Tuesday, October 5, 2010

semangat yang dulunya rosak kini dah pulih ~

aiceh. title tanak kalah weh.
tak leh bla kan.
msti korang cakap,
ek elehh. .minah ni bajet!
tak kisah la u all nk cakap apa. .
kadang2 aku pon rasa. .
err, agak tak sioman sikit.

ha, gile meracau mud aku lately.
but, just bfre la. now sangat baik.
mcm2 masalah actually.
not la trouble tapi gaya aku cam trouble.
klu u all kat tmpt aku. .
agak2 leh trouble?
wee! sangat!

FIRST:
HP rosak!
 memang aku layak cakap trouble sbb hp tu la salur terpenting aku.
lecturer nak call, gune number tu. .number u all lagi byk la dlm tu.
dsbbkan careless nak mandi. .
hp tu letak atas towel.
skli, lupe ltk atas tuu, ak pon wahh! tarik la towel atas katil tu dan tercampak la
cam org lontar peluru deshummmmmmmmm btul2 wa ckp LIVE wa tgk LCD dia pecah!
wa tak nmpk apa wa cume cakap ARRRRRRRRGHHHHHHHHHH. .kali ke tujuhpuluhbelas kau jatuh!
skli, da ranap da. .mmg btul dia nk suh aku kuwakan duit raya. .!
mngs pon tak guna, ayah pon begegas and ada gegar sikit lantai punye marah. .
kuasa nambelas. ibu pulak masuk bilik ngan aku berpakaian ala ala cerita 
BARA lakonan awie. sexy tak la sexy tapi gayaa org nak mandi. .
terkontang kanting msuk bilik air, dorang hya dpt tgk. .hp aku da tsadai kat pintu tu.
mmg patut ayah aku bagi walkie talkie.
so, kbtulan mmg kawan2 nk dtg umah beraya, jawab cam org gile ngan tatau sapa. .
angkat trs phone tu! pastu mule rasa cam tak btul ngan wayar2 nye. .
adoi. .sorry ta dpt bls text korang kasi.
cannot baca la nyah!
ok, repair punye repair. .kene la bayar kan.
bayar tu satu hal tapi kdai cina tu cekik darah bai!
tipu aku satu hal. sengal ish!
ok sekarang, hp da sihat kembali!


SECOND:
Lappy aku buat hal pulak dah!
lps satu hal satu hal!
ni mmg paling trk aku ngamok.
sangat!
lps solat tu aku rasa berniat baik la nak cari surah2
yang berkaitan ngan anak perempuan , 
ingat nak google. .
skli niat tak tercapai kan sbb lappy ni tetibe takleh nak start!
aku kemain risau sbb mmg tak backup apa2 pon 
paling berderau adalah. .REPORT PRAKTIKAL yg 98% sudah siap!
kalau korang. .2minggu spendtime buat mende tu. .tetibe kne buat balik. .
jem tak? tapi smua ni pgjrn . .suh aku bli pendrve. tapi aku nyirap da gne pndrve. .
asek hilang je! orang ske curik pendrive aku !!!!!
tau la pendrive tu kdg2 sama cam orang tapi aku punye tuuuuuu.
hehe. sekembalinya aku ke bilik. .
aku ngs gile kuat gile teruk punye ngs smpi tak mkn tak apa. .
mak aku plak kbtulan tye. .nak gambar raya . .
ibu nak frame kan la kat hall. belah situ sini kosong. .
nnt bagi dalam pndrve ibu ok!

aku punyer mood gile gelabah ayam.
kalau ibu tau lappy aku rosak kali keenam. 
aku rasa ngan lappy2 tu dia humban bawah!
haha tak tak tak. .ibu tak camtu. .
ibu cume akan ulang ayat yang sama . .
IBU DONT CARE. .KALI NI UR MONEY YANG KELUAR NOT US.
US tu merujuk pada babah ngan ibu la. 
HAHA. pdahal lappy rosak dulu pon mereka yg bayo kan.
yela, mke sposen camni. da la sposen. .takda duit lak tu. .so mereka simpati atas kejadian.
wah! so, bgtau ibu elok2. .
aku: ibu, gambr tu mgu dpn boleh bagi tak?
ibu : asal lak nk minggu dpn nye adik. .transfer tu gune kilometer ke?!
aku: bkn bkn. .adik tak free. nk buat report lagi.
ibu: eh , slama ni kemain laju siap mintak pndrive trs. .takisah pon. ko dah knp ni yang?
aku: ADIK TENSIONNNNNNNNNN!(kemain menjerit ngs trs msuk bilik)
ibu: (terkesima ternganga sekejap). HAHA.
aku: nanges smbil trs nges. .
ibu: ibu ada salah cakap kat ko ke ni? ko ngs napa ni?
aku: IBUUUU! LAPTOP ROSAKKKKKK! ( kemain kejap nyimpan hasrat tanak bgtau)
ibu: GOOD. padan lah muka kau! online 5 6 7 jam. padan muke!
aku: IBUUUUUUUUUUUUUUUU!
ibu: dah ko nak ibu pomen ko punye laptop?
aku: IBUUUUUUUUUU ni. . :'(
ibu: report kau mcm mana??!
aku: IBU, tulah pasal. .HILANGGGG! (sesi jawab luar pintu bilik dan aku dalam bilik)
ibu: esk pegi hantar repair! apa la adik ni ! bende lain tak rosak. .laptop rosak .
aku: IBUU. .duit takde dah. .
ibu: sbb ibu tau takda duit la ibu suruh hantar nnt ibu bagi la duit. .
aku: yeke ibu (trs bkk pintu bilik)
ibu: amek hanger ni. .(ingt nk pukul, rupanya suruh simpan hanger yg aku bawak msuk bilik ibu tadi) hehe.
aku: tq ibu. .plok kuat2!


NOW! laptop da baik alhamdulillah.
ada sikit document, pictures ibu nak tu pon selamat!
dgn prstiwa ni. .barulah aku ada external klu tak. .
jgn cakap external. .pendrive pon blm ttu aku ada smula.
hehe skrg da lengkap. yeayy! syg ibu!
mwah!


No comments: