Friday, October 1, 2010

wah! ribbon sane sini !

 as we all know . 
ramai yang featured about ribbon. u guys prasan tak?
ha, meh sini nak share.  ribbon ni kalau kita pakai mmg sangat nice.
terutamanya pada gegirls yang really into it. Who wearing shawl and colorful inner,
lately msti nak pakai ribbon, and so on kan!

ok now we proceed how to wear ribbon ni.
ok firstly , dulu i pakai inner and shawl tanpa ribbon then,
kebetulan masa tu rasa nak cantikkan shawl just wearing headband.
nice jugak and kawan2 smua puji. .kite ni nak pakai apa pon cantik cuma kne pandai olah mende2 gitu.
so branikan diri pakai mende tu di 1st photoshoot .credit to Epul.

ok then, lama-lama tu i rasa asyik headband aje. .
then i nak bsiap tu, i nmpk la ribbon2 yg i penah beli kat singapore last year
from my aunty. and then, i pon bukak la headband tu and try match kan ribbon tu ngan inner.
kebetulan i ada bykk sangat ribbon kecik tu and byk sangat warna. so match la apa2 kaler pon.
but time tu, i match kan dgn hya menggunakan kaler seakan akan warna inner.
contohnye camni:



OK. Then ada la satu petang dimana sorang KKS i ni datang rumah hajak i pegi Putrajaya teman dia Photoshoot. KKS mean kawan karib selamanye. comel kan ringkasan dia.
so tayah la mention siapa, ofcoz la si fatin L.
ok masa tu i stick nak pakai ribbon kaler pink ke merah tapi tak ingat then dia pegi amek smua ribbon2 box tu dia suh pakai hijau! hambekk, ni la jadinye. kalau depan dia, jgn la u all nak pakai kaler2 aneh and setanah ngan inner and shawl. so hijau la pilihan dia . tu i jadi kaler wane wani ni ha. ce tgk. .kan. .nmpk kan?
HAHA.

Okey, satu hal lagi. masa pegi jalan-jalan.
puas cari ribbon, box ribbon ttgal umah nenek.
so carik punye korek la. .tjumpa button tapi still ribbon pattern gitu. dsbbkan dia kecik i pakai jgk la kan. so. .
c!



Then, pegi photoshoot ke Putrajaya. .
haa. .ni la  pakai ribbon warna setanah.
ribbon ni cantik but kalau match ngan kaler2 lagi cantik kan.


 Ni extra ribbon i pin kan. .
oh ye cakap ttg pin. .
i pye bkn clip tau.
i nye jns pin cam kerongsang. .
clip clip ni slalu dipakai kawan i. .
stebang dia nye riben. i nye riben kecik2 je sbb badan i mke i besar dan bulat. . my KKS tu, riben nye besar bagak sebab mke dia kcik and dia kecik. so ok la. (cececey, padahal nk amek ati yg i takda ribbon besar tuu) HOHO!

Haa ni la superb girl yang pernah gayakan ribbon. .
c! what ive told u. .
ribbon kecik ribbon besar. 
dak aza, coming soon.
klu tak, dlu i ngan fatin pki cam aza pakai ..
look empty je inner now we all together wearing ribbon on our inner. hehe!
  
okei sekian cerita pasal ribbon. thanks to Nazirah and siapa ye adik tu i lupe nama, 
jadikan i model of the ribbon. goodluck to both of you girls.
i sokong you girls yang masih lagi boleh bergaya dgn konfiden.
bergayalah selagi ianya masih kelihatan sopan dan comel! ok
mwah!
tq dear!

No comments: