Tuesday, December 7, 2010

PART 1: zaman Datin berTADIKA!

Permulaan mesti dengan menguap !
bila menguap mean pembaca tau datin mmg sumpah tengah ngantok!
tapi dlm masa yang sama, mmg byk sangat idea time ngantok!
(punya lah paksa taknak kasi mata tutup sebab nak tgu utk wish bufday kawan
tadika . hehe! comel kan jumpa kawan tadika dalam surau di
perhentian Pagoh !)
hehe makin cantik aww sweet gitu ! tak sangka sekarang kawan datin yg dulu masa tadika,
skrang dah jadi ibu kpd dua org anak yg comel ! omaigod, yg lebih happynya
bila wedding dia dulu, datin ada datang tapi just ikut aje sbb atas dasar anak kawan ibu kahwin. .so ikut ibu la kan tak target la kawan yg kawin . .rupanya,
anak kawan ibu tu, kawan tadika jugee ! hikhik!
tapi datin ni pelupa, hya datang and makan and tak ingat orangnya ;) yela, nama Maisarah, bkn Maisarah sorang ajee dlm dunia :p keekeke !

Noe,rasa tetibe nak cerita pasal zaman tadika !
tunggu loceng bunyi je, kuwa lari main tepi tangga masjid ngan dak abang datin.
almaklum lah, tersama umur pulak, tu terbelajar sama sama tu. hekhek!
(dulu datin tadika kat Masjid Negeri tu sebab ada
tangga tinggi pastu ada buaian! HEHE) pastu stiap lunch mesti ibu akan datang
bawak bakul makanan and babah akan datang masjid tu sbb nak solat zohor and masuk keje balik .
sebenarnya blh aje tadika tempat lain tapi
tadika kat situ paling terdekat ngan pejabat ibu ngan babah! HEHE.
datin google ! hehe lebih kurang la buaian camni !

haa, sebut pasal buaian,
datin ngan abang penah la main buaian tu ngan kawan2.
pastu kemain laju ke kiri ke kanan,
abang datin boleh tercampak keluar smpai berguling T___T.
datin terhayun kuat :'( kesiannya abang. kawan datin nama izati, terpelosok bawah. .
baju tayah cakap lah dak dua orang tu. .habis!
pastu ustazah naik masuk belajar. .tiga tiga bkn kene marah
tapi kene pelok . .HAHA
dah kene pelok, datin yang ketakutan, menangis utk selamatkan diri ! OH NO!
sangat JUAL IKAN !(sell fish )

Datin rasa cam tak percaya masa abang tercampak tuu
terkeluar buaian tu takleh tahan tuu!
aaa skrg kalau gi sana, buaian tu takda dah. .
buaian tu masa datin pon,
da berkarat . .kalau skrg still ada, mgkn datin ngan saiz camni,
pijak skli, mau tak reput besi tu :p

Bangun pagi, tosah cakap la. .
ibu mandikan (special puteri)
tidur dalam bilik mandi tuu, ibu siram. .
rasa sejuk, nangis! nak kata, setiap hari lah mcm tu
smpi tak ngs lagi sebab babah marah la sangat sebab
sampai mengada ngada datin ni melampau lampau ! HAHA.
pastu babah tak kasi ibu mandikan ! erghh!thehe !

kalau nak gi tadika,
ibu tak cakap nak pegi belajar ABC kat tadika
sbb konfem datin tanak pegi .
ibu kene cakap,
'adik, pegi tadika ye. .main buaian !'
ibu pon pandai main psycho tau hikhik . jgn memain ibu aku tuu !
dalam ms yg sama , belajar tu still belajar tapi tgu loceng la ;)

kat situ datin ngan abang slalu lumba lumba nak dapat
nombo best.
dulu ibu psycho sikit sbb ibu cakap. .
kene belajar rajin-rajin sbb sapa tak dpt nombo 1, 2,3,4 . .
ibu akan nangis . .so kami dua beradik belajar lah rajin2. .hehe punya
tak pikir apa2 ibu dok psycho. .alhamdulillah . .
tadika tu. .dpt la capaikan hajat ibu ngan babah !


heyh, masa kat tadika dulu, kawan datin si Izati penah kene culik ngan tukang kebun tau!
ustazah kemain merata cari dia. .tapi kitorang tau dia disorok dimana. .
mule2 pakcik tu nak culik dak abang. .tapi abang lari. .
datin pon bodoh2 lari sama, dia nak culik datin pon pk dua kali. .
sbb klu dia culik datin, datin rasa, datin yg agkat dia so u all paham la kan disini HAHAHA:p
then, ustazah da risau. .sbb pakcik tu cam mental la. .mgkn takda anak ppuan kot !
so dia culik izati . then last2 pakcik tu kuwakan izati. .
damn! tekejut sbb apa, pakcik tu siap bagi zati makan BURGER!!!!!!!
HAHA kenyang zati dlaam tu!kalau datin tau dia nk culik sbb nak bagi makan, mmg takyah culik,

datin sdri yg masuk dalam stor dia tuu ! kahkahakaha!
usatazah pon bkk tazkirah supaya kita jgn pcaya org sebarangan ;)


Datin ni kepoh sikit, balik tuu
kemain takleh simpan rahsia. .
sbb ustazah da pesan, jgn cerita pada ibubaapa
sebab tanak ibubapa risau :)
tapi datin ni overexcited sampai tak ingat pesanan tu !

ahh, apa lagi lps cerita, abang pon amek buku dia baling kat datin!
dah bergado, menangis! konon bajet dak abang back up usatazah ahhh :p

HAHAHAHA! lantas, ibu pon mengamok sbb anak2 bergado di meja makan!
salah datin tuu tapi nak menang kan nak nak anak last wah! HAHA :p sukeew!

esk tu, babah cuti. .sanggup cuti tu. .ddk kat masjid tu,
nk cek supaya takda org culik anak dia :)
pdhal takda apa pon,
bila time kuwa rehat aje, tak pndg lgsg babah ddk situ,
tak pduli asalkn dpt main buaian ! HEHE.

tapi kan, skrg datin kalau ingat buaian tu,
datin akan mngs sbb ibu ngan babah bsusah payah penat
jalan kaki even dkt office nya tapi nak anak pandai,
sanggup datang makan berempat kat buaian tuu.
panas terik smua tu. .Allahuakbar. .
IBU, BABAH. .adik akan harap adik dapat tunaikan
apa yang adik dah JANJI kan pada IBU BABAH selama ni. .
hnya Allah yg tahu niat suci adik utk lihat airmata kegembiraan ibu ngan babah menitis !

i love you so MUCH!
you are my breathing !i cant breath without you, lovely!
HEHE datin da start touching, airmata kemain bergenang ni
kabur dah nk tgk lappy !

ok dearie, PART 2,datin cont about my SECONDARY SCHOOL plak ! OK

mwah! thanks a lot fr stopping here !
love



3 comments:

AdiE said...

Datin...datok disini...
datok follow blog datin ye..huhuhu

Latest Entry:
http://danieldeadie.blogspot.com/2010/12/we-love-u-mom.html

Najah.Iylia said...

hehe ok dato !;))

arxar said...

hahaha klaka la akk! betol betol. kalau time tadika ibu suruh blaja, konfem mesti tak blaja nye hehehe..tp kalau time rehat, haa die la yg paling laju klua sebab nak cop main buaian haha caya la :D