Sunday, October 31, 2010

i tell u once, then u will make it twice!

dey! wake up lah.
ni zaman bkn zaman tok gajah yg menjajah cam
zaman dulu la amoi!

ni sekarang, apa org kata. .
MELAKA MAJU 2010 (tah, aku tatau napa aku petik ni)
aku dok marah la orang asek marah-marah
"ek eleh, dia bajet pakai camtu, dia cantik la! padahal, TIRU AKU!"
peh, amoi ha. toksah nak bangga2 la org tak tiru pon style lu moi.


skg ni, fashion is HUPDATED!
nenek yg gusi dia goyang2 tu , kalau dia nak pakai
braces, boleh pakai la !(tah, lg skli aku tak phm apa aku ckp ttg gusi!)
ni, meh sini. .aku ni marah marah sangat ni
kot kalo la ada yg sentap, mau tak di removed nye aku kat FB HAHA.


ok be formal:

as usual adik adik, kakak kakak abang-abang ,
mmg btl pada datin rasa bangga dan happy sangat bila tgk
fashion updated lately. sangat comel nak nak skrg update on top.
i mean tudung. .kan ?! baju yg berwarna warni mcm zatil pakai. 
eh, knp zatil . .tak melah ke, sarimah ke . .HAHA.


masing-masing nak nmpk cantik and perfect kan?!
toksa nak nangis la sangat kalau rasa diri tak secantik
Taylor Swift  kan. .cam datin, datin konfiden cakap datin cantik mcm ibu datin zaman muda-muda. .skirt, atas peha. .wow! HAHA (korang toksah nak cakap mak korang tak pnh pakai skirt eh masa main bola jaring smpi ayah korang dok terpanah hati siap skip class nak tgk mak korang bersukan kat gelanggang! kahkahkah! datin tauuu :p ). sekarang, ibu datin masih lagi cantik tambahan pula skrg da bertudung (:
nak nak part paling datin agak tanak dgr bila kawan-kawan ibu tegur, ni mana satu anak mana satu mak?!(dgn nada gurau, tp dalam hati dah rasa cam besi panas :p )
woi, tgu aku kurus weh tgu tgu ! 


baru baru ni datin gi jalan-jalan,
datin nak share yang datin dah fashion kan riben besar dari kawan baik datin.
tehtehteh<3 sapa?! of coz la Fatin Liyana. yela, nama pon kawan baik kan. . yang baik semua la kene bersama sama.  HAHA fatin telah mempengaruhi datin memakai riben yang kecil ke riben yang besar (: NOW! datin dah ada riben yang gile besau ! ada 3. .3 pon byk tau ! yg besau! kecoh pulak kan. penah tgk gambau dia pake riben kan?! masa ni datin tatau la apa la nak pakai kat inner ni, bosan la asek kecik aje . .nak besar la pulak !


taraaa !


ada gaya datin kan ?! ayah datin smpi tak knl mke anak dia.. saja cakp kat babah. .
"bah, ni sapa ni bah?! ni sapa?!"
babah blh jawab apa tau. .
saapa ni?! tak femes pon muke !
cheh. .babah try to buat datin rasa kecewa la konon! HAHAHA.tapi akhirnya, dia pon cakap la. . yg itu DATIN(slps bgtau sdri itu datin) cheyt!

okei, semua. lepas ni nak pakai apa, pakai saja. 
be and have a good confident!
biarkan lah orang nak kata apa. .
ramai dok mintak share camne kak datin ni blh
brani pake apa apa wlpn datin ni extra size. .
datin tak pnh marah org nk tye apa2 kat formspring/fb inbox..
tak pnh pon, apasalah la nk share kan. .


datin slalu bangunkan diri sdri. .
Datin ni dlu, kalau nak tau. .
tak reti mende2 camni. .
sjk masuk U , lps skola. .
kemain bnyk blja kbtulan datin mmg amek
kos yg berkaitan kene make up everyday.
high heels bagai. . everyday ada tutor mgnai make up and etc. to whom yg amek office management (teknologi pejabat)
mereka tahu apa yg datin mksdkan!
mmg sangat bagus utk future dan wanita bekerjaya (:


datin teringat lagi, ibu byk bantu datin beli barang make up.
semua ibu kata OK sbb nak anak nmpk ada perubahan!
kawan-kawan pon byk bg smgt, and now. .ALHAMDULILLAH,
im a big big girl in a big big world (: c ! semua orang blh jadi cantik TAPI harus ada keyakinan ! jangan ragu ragu dalam menggayakan apa jua. be urself ! belajar mengenai tutorial . .tak salah. . youtube byk skrg ni, datin klu nak belajar. .
datin pegi stalk youtube, FL blog, Irine blog AYUN blog & Aina Adnan blog. .
ni fav blog datin la slalu. .hilang la bosan kan . .


ok, kalau ada ptyaan, just formspring lagi. .
FB msg pon takpe. .
i help you guys sapa yg bersaiz bsar as i am. .
sama2 membantu. .Datin terima baik dan buruk kritikan orang, takda datin nak baling baling kasut sapa yg bagi negative feedback HAHA. you, must open-minded.
ingat, zaman dah maju . semua ada hak (:
takda soal copycat in here. .malah, datin bangga bila ada
yang sudi ikut gaya terbaru dari senior2 kan. .(:

goodluck dear (:

4 comments:

Anonymous said...

daten..sya xxl...rse bsr lg awk..bile nk fesyen x konpiden sgt pas sya bce blog awk.sya ske n nk cube...tq daten...awk ni baik aty

nyra said...

daten...sy ske sgt bace blog datin..so sweet..sy jd motivated..thanks datin..
datin..datin igt x dialog nie?

L: npe awk amik om?
N: sbb sy ske make up...

i love u so much..miss u datin..take care..see you...

kay said...

betul ke datin?

Najah.Iylia said...

anynms: hi awak. sama2 thehehe. actually, ni saje share. nk simpan pn tak kmana, kdkut ilmu tu kan . .yg blh share, datin share. .thanks sudi visit blog datin yee :)



nyra: haaa iya ingat ingat dan ingat! AHHAHA rindu that moment. aaah, miss fadilah tye iya knp pilih om, iya jawab sbb iya ske mekap! peh HAHAHA. mwah! miss u too syg! tqsm. i really apprciate it.


kay: datin tak datin sgt laaa :p