Sunday, January 3, 2010

2010! new semester, new me:)






Halo halo! (haih, mak ayah aku pasti marah sbb tak bagi salam)
Assalamualaikum kawan2, sedara mara, orang luar dan yg pastinya Abang aku yg bkobar2 tgu aku post blog baru haa! HAHA

Pokaba la gak ey? esk sey nak balik dah ha Jengka, tak jugak jumpo2 ngn Kak Ila sey yg kojo ngan sey tahun lps;) ! HAHA kojap jo kan dah masuk 2010. pojam colik pojam colik ado yg tak colik2 dah 2010:) ~

sbona ey, sey nk ucapkan ribuan terima kasih la kek semuo yang telah sudi mencerio kan hari2 sey selamo sey kek Seremban haa~ Sey suko btl la suasana akhir 2009! sey tatau la napo. tayah la ekau nak tanyo knapo:p

p/s: ibu pasti marah kan adik ber slank Negeri dalam blog ni mungkin ibu takkan paham atau jugak ibu akan menyampah dan membaca setengah aje:p HAHAHA ok ok adik berbahasa KL, padahal takda la bagus sangat ngetop sangat nak berslank negeri:p ) HAHA

hai korang smua, aku happy la. TAPI esk nak balik da! aku celebrate habis2 la ngan smua sama adamy parents, family, sedara mara, kawan2 serta orang yg baru saja aku berkenalan di lorong2 gelap! gile gile. Lorong gelap ni blakang umah kawan aku masa tu aku nk anta barang kat dia, pastu terlanggar la skit tangan kwn dia ngan bontot kereta aku, "aduh! sakitnya giler" tu aku dgr dari mulut dia malam tu. Nama dia Juwan! Hehe~ ok ok tak? sng je kan nk knl ngan org. Nk kenal lagi, dok la blkng kereta aku lagi, kan da terkene. Alarm signal kereta da byik pon still tak dgr2 sbb radio vol 18! hambek ko. pye la gigil lutot langgar anak org yg semakin tuo! HAHA.


berbalik pada cerita, apa la Najahtul Iylia ni mmg takleh bawak debate lah! msti terpesong and mseti buat malu skolah aje biler bercerito! Hee~
3 hbulan adalah tarikh yg meremangkan aku sebab kene balik Jengka utk teruskan semester 5! kojap botul la aku kek sano! huih! Aku rasa puas sebab kawn baik aku pon akan balik Bandung tarikh sama ngan aku blk Jengka! haha so tayah la aku nk pk yg kat seremban ada kawan2 yg pasti tgu aku lagikk:p puas enjoy katanya! masing2 kene jugak smbung study! HAHA

oh yea, tadi bli barang kat Jusco. . ehm ehm memandangkan aku tak pakai spec lagik kan, so aku rasa aku la Diva LANTAS aku tak dapat mengawal troli yg ibu suruh tolak, telanggar esculator! MALU OIIIIIIIIIIIIIII! HAHA aku malu!:'( ibu aku da nyorok2 kat ATM! HAHA. aku taktau la troli bodoh tu kan knp la time tu roda dia nak problem! haih! nasib tak rosak harta benda awam! TAPI kenapa msti aku haa yg pgg troli tu!(padahal salah sndiri, ibu suh tuka troli, tanak!) HAHA sangat2 malu! So nak kaver malu, buat2 angkat kol. dah di angkat pure pure nye, hp plak bunyikk! HAHA kantoi bodoh la hp aku takda org call ttbe cakap! tak cam !@#$%^&! HAHA. so, kaver lagik, syum kat ibu aku kasi signal suh masuk TOMEI. ehm, hajat nak tgk2 aje kan smbil tgu ayah and abang datang jmput(parking full beb, bek suh sapa2 yg anta klu time cuti!) then, ibu aku ni dia tgkk aje la apa yg terbaru kan. Oh ibu, rasa cam tak berbaloi plak kan kalau pergi takda apa2!hajat nk la cincin emas putih lagi TAPI! setengah jam kat situ, IBU aku yg berjaya beli cincin TOMEI itu. Waah! agak jeles:'( Tapi takpe, ibu da jji balik Seremban lagik skli, ibu blikan! Nasib lah ibu cakap camtu. Haih, so ibu dapat la cincin emas putih dia yg keberapa aku tatau.


p/s: jap jap ibu! HAHA jgn la kisah sgt yea! adik ni mmg tak reti susun ayat, hope ibu paham yg adik nak cincin emas putih yg baru jugak!! :p

So,Alhamdulillah. . jalan depan sikit aje ibu tetibe singgah kat VOIR, ibu suh aku pilih apa aku nak, so aku pon bli lah apa yg tergantung iaitu kemeja putih nya itu dan kemeja hijau. cantikk!errrhh! mentang2 ada less tapi aku sangat happy! Oh yea, kat body shop ibu nak bli face serum and moistrsure serta losyen blossom aje, bila ada aku..lain yg dibelinya! HAHA aku ni pandai yea mengecek ibu aku:) THANKS ibu! maaf yea sebab terhilangkan face serum ibu . Err.

Ha, so Babah pon sampai la kan, tolak troli yg berat. ngan hujan nya, skali lagi kaki terpelecok dpn abg2 broadband! nasib abang sporting, Jerit kat ayah, BABAHHH JAALAN CEPATT then ibu cakap, oi ko nk sedekah kat sapa barang2 dalam troli tu! adoi! dua kali aku malu:'(

kene marah satu hal, malu satu hal! HAHA tapi aku kelakar sangat! Ibu ketawakan aku la masa aku dok kemas2 barang nk balik esk. tsk tsk*________* lantas, babah and abang pon gembira! HAHA itu lah, family bahagia:) yeayy! ok nak blik Jengka, nak kene drive 3jam lebih so kene rehat! ogeyy! saya nak bgtau saya HAPPY SANGAT dengan HOLIDAY bersama ANDAAAAAA:)

aya, LOVE~

No comments: