Saturday, February 20, 2010

Korang-korang! aku touch-inkk!



Sambil dok lepak2 membuat assignment account yg bersarang habuk sawang smua ada! KAN!! tangan menggatal nak online (akaun tak balance dah 3 kali buat!) ha, ni lah aku kalau nk tau, mmg aku grm buat akaun klu tak balance. ibu buat, ok je tapi dia sorok jawapan dia, suh buat sendiri. HAIH. Nazirul(abg aku) lagi lah, mmg jauh panggang dari api aku nk tye. . sbb aku malas nk tye dia! HAHAHA. sorry bro, adik nekad yg adik sure takkan balance pyerr:) HAHA

ok so dok online kan, aku terbaca la satu kisah ni ha.
TOUCHING dowh! haih, nk copy blh kan? copy paste!
blh kan? hope dia bgi la kan!
nak share ngan korang kan;)
nak cter, tak reti nk explain sbb aku kalau explain mmg korang tak paham! HAHA
ok camni cito eh:
(berlangsung lah citer yg di copy!)

Ayang selama 5 tahun kita kapel, tiap-tiap tahun ayang mintak clash ngan kita. Kita tahu rupa kita memang la tak hensem macam orang hensem tapi hati kita jujur dan ikhlas macam orang baik-baik (Biar la kita sembahyang tak cukup pon).

1. Dulu masa mula kapel, ayang pernah cakap kat kita ayang hanya akan tinggalkan kita kalau kita curang ngan ayang sebab ayang memang xleh nak berkompromi dengan lelaki curang. Lepas tu kita tekad tak akan curang dengan ayang sebab kita takut ayang akan tinggalkan kita. Memang dalam hati tu nak jugak rasa curang cket2. Mau tak nya, kalau hari-hari 10 minah kat facebook duk “hai…” nak gak rasa balas “Hai…” balik…

Tapi sebab ayang kita klik tanda pangkah….

Tapi…

- Bila ayang chat dengan lelaki lain kita tak pernah pon marah…ayang kata kawan je..bukan ayang nak gedik-gedik pon dengan dia..kadang-kadang kita pulak yang ayang marah sebab kita merajuk bila ayang chat dengan lelaki lain. Kenapa kita kena marah?

2. Kita bagitau mak kita pasal ayang, kita bagitau nama betul, kita describe yang baik-baik je tentang ayang kat mak kita…mak kita pon senyum tak sabar-sabar nak tengok muka ayang yang macam penyu tuh…

Tapi….

-Ayang bagitau kat mak ayang kita orang JAWA(Keji sangat ke kalau orang JAWA?) salasilah keluarga kita dari INdonesia. Pahtu ayang cakap kat mak ayang, kita ni kulit gelap..eh silap..ayang cakap kita hitam gile kat mak ayang…

-Ayang describe lagi…kita ni bukan sahaja hitam, gemuk pulak tu…padahal ayang tu yang kurus kering kita gempal je…tu tanda sihat. Mak ayang pon terbayang, jawa + hitam + gemuk = kita . waaaa…baik ayang cakap je kita mat bangla lagi ok dari tu kan…

3. Dari mula-mula kita nak ngorat ayang, kita tak miss pon mesej ayang setiap hari sampai hari ni. Kita mesej ayang bukan kerana terpaksa nak mesej ayang, kol ayang…tapi memang dah xde perempuan lain dah yang nak layan kita sebab kita JAWA + HITAM + GEMUK mana ada perempuan nak kat kita….

Kadang-kadang kita saja je nak tengok ayang, nak uji ayang kalau kita kurang mesej… ayang mesej kita tak…

Tapi….

-Ayang marah kita,ayang merajuk dengan kita cakap kita dah tak sayang ayang sebab makin kurang mesej dengan ayang…Habis tu dah tahu kita kurang mesej ayang kenapa nak tunggu jugak mesej kita?? Ayang mesej la kita dulu kalau macam tu….Kita nak uji ayang je..tapi kita kena marah lagi….

4. Kalau kita pegi mana-mana ayang mesti pesan sebelum pergi dan setelah selamat sampai jangan lupa kol bagitau….

Tapi…

-Ayang kol kita hari ini cakap minggu lepas ayang balik kampung dah selamat sampai ke kg dan selamat pulang dah pon ke KL….Kalau macam tu baik ayang kol balai bomba je bagitau,biar operator tu maki ayang…kalau kita maki nanti kita kena maki balik dengan ayang.

5. Dari dulu sampai sekarang kita tak pernah hampakan permintaan ayang…cuma dah 4 kali kita merayu kat ayang supaya tarik balik permintaan untuk putus dengan kita..

Tapi…

-Minggu lepas ayang mesej kita mintak putus untuk kali ke 5 selepas 5 tahun, kita tak suh ayang tarik balik permintaan tu, jadi kita stuju dengan permintaan ayang sebab ayang kata “u stuju ke tak i tetap nak putus” waaaaaaaaaaaa……

Walaupun kita dah putus dengan ayang, kita tetap mesej ayang hari-hari…bangun tido kita mesej,nak tido kita mesej, nak pergi mana-mana pon kita bagitau walaupun SIM CARD tu sebenarnya ayang dah campak dalam kolam ikan keli…


Amacam??! kemain loyal kan jantan ni weh! aku bace dah tiga (3) KALI ogeyy! tu aku dok post tu. kalau nk teringat ex aku, Amirul la yg menang tempat ni. GOTCH tamau la pk sangat kan, nnt takleh kawal emosi. haih, iya iya, tu lah! baru nk sedar! HAHA ( ajet aku ikut sangat la kan cakap org) HEHE. Yang aku tau, aku nk ber enjoy enjoy yan setalah 4 ke 5 bulan menanggung beban utk melupakannya! huih lama tu. yela, ikatan dari skolah menengah! 4 tahun. :)
takde jodoh, aku buat hal! yea, aku buat hal! aku ngaku ! haih, tapi now da ok! da motivate diri and terdapat kawan2 yg ayun menemani serta family sedara mara smua kepala steady! sporting! HAA tu aku tak berhajat utk bercinta tu, ada aku suke, ada gf, yg aku tak suka, no functions hbskan beras den ajo! :) HAHA! kawan yolah an! tu yo lah:)

ok menurut cerita tu, korang hayati la yea:) just wanna share!
tc baby,
lots leb!
comelsegalanyaIYA:)
HAHA

No comments: