Monday, November 29, 2010

buntu buntu . TOLONG!





hai hai !


today nak tanya tapi cam malu lah . .

nk tanya sangat and nak share something. .






korang still ingat tak yg kisah datin dgn ex bf datin yang merangkap suami orang tu ?


still remember tak ? hope you guys still ingat. .


sejak peristiwa tu, dia keep call, text again and again .


even dia keep call and text datin, datin never reply him. 1day, leh kira more than 50x dia call! wasted lah !





tak penah angkt call, tak penah reply text cuma skli dua je itu pon


datin reply text, JANGAN KACAU AKU LAGI !


AKU BUKAN UTK KAU BUT KAU MILIK ISTERI & ANAK2 KAU!


but he still reply the same, he cant forget me and dia tanak datin hilang .


gile tamak bapak ayam tu kan?!





dah ada family kot, terang2 ada family !


pegi la kat family! oh no! datin serba salah tau even bknlah salah datin.


datin takisah dia nak mati ke apa ke lps dia anta text , if you tak pick up phone call,


i rela mati ! tapi tak mati2 pon jugak, ada lagi call ! bosan tau tak !


kite nak buat kjee pon tak sng. nak block list dia dlm phone,


application tkda klu tk, leh aje buat !





sekarang ni, datin baru je hilang kawan baik dia yg


byk bantu datin utk keep strong semula actually. kwn dia yg byk bantu. blkng dia kitorang contact, tatau camne leh kantoi msg ngn dia pon tatau. so bgduh la dua org sbb datin ! OMG! i still miss my friend tu so much! anggap dia mcm my wing da.


dah la buat saalah, diam seribu bhsa. .ni kawan dia plak beria ia tolong datin,


call datin crta A-Z. .c how much he care about me more than that guy care!





lps pkra ni, datin tutup dah pintu hati tatau la bila nak buka semula . .


rasa takut, rasa trauma, rasa fobia sangat! TERAMAT!


tak sabar nak tgu semua kawan2 ada DECEMBER ni. .


barulah terubat luka . .now makan takda selera, asyik teringat . .


semua tu lah ! yg text baru datin dpt is :





'iya ingat k! sy xakn prgi kpd mereka!


sy ttp akn cari iya smpai ke lubang cacing sklipn!!'





ni lah ayat dia kejap tadi .risau pon ada, tapi pk positiflah, takkan la nk trskan fikir ttg org yg terang2 camni. . text dia ats tu


mean dia takkan pergi pada family dia,


cuma yg dia nak adalah datin!


datin nak share kat kamu semua if anything happen,


lelaki tu hya kawn baik datin aje kenal dan org yg terdekat aje yg knl . .


datin nak tegakkan kebenaran yg datin bkn ppuan yg merampas kebahagiaan orang.


datin bkn orang mcm tu. pada datin,


LEBIH BAIK SUNYI SEORANG DIRI dari BERDUA HATI SELALU PERIT.


mana yg bercinta, alhmdlh smua ok, datin tak bmksd tak bgs bcnta tapi klu da salah langkah,


jadi la mcm ni even kita tatau hal sebenar . .


jgn berasa hati ye. :)





ok sayang smua !pasal dia, brapa hari dah nk dkt 2minggu dh tak serik2. .tak berubah2


isteri dia call datin, dia mati2 takleh lupakan datin. datin always support her wife supaya kuat dan


datin TAKKAN terima dia. .FAMILY DATIN dah haramkan datin dgn dia apatah lagi nak berjumpa. .


datin bkn sng utk diperbdohkan. sekali ditipu, selamanya parut tu ada. .



huh lega rasaanya! ok you guys, thanks!

4 comments:

cik nur said...

kne hati2 tau datin mana tahu dah psiko kew..take care u self eh takut nnt dia wat bukan2 plak ..

Najah.Iylia said...

tu datin nk pesan awl2 if ada apa blku lps ni, u guys tahu . thanks so much cik nur

plakaputeh~ said...

sometimes mmg xphm, dia dah ada khidupan sendiri but keep comin back n buat otak serabut memikirkan masa lalu.

datin take care yah :D

Najah.Iylia said...

plakaputeh: tu la, insyaallah. thanks fr ur care ye. .