Thursday, October 15, 2009

Minggu ni Cerita APA plak??

EXCITED NAK CERITA
hey . . haha! Awal2 dah hey kan??!  Macam yg korang tertanya tanya , apa citer nak diceritakan kat korang sekarang ni.  Ok, Aya nk share a lots of story sepanjang minggu ni babe! nak tau tak?? ( excited pon boley) hehe>.<
Banyak sangat test, class and presentation Aya kne buat. As a student, you should not take this as for granted. You must do and you know your own effort. hihi______^^. Ibu , thanks pesanan itu! Aya pemalas as u all know rasanya.  Untuk mendapatkan Dean List/Dekan semester ni seperti di hujung tanduk saja atau apa apa lah  tapi aya yakin yang aya pasti boleh mengkekalkan CGPA juga tanpa kemalasan yg semakin membiak .  Babah ngan Ibu dah promised kalau dapat DL kali ni nak bagi satu set hiasan dalaman  untuk bilik and  decorations made from Ligato's. Hehe  I miss aunty Chew so much! Or Babah akan hadiahkan satu set hiasan yg cantik utk kereta aya. hihi___^^ mungkin kereta matriks itu berubah perwatakannya??.. kikiki___^^.
Ha, jom tgk muka2 kawan Aya yg stress pulun2 buat kerja. hehe >.<
Ini adalah drama semata mata:) 
Empat wajah di atas, adalah wajah sebenar_^^! hehe sangat tragis.
Okei, Sabtu lepas, Aya dan semua D'Samaritans telah BERJAYA mengadakan satu EVENT di Tabika Perpaduan Taman Permatang Syah Bandar ( Berikan tepukan, YEAYY) hehe>.<
Sonok babe main dgn budak2 tabika. Mulaa2 pagi tu Aya bgn pukul 4.45 oagi dan gerak ke tabika 5:30 pagi bersama wan, kak najwa, ester,kak ema, ainsyah dan yury also krayong.  Menyiapkan apa yg tak siap sblm jam 8pagi.  Agak penat that day tanpa rehat.  Aya selaku EMCEE asyik membetulkan ayat saja dgn Farah.  At 9 am, aktiviti berlangsung dgn Voleenteers berbaju Kiddo Rainbow Charity berwana putih yg sangt comenn____^^!
Pagi tu, gotong royong tadika belah kiri tak siap lagi, ni masa bulan puasa dan kanan, siap ada Puan lagi . Aya tgh cakap apa tah psl longkang. love u mdm! thanks!
Petang, aya dan farah selaku emcee bersama2 berganding bahu utk menjalankan aktiviti yg telah dirancang dan Alhamdulillah, kami mendapat sambutan yg hangat! senior2 dan para tetamu hadir memeriahkan majlis! sangat happy and enjoy dengan memakai baju biru trqoise yg gelap dan cantikk:)  Aktiviti selesai tanpa cacat cela dalam pukul 6:30 petang.
 Aya menangis sebab dari bulan puasa ke sana dan berulang alik ke UITM dan tercetusnya pergaduhan antara rakan dan kesimpulannya, EVENT adalah subject yang sangat kuat dan membina semangat.  Aya selaku badan protokol, sangat mementingkan identiti sebagai emcee pada hari itu dan Alhamdulillah Aya dan Farah dapat melakukan dgn lancarnya.
Ni ainto ___^^ multimedia bereou.
~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*
Aya sangat gembira bila dapat tau hari ini adalah bufday si Mira .  Mira sangat blur dan taktau apa2 pun planning yg hendak kita buat! macam2 planning dah di plan utk dia ni tapi masih was was was.  Berlakon tu mcm biasa la.  Mimy sbg kawan sebilik, pon koutim skli. ety ngan jue pon _______^^!  mula2 plan ni tanak kasitau ainto sbb nak dua org tkjut tapi tak jadi sbb ainto main peranan besar pada mira;) haha~  Lps klas Eco , Aya pon trs ke Jengka utk bli Kek hari jadi Mira.  simpan dlm kereta smpi malam.
kami and Ainto plan nak kenekan dia kat don pentadbiran kat pondok yg sgt cantik.  Ainto pon cakap nak gi Bank Islam nak buat transfering acc.  Tapi tak buat pon.  Minah ni badmood plak sbb aya tanak anta dorang ke sana sdgkan mmg plan awal2 and blakon la skit gado2 tuh;) hehe__^^!
OMG! aya tkjut sgt yg si ATIN, ETY,EEIN,JUE. WAN also there after finished Mandarin test. OMG ramai sgt time tu nk surprize kan dia;) mmg susah sbb dia ni mata takleh dok diam. meliar aje kje nye;) haha! After 5 minit blkang batu, kitorang pon klua la nyanyi lagu bufday. happy dia tkjut and tak sgka ada kek sbb dia ingt kami just wish je:) luv her like that.  Lepas makan, ada krim kek, boleh plak dia tempel kat stiap org! berkejar2 kitorang kat situh. haha Pak guard nak marah pon ak jadi sbb tu budfay pye pasal:) ( aku tau msti dia nak join) haha_____^^!
Apa lagi, mke aya la lawa skli mlm tu, kek amboii!! Dahlah nak jumpa abang lps tu, haha da kne gelak ngan abang sbb mke camtu;) abang pon sporting, abang pon lap kan sbb sian tgk adik dia_____^^!  Mira bongok, nak tisu aya bagi tisu, rupa2nya dia kesat krim tu kat mke. spec hbs kne krim! haha tpi fun! lintang pukang lari.. ______^^!
( if ada picture selanjutnya akan saya upload ) hehe___^^
*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~
btw. nice day yesterday!  ok, after 2 hour later, i went to the Wafa's room ( girlfriend abang) utk celebrate her bufday! and gave her present from abang! _^^ wah so nice! kawan2 bagi kad ucapan, gne krayon!! hadiah abang dibuka oleh wafa ramai2 :) sonok sgt! i kiss her as my presnt wakil abang! wafa sgt cantik dan berhidung mancung! im so lucky to have her as my brother beloved gfren:) xoxo_____^^!  sambut dgn muffin and candle so sweet! ala2 cupcake. hihi_^^!
(Nanti saya upload pic juga ya!)
Pagi tadi ada presentation, without specthicles im doing well and pelat sikit! haha. presentation yg fun. sebut pon tak btul. kawan2 dan lecturer bantai gelakkan kan aku! isk  haha tapi enjoy! shit tak pakai high hill tolak markah. baju da lawa kasut plka crocs! sbb i tot yg class dlm lab and lupe hari. ishk! hehe____^^ my topic adalah banning gun! hihi______^^.
so, after class I went makan2 dgn kawan kat satu restorang tomyam ni tpi makan nasi utk tgh hari ___^. pakcik2 ni mata dorang, kemahen! pantang nmpk cntik, amboi!  Farah call me mak datin there, tpinga pinga pakcik2 ni. bkn nk ckp i prasan tp hahaha____^^ pfffft!
okei dah dmpi kampus, nak tdo puas2 arini sbb takda klas.. nnt aya cont. luf mwahxs! xoxo~

No comments: