Tuesday, December 28, 2010

i will leave you a few days. .im SORRY T___T

OK OK.
Sebut pasal HAK, semua ada HAK ;)
HAK utk gembira juga HAK utk marah. .
normal dan standard tu semua . .
standard standard, sayang !

Sekarang, totally mood lari lari sikit la nak update FB
nak update Blogspot sudu garfu apa tah lagi . .
sekarang, ada yang cuba nak 'tegakkan benang yang basah'.

Datin adalah datin. .happy itu biasa, marah itu jarang. .
as a human, kita ditakdirkan ada perasaan . .
sekarang ni, kenapa you still rude on me ?
I tak pernah kacau, tak pernah ganggu tak pernah ambil tahu
SAMPAI masa YOU yang buat i ambil tahu about you
and totally i rasa JELIK. .ok JELIK !
lil bit harsh this sentence but itulah ia.

Datin faham ur feelling, Nak buat semua orang cakap you baik,
okei, Datin takisah. .sebab datin jenis nak semua orang & you dapat
berkawan baik dgn semua orang dan tak semua
luar dalam kain you nak ceritakan. .ye? fikir positive and mintak tenang !
tolong lah ! I am your sister kalau nak ikutkan.

Tidur, makan pon tak cukup , ini nak ambil tahu ttg you ?!
ingat sikit . .jgn nak cari pasal dgn orang yang tak pernah bermasalah ngan you blh?
ok HAK datin juga nak publish about this sbb Datin nak tegakkan kebenaran !
Datin nak jugak jaga nama, bersihkan nama datin . .

YOU SPOIL my mood actually , girl T___T.
yes, im qt taf , tu pon sbb my family, my friends, my bestfriend. .thanks fatin liyana, kak mas, aza, nyra and others..thx sgt2 about this.
itu aje yang blh buat i keep strong. cukup lah mcm2 masalah yg you hadapi
jangan nak cari nahas ngan datin sbb datin btl2 tak pernah nak ada krisis ngan you.
you tu TERSENTAP lebih. .sng cerita. .cepat terasa padahal datin tak mention you , girl !

ok about formspring, mmg datin tau hal tu. .
y u nak post about my FS on your blog? nak cakap datin
jawab cam tu mmg rude? yes, mmg im totally rude that time sbb you
pandai BERMUKA MUKA ngan bestfriend i.

Now, mmg kantoi sangat you stalk everyday my page !
cukup i delete you, cukup i taknak amek tahu hal you lagi,
now you tarik i masuk hentam you.
eih, you ingat i sampai hti and sanggup ke?
salah i? jahat i?

mengenangkan pernah satu sekolah ngan you aje.
im proud of you sbb you pon qt famous blogger,
and tak sampai hati nak cemarkan nama you tapi you so rude, girl.
you buat all our friend pandang serong pada you,
you ingat i apa? suka ? lagi kesian kat you. .T___T

untung you ada kenalan. .
dapat you share problem ngan they all.
tapi Datin tanak you teruskan sikap negatif tu dgn
pasal orang lain, i terbabit !
mana mana pergi, msti kawan kawan tanya about you,
i still diam. .i cakap, redha. .nak jadi apa is jadi la. .
cuma mintak you berubah. and lil bit frusted.

sbb i tau lama lama you akan matang and harap you more
respect the others. ingat tu. Datin xda kebelihan fizikal. ., ok mmg datin and mmg tapi
datin tak pernah terdetik nak buat orang terluka. .
ingat tu? i know i tak lah cemerlang berblogger . .tapi jgn smpai
orang tak knl i, fikir i mcm2. .

Alhamdulillah syukur ada my friend. .
thanks to Fatin Liyana, share anything 1day with me about this. .
to others jugak. .i appreciated you help me on this
if tak, i tatau apa2.

as a fren, you dah berjaya buat datin menangis. .
hari lahir, you hadiahkan ini. .
sampai bila, datin takisah. .
tapi harp one day, you will change your attitude. .
ingat tak sakit hati ke baca orang dok kutuk2 datin even dorang
tak knl datin. .and smpai add kat fb, hentam datin. .
whats going on? ok, then bila datin diam, dorang sdri cakap
yang dorang connections ngan kawn kawan datin and tahu perangai u sdri. .datin bkn jns nak crta kburukan kawan
ingat ye. .itu hak and privacy orang. .
more respect.
datin tak mntk dorang utk tahu hal ni tapi
you must think, at least sikit pon jadi la. .

This is a small world, smua orang kehidupan mcm roda. .
dan smua saling ada connection . .
so, w/out me to explain, dorang tahu sdri kebenaran..
im humble to said, that i am sorry if ada kesalahan yang i buat you
sampai sekarang tak puas hati. .wlpn i tatau apa punca.

Syukur you da ok ngan my friend. .
i tak mintak u mintak maaf kat i
sbb i faham keadaan u n kdaan i juga. .
but as a human and islam,
i maafkan you. .sbb you pernah kenal dan berkawan dgn i.


syukur yang i ni masih ada kesabaran. .
nak sindir, teruskan. .datin tau datin tak pernah kene hentam camni, Allah nak uji kekuatan, mungkin. .
if my parents takda, ngan saapa i nak mengadu nasib kan. .
T____T
tapi mungkin Allah nak beri yang terbaik. .utk i juga u :)

i tak terlintas nak cakap i baik. .
tapi biar orang knl i sendri. .
so do I .

so fikir positve. .insyaaallah. .
semua akan okey.


thanks all blogger supporting me.
maaf sekarang kurang ada mood.
tak dpt nak huha huha like bfre. .
about bufday party, dalam FB datin saja ada. .
kalau rajin, ada mood, i will upload here. .
thanks so much !


HARAP DAPAT JUMPA LAGI.

W;salam.




7 comments:

azar said...

akak!! tamo la cmni. sedih aza baca. i know u are strong. and i know u can face this sis. yes i know. idup kite ni, mmg akan sentiase ade org yg akan tak puas hati kat kite ke mane pun kite pegi. kalau ati org tu busuk, mmg itu jgk yg akan die bwk ke mane2. atleast u are not alone sis. u have ur family.. ur bestie. they'll keep supporting you. smile

AffyZailany said...

najah, pegi tenangkan fikiran nuh. ajak abg tengok wayang. non-stop pon tak hape. mihihih we support you!

SaiyidahAisyah said...

take it easy ya. hadapi dengan senyuman kay.
i know you are the strong girl to face all this.
k sweetie? :)

Anonymous said...

sys...cOol..k..i tW dY sLh..i dEw bCe bLoG dY.. so BorEd! dY jlEs sYs DatIn n SyS Ftn LynA..dY kN 'cnTiK n PuTiH'..huHu..sTupID Hh Dy..-MiewA~

nyra aziz said...

iya...just be strong k..u are more better than that pers0n..just go on with your life..ignore the kids..she just a small kid that need guidance from other people..be happy k..=)

Fxysche Nas said...

be Strong !!!!!!
uJIAn untuk mengecapi lebih kebahagiaan suatu hari nnt ;)

^_^ slm kenal datin..hik2

Najah.Iylia said...

insyaallah! thanks a lot to all of you!!! terharu btw im strong. .mesti paksa diri utk kuat . .sbb org lemah ni, adalah golongan yang tak berprinsip and tk yakin :p kan! thx