Friday, November 5, 2010

I do love you, Dior .

you . bila cerita tentang perfumes, 
wah ! kemain ramai yg suka kan !
eleh, datin cakap orang. .padahal dia je yg excited lebih .
orang lain dok pake impulse pon leh idup !
wah, knp la dok pi sebut impulse. padahal tu la perfume kemain laku masa skola dulu dulu :p
nak pake mak punye sembur gi skola pon curik2 so mak beli la impulse je.
kantoi kat skola nak dating smbur perfume mak ! mwaHAHA.

semalam kan datin pi KL.
datin pi cari perfume ler. ofcoz la gi sana cari perfume. .
tapi datin ni, you guys jgn isau. .
ni datin, DATIN MMG JAGA BAJET PUNYA.  HAHA.
tanak mahal-mahal kat bende cpt habis ni :p
ececei, cakap jela ko takda duit sangat datin ! asek bedal ibu ko punye ajee . mwaHAHA skli lagik !

ok today datin nak share datin punye faveret perfume dari dulu . .
teringat kawan kawan masa kat Jengka, slalu cakap. .
kalau lalu nk pi klas dpn bilik dorang, msti perfume aku dok semerbak .
so yg lalu tadi msti datin ! c ! how mean perfume into me. 
wakakakaka ! takleh la datin hidup takda perfume  kan .ee rasa jelik je bercerita, sorry .hehe.
klu dulu org letak bedak ketiak tu je, konpem takda bau kan.
tapi sejak berhati dua ni kan. .kene la berwangi wangian . .:p
ayseh . . ni smua pengaruh duit mak bagik suh makan , bawak pi beli perfume . .
(ibu ofcoz u baca my blog, i hope u tak la bising sangat HwAHwA)

ok, actually, faveret perfume datin is from DIOR.
i mean, J'dore. itu je my fav perfume until now.
kalau cam takda duit nak beli, tuka vanilla body shop. 
ha, itu aje la bau datin. .takda bau lain.. . 
alang2 kalau tlupa pake tu, mmg takda bau la ddua ni ;p
tapi mtk la sapa2 punye kan yg ada pfume. .sebat ! terutama my roomate . .thanks fr the  Victoria Secret perfume and haa ni lagi satu good smell! really awesome. .victoria secret. tak rugi beli body spray ! gile suke. pada yg suggest,  mekasih .

J'dore ni, dah buat datin jatuh hati since masuk Jengka.
present from ibu, actually sbb asek amek pfume dia sajee kan. tu la frst and last ibu kasi yg mahal. Hehe pastu pndai la sdri pi carik :p so ibu bagi la, alang2 beli pfume tu kan. .
then gile rindu kat ibu pakai jdore tu. trgt kat ibu je sembur . .
sayang la nk smbur byk2, so spray kat bantal je if nk tdo msti bygkan mke ibu ngan babah
then leh tdo :p ecececei ratu hatikuu gituuuw .

byk memory la perfume ni tu tanak tuka. .
even pnh pake kawan2 punye pfume, tak bknn even ramai org kata wangi . hidung ni da sebati ngan jdore , kan. . u guys, pakai la DIOR by jdore. dlu , datin takleh orang sama bau ngan datin, tapi skrg ni datin tak cam dulu. .tu zmn dlu2 la. .
skg ni, suke pfume tu .tu sbb share ngan smua !
actually, datin ni kan tak bekerja, tak bekerja so takda duit. .takda duit so beli la yg murah kan. .
kadang2 ada rezeki lebih, datin beli la sebotol tu, kalau agak2 sengkek tu, beli la yg 
refill yg 7liter rm 27 camtu. pandai cari, dpt 20. murah kan. .tapi sgt jimat tau ! bau smpai ke malam dari pagi. Datin prefer yg calit2 tu. .bkn spray . yg botol mmg spray tapi yg refill, ofcoz calit2 tu. lama utk hbs. pake sikit, da wngi.
kdg2 ada je buat as perfume kereta ;p yeay!

jgn beli yg klu u goncang cam byk air, tu sah2 tipu tu, sian u rugi nnt. nk pake pfume ni, kene sebati ngan hati and diri baru org tu ingat kite . .wah!
HAHA jgn jgn kang mcm2 org ikut kau balik. mati aku ! :p
datin cari cari jgk botol cam kat bawah ni. .
tapi still tak jumpe. .kalau jumpe, msti mahal T___T.
so tah la. .hantaran kawin pon blh la gini :p

oke, next sambung later k!

4 comments:

iQaChumel said...

hahaha ala datin..
i xmampu u...
body shop sudeh.hik.
datin....lawa la bottle perfume tu..
ohhh...

Najah.Iylia said...

u, i bkn mampu jgk u. tu i advice u, pake yg refill. . iqa, try la. aah, botol dia comel kan yg bawah tuu . comel . tp mhl la yunk T__T. klu puluh2 takpe, ni beratus ratus.

nyra said...

mmg wangi..
dlu ex iera pnh blikn iera yg CK..wangi gler..sgt ske kn die..tp mhl la..nk bli sndri kne pkir 2 3 kali..

ya..btl yg pic last 2 cntk sgt...

Najah.Iylia said...

nyra: aah la syg. mahal. tgu kje eh yunk :p kje best, gaji best. .bli la nnt :p ye tak :)

aah botol last lawa. da cari tapi kat OC la. mlysia tak bawak msuk. if ada pon, $$ la darling :(