Friday, July 16, 2010

you, you. .PLEASE answer!

ha haa
ape kes la aku dok gune title tu.
ni smua sbb tada title la ni !
gile aku ni.

okok dn wry aku macam2 idea da dalma kereta tadi nk diperkatakan mlm ni.
haa today aku pi office utk hari akhir minggu ni buat
semua orang an! JUMAAT. waa hari ini la hari yg  dinantikan oleh
pekerja spti aku T___T hehe.

ok kejap! ASSALAMUALAIKUM.
ya Allah. aku mintak mangap ler terlupa nak bagi salam.
orait, actually arini pi office dengan berbaju jubah !
amacam? stylo an! :)
tuu la, shawl ku pink gituu !
haa 8:30 am amsuk office kan, so harini Jumaat
so mmg biasa diadakan bacaan Yassin dan tazkirah pagi pada smua pekerja
di dalam bilik mesyuarat :)
8:45am bermulalah. ok k, prasaan masuk bilik tu berdebar segan sbb aku
cam nak pi knduri kawin. HAHA. ngan ber eye shadow actually!
kaler apa tau, kaler biru trqoise. gile aku ni! ala ala kak madonna la tuu!

so selesai je Yasin, aku pon mula la bertugas
encik boss not availble dalam Yasin today sbb ada hal mungkin :)
tapi dia blh tgk n bace sama2 dalam biliknye dgn gune CCTV yg banyak!!
berderau aku kalau nk curik tulang watsoeva mmg takleh.(tak baik tau, so jgn buat)

ok, gini la cite byk pon tamau, tadi ada pihak PZNS dari mcm2 cawangan dalam n.sembilan ni datang, aku dok tersipu sipu segan la konon! konon mereka bajet kenalan ngan i ler:p
haha gedik! tapi takpe, gurau ngan u all aje.
mereka da berumah tangga. majoriti da berkahwin :)
sarapan pagi, gi la aku kat skola sri klana tuu.
skola sri kelana ni skola rendah.
nak tau skola sapa?
eleh korang buat2 tatau lak.
tu my besti laling tu,
nur fatin liyana. ha tu skola dak kcik comel tu la :)
lps sarap pagi ngan kak As, lepak bilik makan ngan kakak2 yg lain juge
superb! baik giler mereka.
suke! aw aw awww !
kak umi, kak nor, kak as and fika, comel!
baru 1st time masuk bli mknn ajee kat skola tuu! HAHA
naik atas lps mkn, buat keje, sorting doc kewangan and type 
smula error yg ada before ni.

ok dear, rehat 12:30pm. i pon amek kptusan utk balik rumah nenek actually.
then stgah pjlanan tu, baru ingat ibu tak balik umah sbb byk keje.
so tak jdi balik umah nenek lg pon nenek tada kat umah.klu ada, busy buat kuih2 tempahan
(OK PENGUMUMAN, 
SILALAH ORDER TEMPAHAN KUIH RAYA DGN NENEK)
ok la, so call la ibu, tye ibu nak lepak ngan ibu kat office boleh?
ibu pon cakap, boleh! meh dtg dok ngan ibu. so smpi la kat ibu :)
tolak je pintu tgk ibu tgh busy. borak2 ngan ibu lagi melambatkan keje ibu kan aku ni! HAHA
takpe at least teman smpi jam 2:45pm. aduh lama kan kan kan!
so lps borak2 tp kami tak rasa laapar, 2:15 pm aku pon balik la smula kat opiz lepak main FB jap kat opiz. dpt plak news buatkan aku tak jadi pi Jengka utk meet my friends sanaa esk hari! frusted skit.

ok la, dalam masa waktu rehat tu, yg ada dlm bilik hyalah aku saje. yg lain pi Jusco :)
so ada la 2 call masuk. so aku kene la cakap mende ni lg,
"assalamualaikum, pusat zakat negeri sembilan, saya iylia, boleh sy bantu"
 acam? ada bakat tak jadi operator! ngee! leh terbesin pulakkkk time bcakap tu.
cheyt!

ok babyy, so masuk la waktu office smula :)
maka, bermula la fun di ptg hari bsama kakak2 kat office ni ha sbb keje takda :)
kak aida stgh hari je keje sbb ada hal :) kak lin, tak msuk dari pagi sbb mc :)
waa apa lagi, berpesta makan jeruk, promosi kain, kuih raya dijalankan. 
gelak cam haper aje la kan kan kan ! :)

okeih lah, 5:30pm so amek la ibu dari office!
utk ke pusat rawatan tulang di Seremban
kan ibu sakit tangan.akibat terjatuh di tiolet bulan lps.
alhamdulillah makin pulih .
so tibe la di office beliau, maka ibu cakap cancel tamau gi sbb da tutup jam 6pm mmg tak smpat.
i pon amek la kptsn alang2 tu gi la ame stock utk berniaga.
kain sareeeeeeeee! cantikkk wehh! 
100% datang dari INDIA.
tlgglah berminattttt!!!
tlggggglah!!

sempat kan aku kan nyelit. apa2 hal, masuk ler FB sy ye if berminat.
selalu org jual RM240++ tapi, aku jual RM180 SAHAJA!
rugi kaalau anda terlepas :)
sbb yela, mmg cantik!

okla syg, da smpi utk amek barang, plok2 cium ngan beliau si syira !
hehe comel kan kan kan! dia mmg comel :)
ok babes, lovely sangat!
so balik la aku dan tau aku buat apa?
aku makan NASI! aduhai! tidakk!
terlupa sbb lapa! haha ibu aku la ni nenek pon suh makan.
pastu pastu tertido. takleh harap! HAHA
ok la syg, niat di hati nk tgk muvvy mlm ni tapi cncel la member ada hal pule.
mlm esk laa gamaknye sbb busy di siang hari sabtu n ahad kan .
ok babes, ada sekeping gmbr mata bintang utk uuu :)
haha di office! mwah!
tc tahu!
mata sepet satu hal, merah sbb gatal mata time ni :) haha! ok shawl tu i jual yee. cantik? beli ler !murah!mwah.





No comments: