Saturday, November 13, 2010

JAUHI SAKIT OTAK !

Assalamualaikum . .
hai and hello you guys !
comelnye tgk tuu. ada yang tgh ngunyah. .

ada yang tgh korek gigi. .ada yg tgh baca majalah smbil garu tlga . .
aww tergoda nyah ! rasa happy sebab you guys sempat baca blog datin.
ala nyah. .datin (: aww awww !


firstly, i would like to thanks to all of you who keep supporting me.
Alhamdulillah, semakin hari pemikiran bila bersama orang yg matured,
pemikiran kita semakin matured sama. takda nak fikir bende bodoh gile tahap longkang.
mak aih, kasaq nye bhsa ko datin ! thehe ~
biaw kan kaso bahasa mlm ni, nak suruh org yg pikir cetek ni bukak mata beso beso jgn dok
komplen, dok kutuk mengutuk org yg tak penah ada dalam senarai bisnes ngumpat yg tak berbaloi tu.


tak sudah-sudah berdengki . takleh tgk org maju , berjaya sungguh.
mmg btl la, ssh jadi artis. siryes ssh. dlu kemain datin cakap. .
best ke jadi artis, bebas ke ? terikat ada lah. .ada yg siap kene tolak tarik rambut, tu klu pake fake hair tu. .da dilontar dalam pool pon ada . . tapi, tkda artis plak yg datin dgr pakai fake hair :p tatau la kan kot ada, takda plak kne mgene ngan smua tu !


hari demi hari semakin berfikiran waras. tu pon sebab kawan kawan banyak buat hari itu menjadi matang.
kalau ada masalah mesti refer pada org yg matang dan waras berfikir. kan kan.
KEJAP! kenapa nak cerita matang tak matang ni skg. .kenapa ?!
sebab tetibe terlayan peraasaan kan. .ok ok baru baru ni datin ada kluakan statement panas datin kan. .kat FB. sebab perihatin seorang sahabat utk suruh tgk page minah senteng ni ha. .
tak hbs2 ngan prangai $%^&*( dia tu. . berdengki, sensitif, cepat terasa. padahal datin tak penah langsung nak amek tahu hal dia. .! dia tatau yg kawan-kawan dia kemain ramai kawan datin. tu pon dia dok sibuk nak add ! skg, tanggung sendiri. eh, korang jgn salah paham eh, bkn nak riak aka takbur tapi ni la hakikat, cakap tu pandang pandang. .apa org putih kata, cakap siang, pandang2. .cakap malam dengar2. .ha btul ke? tak btul, hehe sndri punye pegi btulkan !


ada ke patut dia dok pi cemburu kat datin yang sedia kala ceria & tak suke amek peduli kan. ada kawan2 datin cakap, dia mmg dari dulu dok cemburu ngan masa depan org lain. .
yela, org cakap besar, kalau takdpt apa yg dia cakap tu. .msti rasa malu, sakit smua lah kan.
smpai berkerak jantung tu pecah ! alek2 blh pegi hosp. .
nasib ada yg concern. .alhamdulillah, smgt kembali ok. thanks org yg berfikiran matang !
suke ! thanks tau sbb tlg ite si datin ni . .syg iyee ! Btw wall post datin tu bkn lah nak meraih simpati tapi itu la tandanya bila ada yang memahami, and ada yang nak share utk perbaiki perangai yang dok cemburu kat datin ni kan. .datin nak je tgu dia delete datin. nak sangat . tapi kang kalau delete, kes lain plak timbul kan sebab dia tu mmg dari azali mmg sensitif kang panjg2 msg berjela jela smpai kat datin. HAHA. friend for a short term la kot pada dia. well, datin takisah sbb ramai lagi yg datin ada utk kawan. . btw , pegi la cari kawan yang blh membimbing bkn menyesatkan dok jaga kain org kan. .ada bf yg matang, hya pada nama je buat apa kan kan kan . .nak glamour la tu, nak apa lagi tatau la tapi cakap tanak dgr. sikh ~


berprotokol kang, ssh plak org nak bkawan, so mari lah menggile bsama ! hari hari happy, awet pon muda kan kan !
tadi datin sempat cuci minda, cuci mata, kat PD!
datin pegi beach ngan kakak datin. kak mass . .kak mass teman datin. .datin pegi amek kak mass kat umah then trs lepak PD. hajat nk tgk sunset tapi takda rezeki sebb matahari sakit, tabaik plak tgk lama2 so pegi je pantai tapi amek gambo! gambo yg ada, dah datin upload di FB. suke sangat ! datin pilih dua tiga aje la eh. .
yang lain ada da dalam FB.
blh paham tak betapa puas nya bila tgk air laut bila tension! now, happy!


OMG OMG. nasib la gadget(camera) ni ada sentiasa dalam handbag ! tgk. .i bsama siapa. .datin bsama siapa lah .
thehehe. c! datin suruh zaquan turun dari kereta.btw kalau bkn kawan kak mas, mmg tak la brani datin nak jerit2 kan thehehe ~ .dia baru balik dari majlis tahlil Arwah penyanyi fotograf(Shamrin Abd Samad ) yg meninggal dunia ptg smlm akibat sakit jantung. T___T. takziah utk keluarga arwah dan isterinya hnya mnuggu hari utk diliver baby. .harap isteri arwah tabah. .Al-Fatihah.




Anyway thank to my beloved sister kak mas !
i really enjoy my day since i know you. .alhamdulillah !
c ! still happy. kami cam tanak balik dari pantai tu rasa nak mandi tapi . .tapi . .kene balik sebab lapar then da nak maghrib kan !


okie sayang ! thanks fr stop here .! c u again ! mwah mwah!

No comments: