Wednesday, August 18, 2010

Yang Mudah dimiliki itu, BUKAN lah KEKASIH ;)


 Marah betul cik kona kat pasangan yg buang bayi!
haih, ni bkn cik kona je marah , aku pon marah!
apatah lagi mak bapak aku!
siap nangis lagi tgk youtube yang aku dok bkk kat umah kasi mereka tgk.
kisah "adik cuma ingin bertanya"

ha, babah da la ssh nk ngs, da mngs!
asal la korang ni ha. buat pandai, da pregnant, cuak2 nak dok makan nenas la,
nk gugurkan la. tau tak tu lagi bdosa. tau tak!

blaja skola mak ayah kasi duit belanja, taknak pk panjng. ikut sedap aje kau kan!
laki ni mmg. berbuih2 mulut cakap 
sayang kau sayang kau sayang kau sampai kiamat!
tapi kalau da sentuh kau, maruah kau. .lain jadinya. .
"SAPA suh kAU bodoh bagi smua kat aku kalau kau pon sayang aku??! kalau kau sanggup bagi kat aku, kat laki2 lain pon kau berani bagi!!"

kau tgkk ni laki tak btanggungjawab nye jawapan ko tau tak!!
biar lah bercinta 3 4 tahun pon, kau jangan kasi LELAKI tu sentuh kau even pegang tangan kau!
WAHAI PEREMPUAN! kau membawa nama MARUAH ibubapa kau ,kau tau tak!!!
biaq la mak ayah aku dok membebel siang malam
sampai aku ngs air mata darah nk kuwa malam ngan kawan2 ppuan pon, dorang tak kasi. .takut perkara camni terjadi. .
melencong ke lain. .nasib mereka bedung aku!
menatang aku bagai minyak yg penuh !aku bsyukur pada Allah sbb masih ada ibubapa yg masih menjaga, kawan2 serta sedara mara yg masih ada ambil tahu. .
aku mmg hangen la remaja skg ni!
ikut sedap ajee la! sayang smpi jual maruah!
apa kau dapat??! kau pk tak, yg kiamat nk dekat ni!
kot ramadhan ni akhir utk kita, solat, puasa tah ttu cukup ke tidak. .!
aku pon sama, kot ramadhan , solat blm ttu full kan!

fikir la sejenak ha. . malu tau tak.MAK AYAH, kawan2 ada, abg, kakak, atok nenek, sedara mara. .
hal family lak jadi punca. .! hal parents divorce watsoeva tu lantak pi la, u all sbgai anak, doa la agar baik smula rumahtangga, hubungan bkn lagi mnyusahkan!
malu tau takk??! mmg sonok ikut jantan kilur kilir tapi tlggg la jaga diri!
mule2 jantan "wasted" ni ske tjuk2 dia pandai jaga, pandai take care smua tu
padahal tu sandiwara ajee!

kalau laki tu sayang kat kau, cinta kau. .cinta kerana Allah,
dia takkan pernah menyentuh tubuh, anggota atau sedikit kulit kau pon. .
tak kan,NEVER !!
malah, dia tunggu kau sehingaa sah dihijabkabulkan,jadi isterinya!

ingat. .kita ni, biasa je. .smua sama cuma fikiran yg maatang. .
dapat mengatasi smua ni. .ingat juga, Allah akan beri sekelip mata pembalasan. .
sekarang berita kat tv kemain byk. .ni untung la da dibuat hukum gantung sampai mati. .
sapa yg membunuh anak, mana yg hidup, penjara n kedua dua nye. .tapi bkn hukum gantung. .
sian bby tuu. dia lahir utk tgk ibubaapa dia , doa utk ibubaapa dia. .didik dia bkn buang dia!

fikiran tu, kasi matang sikit. Syaitan tu lebih kejam dari itu.
itu sebab anda jadi begitu. .
haih, istigfarlah byk2. .istigfar. .aku bkn sapa2 tapi ingin membantu insan yg lain di luar tu. .
sama2 fikir dan renungkan. .. .
wassalam. .

No comments: