Friday, November 19, 2010

Datin is back ! share pengalaman ~

Betul orang kata. .
kalau perkara tak terjadi depan mata . .
kita mesti takkan dapat kumpul pengalaman kan kan !
gostan semula bagi SALAM . .

terus je kan serang orang tak bagi saalam !
HEHE.


kecewa ada, menyesal knl pon ada.
ok here i wanna share with you about my pengalaman
actually ni utk perempuan. .
pengalaman banyak mengajar datin. .
before ni, standard la kene mainkan perasaan ngan
laki single2 ni kan kan ! orang kata, lali dah ~
kalau blh, kite yg jolok sarang lebah sendirik gituh .

Tapi kali ni, datin terkilan dengan cinta datin before ni,
datin ni demanding la in love. .nak bercinta ngan laki da berumur. .tapi takda la tua sangat. .apa org kata, standard diri lah kan. .almaklumlah, datin ni kurang matured sikit so kene la guy yang matured kan utk share something BUT please yee. . even bkn ngan laki berumur and saapa2 pon, PLEASE!
dont give anything to them senang2. .amboi, mule2 pegang tangan . .pastuh pegang apa aku dop tau la kome :p

jangan ok! maruah tu jaga, mmg sonok bercinta tapi dugaan nya ada lah jembalang ketiga muncul . .utk errr. .phm2 la kan~ biar lelaki bosan ngan kita krna ketidak sporting nya kita asalkan diri kita, terjaga ~ ya, datin pon fikir. .kalau dia saayang kita dia takkan nak rosakkan kita malah jaga kita utk dia and tanak dia merana kan. .kalau dia nak, dia TUNGGU . . .eceececei, mak den slalu posan tang nih ! nasib ado mak den yg den leh share kan :p ( pesan kat diri ni jugak berkali kali)

ok da menyimpang, actually. datin baru2 ni yela, sunyi kan. .
so nak la cinta semula. .as u know, datin punye pilihan is 30+ years old which mean 10+ over than me. .ni pengalaman datin yg datin takkan lupakan ok meh datin nak share. .

datin kenal laki ni, by internet tau. .datin tatau knp cpt datin jatuh cinta kali ni. .mungkin yela, org berumur kan. .so mcm2 la pengalaman dia da lalui so kita yg mentah ni pon terluluh ~
caring, understanding, itu yg datin lihat and datin accept dia utk jadi teman hati datin. .around what year ekh. .then, u can count our relationship until AidilAdha . .lama la jugak. . err~ next!

then, datin pon ada gab ngan dia sbb dia start cuti dah so dia kne balik kampung dia kat pahang tuu so datin kene lah paham dia takleh nak text kerap2 cam dia kat Terengganu tu..sorry datin cannot mention nama sbb that guy familiar. so, datin kalau rindu je, datin la text dia dulu. .itu pon tak berbalas and ada satu pergaduhan la antara datin ngan dia. so pergadihan tu yelah , datin syukur sangat sbb ni smua takdir Allah berikan pd datin n nak tjuk yg mana satu benar pd datin.

Kali ni dia balik kampung, rasa beban sangat datin sbb sunyi. datin hya ada kawan2 n family utk relax . .datin tatau knp datin rindu sangat! semalam, datin kluar hang out dgn kawan datin, si Tora. .odw nak balik, datin dpt text dari adik angkat bf datin tu, yg bgtau. .laki tu SUAMI orang ye ! SUAMI! how can you explain to me kalau you kat tmpt datin? OMG, nangis tak payah cakap. .datin tergamam. .terkaku. .
berdosa kan, bercinta ngan laki orang ! tapi datin baru tau :'(

crta ni cam drama tapi apa yg drama tu lakonkan sbnrnya mg ada kaitan ngan kita cuma kita je blm mengalami. .wife dia call datin pada mulanya tapi datin tak keep call sbb datin kalau shopping ke apa2 ke ngan kawan ke mmg hp datin takkan aktif sgt so nak balik tu, datin dpt lagi call bertalu talu ngan wife dia. .so datin angkat. .

wife: hello
datin: ya. .assalamualaikum. .
wife:ni number maana ni?
datin: my number, at seremban. .sapaa tu ye?
wife: ouh, syukri ada?
datin: syukri? no la, wrong number ni sis. .
wife: ouh k(kerek ok!)
datin pon tak sempat bgi salam, dia da letak !

masa datin da huha huha ngan tora, datin dpt text dari adk agkt dia yg dia tu suami org. .datin mmg luluh. .nk pengsan rasa. .n datin teringat trs ppuan yg call tadi sbb number dia, pantai timur punya number . datin pon mngs la, sian tora, nak pecah tingkap kereta sbb datin menjerit kuat. .sorry syg !

tora bawak datin bersabar. datin call adk agkt dia, adk agkt dia pon tatau dia da kawin n ada 4 anak. sbb just dalam phone saja. .dia pon pnh usha adik agkt dia ni n tak dpt, jd adk agkt pn no hal.
datin move trs prgi minum luar tora bawak sbb takkan nak balik ngan mata bengkak camni kan. .makan ngan tora la. tu pon tak lalu ~

datin call laki tu, tak agkat. datin dpt call dari wife dia again, then wife dia tengking2 datin yg tatau pon dia da kawin, you guys! datin terperangkap and dorang smpi nak bercerai ! salah datin ke T___T . .datin smpai tak terkata perasaan ni utk dtafsirkan. smpi skrg datin teringat saat2 ngan dia actually. sedih mmg !

tu sbb wall post pon tak update sgt sbb datin pon tadi dpt text and hbs text ngan mereka berdua n tanak kcu la lagi wlpn datin baru tau org yg datin bercinta slama ni, da berumahtangga. .(datin curious and tergamam camne dia blh simpan pkra ni slama ngan datin !) itu la, pgjrn, datin asek pk positive je pasal dia, tak call . .tak text. .suma tu positive la datin pk, mgkn dia penat , nk rest. .taanak dia rimas, kite yg jadi camni akhirnya. dia mmg bersalah sgt kat datin.

datin tgu dia hadir dpn datin satu hari nnt . .bawak anak bini . datin terima tawaran yg wife dia request tu, tapi datin takleh nak maafkan la. tatau knp . .sedih la, datin ksian kat wife dia pon ada, baru hbs pantang anak last, tu sbb laki dia cari datin agaknye :'( nasib datin tak sempat utk berjumpa lagi. .kalau tak. .~

p/s: apa yg nk dipesankan disini, jaga maruah diri tu pnting, orang baik, Allah akan tunjukkan petunjuk awal . .you will deserve someone better. maaf sangat kalau datin tak seceria dlu, sbb datin nak masa utk tenang. .harap semuanya ok!
thanks to all my friend. Mana yg bercinta, harap pandai jaga diri, jgn sng2 bagi smua yg mereka mahu ok girls! ingat. .anda membawa maruah ibu bapa juga keluarga kalau anda langkah keluar dari rumah dan dimana-mana. .oh yea, datin harap ni frst n last datin cuba nasib bercinta dgn internet punya orang ! huhu. bende ni fatin liyana da kerap pesan tapi degil, masuk tlga kiri, kuwa tlga kanan.~

terukan happy walau ada masalah . .awet muda. JOM MAKAN!-tora cakap
ok dak ijam and aina soh ngaji quran mintak tenang. .amin !
byebye !

10 comments:

amirah fatin said...

iyaa....
sabar k.. jadikn pengalaman berharga..
hati2 lain kali..
insyaAllah, satu hr nnt yg akn jumpe org yg syg ya seadanya... yang hargai diri ya..
=)

torachan said...

laki itu mmg jahat..xlame lg mati la 2..xpon mati gak..haha.cian lia nanges2 smlm..cemas jek ak bwk kete..haa..pape pon u must move on dear..dat guy mmg xdeserve gurl cm ko..hero ko ade kt luar sane..just wait 4 him..hee..;)

Najah.Iylia said...

kak mira, ya puas bersabar kak. Allah nk duga ya berkali kali ni. ya redha. ya tau ada yg terbaik. .deserve someone better insyaallah. doakan, ye kakak . harap ya kuat, itu pun cukup la. nak berdendam pon, takda gunanya

Najah.Iylia said...

tora, tqsm syg! kau la penguat aku smlm. klu tak, aku da drive sorang2 :(!

..anisereena.. said...

sabar la datin,,
pengajarn utk diri sendiri jugak
bahayanya lah ble becinta trough internet ni..
apepon kuatkan semangat k,,
chaiyoo:)

Nuriez said...

jaatnye...dah ade ank bini pon sgp crik len..yg jd mgse datin...ape la laki cmni.xgune btol.
hrp dtin tabah hdpi semua ni..
pelangi xakan muncul kalu hujan xturun..allah xkn mensia2kn setiap kesulitan yg dbg pd hmbanya..senyum selalu ea...eh..datin lahir 1989?br pasan kt blog ni..kene pgl sis ni..=)

Najah.Iylia said...

anisereena: btul tu. mmg degil datin ni. .klu tak kne hidung sdri tu tak serik. dia save nama datin dlm phone, syukri . huhu. .kali ni frst n last datin buat. smpi skrg mata tak benti mengalir. .allahuakbar. apa2 pon, thanks syg!


nuriez: jahat tu smua blh cakap . pd datin, mmg lebih dari tu datin tafsirkan. datin sedih, nuriz. until now . . datin cume ksian kat anak bini dia dpt ayah cam dia. klu ikutkan datin, datin pergi sdri ke sana. tapi apa lah daya datin, stakat ni je mampu. .wife dia nk jumpe datin nk alamat, datin agree smua tu. datin tgu. .datin blh maafkan tapi bila tiba masanya. .datin makin fobia :'(

/Dayah//Nurul/ said...

tq for sharing datinnnnnnnn :) ayyo, masuk tlinga kiri tkluar tlinga kanan ea. smg mnjadi pengajaran terbaik...sabar, sbb apa yg terjadi mesti ada hikmah disebaliknya kan

Najah.Iylia said...

sekarang baru terkena, then kata2 fatin tu ada kebenaran. .yela, im stubborn sis :) so slgi tak kne, tak sdar :p huih. .thanks. eh, nevermind :)

cik nur said...

hurm datin pengalaman hidup yg sume org jarang2 nk dapat sabar yerk :)