Wednesday, June 23, 2010

wahai gadis bertubuh besar spti ini *__*

Assalamualaikum semuaaa ooh smuaa muaaa !
apa khabar kau disana ? sihat ya!
mari sebut, ALHAMDULILLAH. .
thanks sebab menjengguk iye iye doink!


actually topic harini adalah topic pembuka utk minggu ini.
i tau spti biaasa, kalau da busy, mmg bersawang cam syiling2
umah yg dok tak kemas tuu T___T

ok ok , klo korang tgk title today pon,
korang tahu kan ia berkaitan dgn apa?! dern. .
apa?! iden. .tak dgr tak dgr. .ce ulang! apa?!
CONFIDENT! haa, bagus! tu la ye yang bagus utk
hari ni yg i wanna share with you olzzzzzzz gituh.

haa, ramai sangat gadis yg bertubuh besar kat luar sana,
senasib la camdiriku. .tapi aapa nak buat, jji sihat. tu prinsip hidup.

tapikan, tipu la kalau kite cakap, ee sihat pon cukup. .
eih, mstilah u all cam i kan yg sgelintir tu
tertekan sbb ada aje yg takena, pakai baju tu takena, ni tak takena!
sng cite, konfiden takda! i PANTANG kalau ada org tak yakin camtu!

JANGAN sesekali yee (MENGAMOK) anda bersikap tidak yakin dpn org!
TOLONG! smua ada hati budi. smua Allah beri keyakinan. BERSYUKUR la aii korang dapat
hidup di muka bumi ni dgn ada nya pakaian dan kawan2. .juga yg penting, FAMILY :)

aku dlu kan, mmg mendadak la badan naik!
masa dlu, ingat lagi, nenek dok cakap
" adek, toksah mkn byk , skunk ni mmg la awok tak ghase, nnt
dah beso, baru awok tau malu bila badan beso" , aku jawab apa tau " yeke mak, alaa takpe, kali ni je mkn, esk tak mkn da. HAHA takda mknenyeee esk makan dan makan lagi! sbb atok aku, makan la dik, nnt Allah tutup pintu rezeki nk makan takleh, baru tahu! haa lagi semangat la kan! ;)"

dlu dlu nye cite, toksah la pkir sangat. skunk! c! haa badan da ngalahkan buah pear!
ferlamaak! wa caakp, mmg ssh nk cari baju time2 raya an. msti klu gi je msti size tipis2. ada yg bsar, tanak!
nk yg sempit2. .tak sedo diri baadan cam nangka! HAHA tapi, tu la, puasa sebulan pon, berbuka cam makan biasa hari2! mne tak nye!

ok, so camni la. .u all kne la ada prinsip! mksd aku ni, korang badan bsar mana pon, BE CONFIDENT. serious, kite je yg akan buat orang yakin ngan kita, baru la org dekat ngan kite. SAPA MEREKA nk sisihkan badan besar cam kite?! SAPA DIA? sdgkan family kita sangat terima kita. Tolong jaga penampilan kot yepon. .pakai la perfume, ketiak tu toksah la pakai bedak aje, pakai deadorant! tahu! :) baru org suka  wangi2 ;) aiceh! gurau2! eish, shh shh jgn sedey. .pdulikkan org lain yg ejek2 ke apa ke kan.dorang jeles sbb kite lagi comel dari mereka ! HAHA korang nk pakai tudung corak2 ke apa ke, nnt ia akan cantik sdri automatically if u konfiden. ;)

mlm lps, ada satu forum i bkk, so ada la adik ni tye i, akk, akk bli shawl ni katne?
so i jawab la, akk jual dik. then dia cakap, sy ske la tgk akk ni, konfiden level tinggi takisah posing mcamana pon, tapi akk konfiden! tu sangt buat i happy! bkn apa, mmg dari dlu, i konfiden utk berpakaian etc. sbb, hidup ni kene yakin! kalau tak yakin camne?! mujurlah, kawan2 ada. ada keiinginan utk kurus, tapi hold dulu. sayang tu ada. .rindu saat ni nnt. percaya la. blh kurus. .tak salah :) sbb sihat dan cantik!

ok apa2 pon, u all kne la yakin, jgn trs give up ohh aku gmk la, takk ssuai pakai camtu. .tu semestinya tapi pandai2 la pilih color, corak menegak tu penting, bunga2 kecil . jgn la bagak naw bunga kau tu wahai gadis :) HAHA cite pasal cinta, mmg la sapa tak nk bercinta, aku pon nak bercinta tapi tu la, kite pon kne yakin dalam percintaaan. .yg spti inilah, pnuh dgn manja, kasih sayang. .kite hargai diri kita, baru org hargai kita :) tu prinsip hidup i :)
sambil2 tu u layan la kejap ha keseronokan berkawan. .:) untung tau sbb kawan2 ada yg sudi bsama kite <3 teringat bila kawan cakap " Allah lengkapkan kita dgn semua perkara tapi Allah adil, DIA tak lengkapkan kita dgn apa yg kita nak supaya kita bersyukur" dan, CINTA, mereka pesan kat aku, kakmon bersyukur, ramai sayang kakmon, ada family bhgia(Alhamdulillah) tapi CINTA dari ssorang aje kakmon lom daapat . . tgu sahaja. .trskan konfiden kakmon sbb itu yg mmbhagiakan kakmon. thanks syg!
Fatin ton ten :)
UITM guys!       

Classmate tersayang!
Sapa kate kite takleh berenang, ne ada tenggelam! HAHA

TGKK! roller coaster ni tak stop pon bawak org berat! :)
Boleh aje kami post cam org kurus :)
Si ENCIK IPIN tak lari pon bergambar dgn saya :)
Ada aje kawan yg sayang saya! bff lagi tau!
Blh je bgya ngan comel :)
Sayang sangat mereka berdua! walupun mke masing2 cam kebuluq~ tgh tu kakak ipaq! nama wapaq~ izah  HAHA
Pavillion
alah mak limah sayang! si aza :)
sayang mereka sayang sangat! bestie at UITM OM114
wat derk je dalam picture bsama abg si gagah!
yg besar diutamakan :) disayangi mereka! HAHA <3
mak datin jr. hambekk!
i love my family sihat, tu my cuzzy :)
Ni la kawan sekampung saya membesar :) ATAN! sapa ckp bahu kakmon takleh jadi bantal :)
:) love u all. nnt ada satu lagi topic akan i bkk, we cont ye syg! thanks! mwaxwh!

No comments: