Thursday, December 10, 2009

My Voccay=D


Hello sayangs:) ada 's' plak la kan;) takpe2 kita merosakkan skali skala bahasa ni, blh buat kita berfikir yea;) mcm2 blh kita describe nnt kan! (apakah?! melaoss no merepek!)

HAHA kelamrin dan semalam i got msg from my kwn2 and khususnya my Mak Wok dari Pahang =D suruh cepat2 hiaskan blog ttg percutian =D ( my text reply is: okei2 penat tak ilang lagi tgu idea ada HAHA) so my fren reply: ah ko, aku tak pdulik aku nak jgk tau! cpt2) and my mak wok relply: ee gedik nye ko liyaa! HAHA ;p . isk, ok ok yelaaa now aku nak start la ni duhai my bambam:)

ok ok korang nak aku mulakan dengan apa dulu? Langkawi ke Bandung?
cpt2 vote!;) CEPAAAAAAAT! ok ok melihat pada fakta, ramai suruh ceritakan kisah di Bandung, ok o k baik lah. mari!!

*****************************
BANDUNG



yeah, 7 hari aku kat sana mula 1 haribulan-8 haribulan Dec! Apa yea aktiviti aku, mari kita santau! apa ni santau? PANTAU ok:) *alang-alang da type, mls nak sntuh cursor utk ke belakang & delete ;0 HAHA.



my first day (1st Dec)
Kami yang ke Bandung: Aya, Nazirul, Kakngah Bai, Epul, Jujud and Haziq!
Mereka yg menghantar ke LCCT: Makngah, Pakngah, Botak, Kembar,Tora, Maktam,Dini and Atok:)

ok flight sepatutnya jam 8:30 pm tapi Epul dapat sms dari AirAsia menyatakan flight delay at 11:30pm. Aisey, penatnye la nak menunggu kan:) masa tu kami smua odw ke LCCT and dpt sms dalam kereta. Pakngah dan Makngah yg hantar kami sebab ibu dan babah kerja ,time tu plak babah brada di luar kawasan. huu~ takpe, babah and ibu always on call!

ok ok sambung, pjlnn ke LCCT cuma 20minute aje;) ikut short cut:) dekat bukan!! Haa aku pon baru tau jalan tu wujud sebab ala paham2 aje la, aku ni ddk je seremban tapi jalan pon bkn hafal sangat! HAHA. thumbs up! Ok so kami pon sampai la pukul 5ptg kat sana kan. Awal? yela sebab kitorang tatau flight delay!:p

Dah sampai sana, masing2 solat and makan2 ler kan! Jumpa maktam and atok sebab anta si Jujud and Haziq yg tuut ikut ke Bandung;) Bla bla bla, lepak kat starbuck blanja si Dini minum sebab rasa haus plak tekak lagipun aku nak pnuhkan kupon leh dapat free gift. kan!kan! apa la salahnya kita berusaha mendapatkan pemberian percuma:p

Ok, mmg hari pertama je da byk cter, lps solat isyak, kami pon makan la kat McDonald makan Prosperity Beef burger dgn kak ngah sebab yg lain da makan da masa kitorang tlg jagakan troli kan;)




okey2 sudah jam 11pm, kami pon berangkat masuk ke ruang penunggu=D *lain mcm je ruang penunggu HAHA. tempat menunggu=D Makngah, pakngah and tora pn melambai lambai kami tanda (pergilah korang jagalah diri di negara orang;) ) hehe





flight pon tiba dan kami pun berangkat lah;) perjalanan mgmbil masa 2 jam *tak prasan ler;) HEHE tapi sudah tiba pun disana around 2 pagi=D Alhamdulillah!* lapangan terbang nya masih seperti dulu;) blh berlari2 lagi atas landasan tapi JANGAN! HAHA nnti kapal terbang mendarat I just can say GOODBYE:) ok ok tgh excited nmpk kereta suzuki APV sexy black yg dipandu Pak Agus selaku supir kami satu minggu ;) wow!

okei mari kita sambung ke episod 2=D (Pasar Baru)


****************************



2 December(Pasar Baru)



Korangg! HAHA korang nak tau tak kitorang excited pagi tuh bangun pak agus blikan bubur nasi tau! pedas and mantap sedapnye! waa kemain lah kan makan pagi2 tu. Haa pastu mula la sakit prot aku ni:) sebab apa tau pagi2 makan pedas. prot aku ni comel, tak leh orang kasar2:) HAHA

so kami pon lps mkn and mandi smua, gerak ke tmpt ptma, Pasar Baru. MURAAAAAAAAAAAH BANGATT tempatnyaa! macam2 kami beli. Abang aku mengawal duit aku utk satu hari tu .Satu hari 700rupiah aje blh bawak.Yelah kan, hidup bujang shopping nya kemain la kan. kalau ada ibu ngan babah aku rasa aku ni dah bankrup da mklm lah, kaki shopping la katakan HAHA! ok dah berjam jam kami di situ. Pak Agus smpi tertidur2 dalam kereta! eh sapa kata kami habis shopping, BELUM LAGI ok. Kami berenti makan kat Restoran Kalimantan:) LAZAAAAAT weh! kalah nasi goreng malaysia yg aku masak kat umah kan! haih, apa2 pon, korang leh tgk gmbr atas tu , btapa lazatnya aku wee! si Jujud ngan Epul, order Nasi kukus tapi makanan aku ngan kakngah yg paling lazaat:) hehe mereka jeles! HAHA. HAAA wee aku nk bgtau ni, air oren dia PERGHHHHHHHHHH smpi aku nak buat kat umah tapi memandangkan pengisar takda kan, aku tpksa la melepaskan hasrat;) HAHA so bli jela air oren yg da siap kan kdai 7e:P. Kami pon makan2 la ngan Pak Agus.

Lepas makan,trs shopping. lps tu, kami pon blah la balik and rehat2. cbe teka kul bapa ktrg balik. apa?2 ptg? tak! 4 petang! HEHE tgk2 Pak Agus tgh tdo kat dalam kereta. PITY HIM:(
Dalam perjalanan balik, masing2 layu dah. tak bcakap tak apa asalkan puas hati. Aku bli baju mechanic kaler merah, orang tu ckp comel baju tu, aku pon bli la skali ngan slua, baru 65 rupiah, so duit kite tak smpi 30rgt;) klu kat sini, baju tu aku survey RM60. haa amacam?! berbaloi kan! tuh la, shopping ni kita kene sabar(motivasi utk aku) HAHA. Ok next!




Ha, malam tu plak kami ker Heritage! bapaakk ah! aku bli baju kat sini tau! puas hati la wee! baju agak exclusive sini then aku gi Cascade gak bli la baju yg abg aku pakai dlm gmbr atas ni, FACEBOOK ADDICTED. heee! kemain happy jumpa baju ni:) abg aku suh aku bli gak sbb dia bli kan! waa adik beradik mmg mke FB! meletopp:) hehe!
Kami ke kedai beg yg berdekatan jugak tapi tak bli sebab just nak jalan2 aje. Duit pon bawak dah hbs bli baju kat Cascade and Haritage tadi weh. Pak Agus pon da jji nak bawk kitorang ke Cibaluyut tmpt beg2 kulit and smua nye yg ok la;)
So kami pon balik ler! and tido! HAHA. NEXT!!

***************************

3 December (Cibaluyut)



HAHA tmpt ni best gak tau! sebab sapa2 nak beli beg kulit, kasut smua murah2 sini. bkn apa, berbaloi la kan! Aku blikan ibu and babah sutera batik:) hee cantik2 lah! ske sangat. mcm biasa, handbag yg lain dari yg lain also bli sini. cantik. mcm2 kaler aku bli weh:) ske and hebat tak! 1 beg sangat puas hati tapi aku blikan insan tersayang kat umah aku, jadinya 4 beg! :)
Bkn tu je, aktiviti bergambar turut dlakukan yea! heee! Dah puas berjalan, kami pon berangkat pulang and lintas la di Restoran Parawon! HAAA korang tgk la pic dibawah yea!



Leleh tak air liur tuh:) HAHA msti korang lapar kan. aku nak show off kat korang dan nak bgtauop ni la satu satunya tempat yg aku nak gi tau! Babah aku cakap tmpt makan ni la yg mnjadikan beliau berselera utk ke Bandung dari dlu. Tetey(waiter) nye cantik2 tau! baik plak tu. cowok2 tayah ckp la sebok tgk ikan, hee comel! Sesi bergambar kat sini best. klu korang nak tgk, korang tgk la kat album FB aku. cam best kaalau tgk satu2 kan! hee! Okei, kami pon berangkat la ke tmpt seterusnya iaitu SUPERHERO! tmpt si haziq idamkan! hehe JOM!


Haa tmpt ni lah best utk pegi. cari helmet ke apa ke sini ad;) dpn dia jalan yg pnuh sesak:)
tapi apa2 pn mereka sangat hormat kita rakyat Malaysia tahu! baik peramah sangat!!:)
Aku lupa apa yg aku bli kat sini:)! HAHA tapi aku nk bgtau aku masuk je kdai tu, msti aku bli sbb murah! :)



Kami juga singgah ke PARIS VAN JAVA tempat yg cam pavillion la kat sana:) HAA best:) singgah Hammer bli la skit barang kat situ:) Jco pon:) wow kemahen!
So kami pon decide nak balik sebab da lewat sgt 6 lbh da maghrib da;) so apa2 pon, NEXT!!=D
**********************************

4 December ( Pasar Baru kali kedua)



Hehe, kami ke sana lagi! sebab Pak Agus takda. Beliau ada hal katanya:)
Kami ke sana naik Angkutan Awam(angkut ini mcm bus ler bawak je mana kita nak pegi) Satu angkut je da pnuh ngan kitorang;) HAHA tu yg enjoy tuh:)
Ramai btul orang mintak sedekah hajat hati nak bagi, tapi babah pesan kalau bagi sorang, yg lain datang. risau la;( maaf yea, saya hnya sedekah di musollah aje;)
time ni puas shopping apa yg tak sempat arituh so kami sangat enjoy la and balik ler pada malam nya itu:) HAPPY! NEXT!!

***********************************
5 December (HANG OUT BERSAMA TEMAN BAIK)



Ya Allah Fatin! Allah je yg tau betapa aku happy dapat jumpa ko weeyh! bukan apa! tujuan aku datang Bandung adalah utk lihat kehidupan ko di sana! HAHA itu aje;) kalau tak, dah lama aku gi tmpt lain tapi aku setia and excited da jji nak gi Bandung, aku happy oi! HAHA
yaa yaa dapat text dari FL ni menyatakan hari ni ko ada gi mana2 tak menggunakan simcard XL yg murah! Fatin kebetualn ada sukan perarakan di cawangan yg berdekatan ngan rest house aku kan, so dia datang and cakap nak amek aku gi JALAN JALAN! aku menjerit melompat2! HAHA tibe2 Fatin anto msg cakap ko jgn tgesa gesa sangat sebab jalan jem ni:) aku pon ambil kptsan utk lipat baju dalam beg bagasi! HAAA pnuh oii beg aku shopping pye pasal! HAHA
Tak smpi 30 minit, aku dapat call dari Fatin, aku da kat bawah ni(setelah dia tau tmpt aku tinggal) HAHA epul pon bgtau LIAA FATIN KAT BAWAH dgn 2 ORANG KAWAN NYA(smbil mnunjukkan 2 jari iaitu DUA) HAHA. Atin da gtau aku lah epul:) Silakan masuk smbil datang memeluk aku yg sangat la busy melipat setalah diberitahu jgn tergesa gesa;) HAHA beliau memakai sari punjabi cantik tu kan trs menukar dalam toilet aku yg cantik sangt! (HAHA excited). Hi fifa, hi Farah! HAHA ini la kawan fatin yg turut kenal aku tanpa pengetahuan aku. ni smua gara gara blog la ni:) kikiki______^^!
So da siap smua, amek la gambar guna Nikon epul:) waa kemain:) HAHA. sian nye yg lain tak dpt ikut sbb kereta Fatin hnya muat 4 orang saja. So aku pon ikut la Fatin dan diizinkan smua:)
Alaaa tapi takpe, bawah tu ada majlis perkahwinan, mereka smua dijemput:) agak jeles sbb mereka bergambar:) HAHA! best tgk suasana perkahwinan mereka di sana.
YEAHH! Honda Jazz biru menanti utk dipandu oleh tuannya, Fatin! HAHA.
Fatin sangat bagus memandu disana. heh, mmg berhati hati la kene mandu kat sana. Aku tabikk spring lah kt dia sbb dia blh drive di jalan yg pnuh bahaya tu kat sana;) Masuk je, TAG NEGERI SEMBILAN, STICKER N.SEMBILAN aku sangat bangga sebab aku tau dia ni mmg addicted ngan si Aidil:) pemain bola sepak malaysia tu:) HAHA! HOBIN JANG HOBIN!

OK menurut fatin, kami akan ke tmpt makan yg best! waah, sonok sgt! rasa aku yg blaja kat UNIPAD tu:) HAHA! So aku ngan atin also farah and fifa, makan la dgn puasnya:) best!! Fatin suh aku makan Tahu bakar:) apa tah nama nya tapi mmg best!:) i LOIKKE! thanks fatin:)!

Kami pon berpisah la berdua dua. fatin and me and fifa with farah:)
Ha, meh nak cter, kami gi la satu studio tau! YA ALLAH, lawa sangat studio tu and menarik. amek gambar di dalam studio seakan artis photoshoot:) HAHA. aku ngan atin touch up touch up make over skit and SNAP! menarikkkkkkk! so kami pon happy la tgk balik pic kitorang kan LAWAAAA:)) suka and puas hati! HAHA tapi pic tu Fatin kene amek kat sana and aku akan dpt bila dia balik cuti:) hehe!

aku bli mcm2 gak kat situ. aku niat nak carik boot sebab boot lama takleh pakai da and ada jumpa TAPI size 40 nya kcik! saiz kaki fatin! woah! jeles. fatin yg dpat bli kasot boot cantik and smart looking! ssuai ah ngan dia;) HAHA!

then kami smua ke tmpt solat:) tmpt solatnya di tmpt parking kereta! BGUS LA DORANG sbb klu kita pk, bgs.takda la dgr music2 kan khusyuk je solat! tol tak;)
So lps tu, fatin pon anta la aku balik rest house and bli la KFC utk yg kat umah tu;) hehe kami makan ramai2 malam tu:) Fatin and kawan2 lepak borak2 ngan ktorang sbb rehat jap kan:) solat smua and borak2 kat balkoni amek gmbr:)
si haziq nak sgt2 jumpa kak atin dah jumpa, malu2;) HAHA sweet aje. tpi mereka bergamabr la:)
So masa blalu dgn pantas, fatin tpksa pulang sbb pjlnn ke tmpt nya, 1 jam lbh kurang;) hehe!
HAPPY weh! THANKS ATIN!!!!!!! *fatin sangat baik.melayan tetamu dari Malaysia dgn sempurna;)* KAU ADA AKU JE KAT BANDUNG NI:) APA2 HAL BGTAU LA:) BEST!

byebye fatin!!:) xoxo
NEXT!!

