kene tls pengalaman manis/pahit. .
alhamdlh. .karang about kemalangan masa darjah 5 tu. .
then datin dapat anugerah UPSR Bahasa Malaysia terbaik !
alahai, comel nye time tu. .kan best kat University pon ada camni. .
tapi tak penah nak didapatkan nyaa! hikhik !

masa skola rendah, mcm2 pglmn. .
haih. .nk crta tu byk tapi kne spntan klu
jumpa kawan2 kat mall ke mn2 ke tsrempak ke watsoeva :)
thehehe ! ok nyah ! about skola mngh datin smbung soon!
ok settle PART 2! mwah!


leviu thanks fr reading !
eeyayy!


2 comments:

sa|ina said...

hehe...comelnyew mse sekolah rendah yer...datin ni ade kembar eh ?
siannyer pernah eksiden...
tapi pengajaran la kan...lain kali jgn degil2 tau datin...
suke bace blog datin ni...wat sy gelak guling2 jew...hehe

DanieL AdiE said...

wah..rindu sgt2 zaman sekolah rendah...

Latest Entry:
http://danieldeadie.blogspot.com/2010/12/giveaway-separuh-jiwang.html