***************************
6 December (The Secret, Branded Outlet and Barang Bekas)



Owahh:) kami sempoi shopping di sini;) hee! dapat tgk orang buat magic show kat the secret ni:) amazing! haih apa2 pon, kne bli sudu 75 ribu rupiah.;) kalau kita bagi sudu kita,tak mgkin ianya blh bengkok;) HAHA doubt frst ok:) Kat sini aku cuma menikmati pmndgn and cari baju ed hardy kegemaran kawan aku jep:) tapi ada shirt aje. jacket takda;( sorry dear! nnt la weh aku bln dua ni insyaallah akan ke sana lagi aku carikan !OK:)

btw kami pon lepak la kat tmpt yg berdekatan dgn prot yg lapar and stop la kat KFC mereka:) hee trskan berjaalan dan bergambr;) tapi di Branded outlet, mmg puas hati. *nmpk ada org malaysia yg blagak akibatnya, tcicir barang! mnympah! nak ckp kuat2 pehal ko:) malas layan! poyo! klu ko kaya, taya la show off nak bli versace kat sana. aku bli takda la nk bising2! mmg la excited tapi agak2 ler;)


Ha kat siniaku bli mcm2:) contohnya slua dan baju! hehe! amcam:) aku enjoy!!
NEXT!!

*******************

7 December(Paris Van Java kali ke 2 dan ke Pangkuban Perahu)


Ok mula2 ambil gambar dgn kereta pak agus, ok! HAHA



Waa sbnrnya ke sini smula sebab nak singgah butik Nike bli Nike Fit and singgah ke Guess butik:)
so dah dpat, baru brgkat ke Restoran MU! cayaaaa la! HAHA excited aku jmp MU kat sana:) sos cili pon MU tau! rasa nak amek je;(* dosa curik sbb mknn! hihi

NAMPAK TAKKKKKK JUJUD PGG SOS CILI:'( Jujud juga mengambil gmbr dgn gadis cantik! HAHA


Ok seterusnya,

kami singgah ke ladang strawberry and saya berpeluang bermain trak ini keliling ladang! HAHA best! satu round, 5000 rupiah! saya decide amek 15 ribu rupiah, 3 round:) HAHA gatal2 punggung aku naik bende ni:) menggigil:) mcm nak membajak pon ada;) HAHA so smua naik cuma kakngah aje tak naik! best and fun babe! sangat2!

lepas naik ni, kami ke Pangkuban perahu:) saksikan suasana di sana yea;)! around 30 minutes naik atas tu! sejuk!



sayang smua ni:) i luf u. mereka mewarnai keceriaan hati saya!



XOXO=D i love this strawberry! BEST:'( rinduuuuuuuu. tapi dah nak balik da;(

********************************
8 December (pulang ke Malaysia)


*muka ceria kan. AH tak pdulikk nak sdpkan hati pak agus, tapi hati sedih.

Damn, tanak balik! tanak! TANAKKKKKK! nak shopping puas2. ada yg nak bli tapi terlupa nak beli! DAMN! bandung best weh:(
orang nye ramah2 belaka. rindu la kat pak agus yg baik hati:'( tapi nak buat camne, pak agus hntr kami ke airport and beliau pulang ke city nye yg mngmbil masa 2 jam. hehm, sedih! thanks so much pak agus. ok! thanks so much!

flight kami pukul 6:30 am. mcm2 kami lakukan!
sementara tgu pulang, kami tdo di kaki lima:) HAHA aku ngan sempinya tdo atas kusi! isk isk!:) pgalaman!!!!:)




okei! dah dalam flight! ddk sblh haziq=D da chop da nk ddk sblh kak lia:) HAHA ddk la dik! kaklia syg adik:) xoxo! mwahxs!
smpi Malaysia, ibu bapa kami mnjmput dgn tanda RINDUUUUUUU

I LOVE BANDUNG so MUCHY! tata~~ thanks!





No comments: